Ankara'da ikamet eden üyelerin dikkatine

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Başlığı Ankara olarak açtım ancak bütün üyelerimizin dikkat etmesi gereken bir konu aslında.


    Çoğumuz arazide vakit geçirmekten hoşlanan atış vs gibi sebeplerle belirli zamanlarını yerleşim yerlerinin yakınında nisbeten doğal ortamlarda geçiren insanlarız. Bu tip durumlarda birçoğumuz köpek kedi tilki gibi hayvanlarla karşılaşmışızdır.


    Konuya girecek olursak. Çarşamba akşamı arkadaşlarla dışarıda vakit geçirirken gece saatlerinde ufak siyah bir kedi bütün sevimliğliyle yaklaşıp bizimle oynamay başladı. Ben de aldım tabii kucağa. :D O arada ister istemez bir iki pati yedik. Neyse ki herhangi bir iz yara vs oluşmadı ama tırnakları hissettim bir iki kere. :)


    Sonra aklıma bizim bölgede kuduz riskinin yeniden hortladığı geldi. Ertesi gün Ankara hastanesi ile yaptığım görüşmede nazik bir hanıma durumu izah ettim. Açık yaralanma ve vücut bütünlüğünde gözlemlenebilir bir değişim olmadıkça iğne yapmadıklarını ancak hayvanı gözlemlememiz gerekitğini söyledi. Biz de çıktık tabii arkadaşlarla her tarafta siyah kediyi arıyoruz. :D Neyse kedi bulundu ve düzenli olarak burada bir villa tarafından bakıldığını ve ilgilendiklerini öğrendik. Ancak aşı geçmişi yok kedinin. Yarı sokak yarı ev kedisi anlayacağınız. :D Kediyi perşembeden beri izliyorum şimdilik bende de onda da bir sıkıntı yok gibi. :)


    Peki bu olay kızılay tunalı gibi merkezi yerlerde olsaydı bu kadar evhamlanırmıydım? Sorumun cevabı biraz ihmalkarca olsa da hayır. Ancak Ankara'nın bilkent, çayyolu, ümitköy, yaşamkent bölgelerinde kuduz kedi ve tilki ölümleri yakın zamanda yaşandı. Bölgede çok ciddi bir ihmalkarlık mevcut ve başta Çankaya belediyesi olmak üzere yetkililerin kayda değer bir bilgilendirme çalışması mevcut değil.


    Ben bundan yaklaşık 1-2 ay önce bir tilki gözlemledim mesela Angora evlerinin arka çıkışının bulunduğu bölgede. Hayvanda bariz kuduz belirtileri mevcuttu. Arabaların yanında ağzı açık korkusuzca hafif de salyalı ortalığı kesiyordu... Zaten salgının başlama kaynağı yüksek ihtimalle bu bölgedeki tilkiler. Ancak aman dikkat her hayvan kuduz değil her hayvan taşıyıcı değil. Aramızdan bazı aklı evellerin çıkıp hayvan itlafı yapmaması adına söylüyorum bunları. Zaten geç de olsa aşılama çalışmaları başlamış galiba.


    Sonuç olarak özellikle bu bölgelerde yaşayan veya yolu düşenler hayvanlarla temas etmekten kaçınmalılar.

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Gepard ().

  • Çok geçmiş olsun..
    ışığa bakamazmış kuduz olan .. öyle anlatırlardı aklımda kalmış..

  • Su içip ışığa bakıyorum bütün gün Ferhat Abi sıkıntı yok. Kedi de aslan gibi vallahi. :D Şaka maka başlarda gergindim ama artık sıkıntı kalmadı. :)


    http://www.youtube.com/watch?v=gCdeJ9KodhE

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • Ankara'da bilhassa da Kazan, Polatlı ve Mamak civarında çok sayıda kuduz vakası mevcut.
    Sağlık Bakanlığı paniğe mahal vermemek için henüz bir duyuru yayınlamadı.
    Ama Sn. Gepard'ın uyarısı çok yerinde olmuş.
    Dikkatli olmakta fayda var.

  • geçmiş olsun abi dikkat etmek gerekir,bizimde küçükken eve yarasa girdi ve öldürmeye çalışırken üstüme kondu bende o gün bu gündür çok fena tırsarım ki en çok bildiğim kadarıyla kuduz virüsü yarasada var..

    hatsan mod 125


    BSA STS 4-16x44

  • Aynen hocam yarasaların doğadaki en büyük kuduz taşıyıcıları olduğunu okumuştum.

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • çok entersan hayvanlar..


    Bir belgeselde, domuzdu galiba, bir sürü yarasa canlı canlı uyur iken, artık yiyiyorlarmıydı , kanını mı emiyorlardı, hayvanın bunlardan hiçbir haberi yok şekilde uyyuyordu..


    Orada belirtmişti galiba, avlarını uyuşturan bir maddemi salgılıyorlarmış dişleri ile bişeyler diyorlardı..


    Değişik canlılardan biri :)