Hatsan Mod125 Sniper Vortex inceleme ve deneme atışlarım.

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkese selamlar, bugün elime geçen ilk silahım olan mod125 sniper modeliyle yaptığım atışları videoya çektim. İsabet konusunda çok çalışmaya ihtiyacım var kendimce nefes kontrolu vs. yapıyorum ama tüfeğin ayarınıda tam yapamamış olabilirim. Atış yaptığım alan çok rahat bi alan değildi. Videoyu izleyip kendi gördüğünüz eksikleri ve tavsiyelerinizi esirgemezseniz çok sevinirim. :thumbup:


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

  • aynı tüfeği kullanıyorum...benimde ilk tüfeğim...alışmaya çalışıyorum...ts 22 mermilerde isabetsizlik gözlemledim.bendekileri bu gün inceledim biraz.başları ezilmiş gibi hafiften.ben isabetsizliği buna bağladım.


    ufak tefek sorunları haricinde seviyorum ben tüfeğimi.ağır olması benim için sorun değil fakat isabeti zaman zaman canımı sıkıyor...o da gücünden kaynaklı ve doğru pelleti bulamayışımdan...daha kullanmadım ama jsb 18 grain ve torpedo 20 grain pelletlerini çok övüyorlar bilgin olsun...


    dürbünü dampasız bağlamamanı öneririm...en azından tek parça ayak ile...ama asle çift ayak ile bağlama...


    keyifli atışlar...

    8)

  • evet pelletden olabilir gercekten ama su aşamada kesinlikle pelletdendir diyemiyorum cunki tüfeği sabitleyip aynı noktaya atış yapamadım sadece göz kararı bir kac ayar yapabildim. jsb 18 grain in namını bende duymuştum gerçekten kullananların buyuk bir kısmı cok memnun. dampa konusundaki tavsiyeler icinde tesekkur ederim piyasada malesef suanda yatagun yok ikinci el yatagun veya sportsmatch arıyorum ne zaman bulursam ozaman takmayı dusunuyorum :)

  • Jbs 18 grain ve torpedo 20 graini öneririm, ben bunları kullanıyorum 100 metrelerde çalışıyorum ve vuruyorum sıkıntım yok memnunum, yanlız uzun mesafelerde 100+'da üzerindeki dürbün yetmiyor sürekli ayar yapmak zorunda kalıyorum, şimdi mildotlu bir dürbün satın alacağım sürekli dürbüne mesafe ayarı yapmaktan sıkıldım çünkü zürekli farklı metrelerde atıyorum bir gün 100 bir gün 50 bir gün 30, kesinlikle mildot dürbün öneririm ve en az 12x büyütmeli bir dürbün olmalı eğer 100 metrelerde çalışacak iseniz. Yaklaşık haftada 150 atış yapıyorum ortalama olarak, toplamda 1000 atış olmuştur yada olmak üzeredir herhangi bir sıkıntı çekmedim tüfeğimi düzenli olarak her atıştan geldiğimde temizliğini yapıyorum, bu tüfeği üzün süreli kullanacaksanız sportmatch dampayı öneririm.

  • tüfeğin temizliğini nasıl yapıyorsun? geçen temizleyeyim dedim misinayı geçirmek ölüm...susturucunun içinde bir yerlere takılıyor sürekli...1 defa geçirebildim başka yapamadım...harbi takımı alacağım.

    8)

  • tüfeğin temizliğini nasıl yapıyorsun? geçen temizleyeyim dedim misinayı geçirmek ölüm...susturucunun içinde bir yerlere takılıyor sürekli...1 defa geçirebildim başka yapamadım...harbi takımı alacağım.

    daha önce paylaşmış olduğum bir konu vardı, Ev Yapımı Harbi buradan bak harbi yapmıştım, harbi ile namlu temizliğini yapıyorum, daha sonra oringe beyaz silikonlu gres yağ sürüyorum ve namluyu kırdığımızda orada oringin altında bir demir parçası var oraya ve demirparçasının altına gres yağdan sürüyorum, 2 hafta da birde silah yağı ile ince bir toz alma yapıyorum tertemiz duruyor. müsait olunca fotoğraf çeker koyarım.

  • mildotlu durbunde mesafeyi sectiginizde ayari kendisimi yapiyor yani yukarida optimadaki lazer acma tusu gibi bur tus var ve uzerinde metrelermi yaziyor? Dampa tavsiyesi icin tesekkurler bu arada yatagun 2.el bulamazsam bende sportsmatche yonelicem

  • hayır mildot kullanımı daha farklı...örnek verecek olursam tüfeği 50 metreye sıfırladık diyelim...100 metrede 2 mildot yukarı ya da 25 metrede 1 mildot aşağısına vuruyoruz...bu rakamlar tamamen örnektir.kullandığın pelletin ağırlığına ve dürbüne göre değişir..

    8)

  • daha önce paylaşmış olduğum bir konu vardı, Ev Yapımı Harbi buradan bak harbi yapmıştım, harbi ile namlu temizliğini yapıyorum, daha sonra oringe beyaz silikonlu gres yağ sürüyorum ve namluyu kırdığımızda orada oringin altında bir demir parçası var oraya ve demirparçasının altına gres yağdan sürüyorum, 2 hafta da birde silah yağı ile ince bir toz alma yapıyorum tertemiz duruyor. müsait olunca fotoğraf çeker koyarım.

    şimdi hatırladım bu konuyu....hemen yapıyorum bir harbi.teşekkürler

    8)

  • Anladim peki paralax dedikleri olay tam olarak nedir yan tarafta degerler yaziyor 20 50 100 200 gibi