Kral puncher 0,22 cal. pcp tüfek

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • evanix hatsan dan çıkıp sanki kral a geçmiş gibi görünüyor...incelenen iki tüfekten birinin kusursuz diğerinin havşa vs sinin kusurlu olması da sanırım ikinci bir patriot mevzuu. 1. 2. nesil durumu yani. özetle şu sıralar kral puncher almanın tam zamanı, evanixden artan malzeme bitip tüfeği tamamen kral yapmaya başlamadan önce yani :)

  • Hocam bundan önce evanixi kimse satın almadı ki :) Bundan sonra da alabileceklerini de sanmıyorum açıkçası. Hatsan sadece ithal etti bir ara... Dediğiniz webleyde olmuştu. Keşke devam ettirebilselerdi webley kalitesini. :)

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • bende satın aldılar demedim ki, hatsan ın webleyde yaptığı gibi kral da evanix de benzer bir olaya girdi anlamında konuşuyorum :)

  • evanix hatsan dan çıkıp sanki kral a geçmiş gibi görünüyor...incelenen iki tüfekten birinin kusursuz diğerinin havşa vs sinin kusurlu olması da sanırım ikinci bir patriot mevzuu. 1. 2. nesil durumu yani. özetle şu sıralar kral puncher almanın tam zamanı, evanixden artan malzeme bitip tüfeği tamamen kral yapmaya başlamadan önce yani :)

    bende satın aldılar demedim ki, hatsan ın webleyde yaptığı gibi kral da evanix de benzer bir olaya girdi anlamında konuşuyorum :)

    evanix hatsan dan çıkıp sanki kral a geçmiş gibi görünüyor...incelenen iki tüfekten birinin kusursuz diğerinin havşa vs sinin kusurlu olması da sanırım ikinci bir patriot mevzuu. 1. 2. nesil durumu yani. özetle şu sıralar kral puncher almanın tam zamanı, evanixden artan malzeme bitip tüfeği tamamen kral yapmaya başlamadan önce yani :)

    bende satın aldılar demedim ki, hatsan ın webleyde yaptığı gibi kral da evanix de benzer bir olaya girdi anlamında konuşuyorum :)

    Bahsettiğiniz tüfek tamamen kral,evanixten artan parçalar derken ne okuyorsak onu anlarız,ayrıca havşa durumu fabrika hatası olup türkiyede 50 adet piyasaya sürülmüş sadece, bunlarda garanti kapsamında değiştiriliyor aynı zamanda bahsettiğiniz havşasız ürüne denk gelen belkide bu forumda ilk kullanıcısıyım puncher'in(hatalı versiyon) tüfeğimdende memnunum çok şükür sabrettim istediğimi aldım uzun süre araştırıp bulamadığım hayal ettiğim bir tüfeğin adı oldu puncher, evanix benzeri olduğuna katılırım ama ''evanix'ten artan parçalar'' cümlesine katılmıyorum.

    Mesaj 9 düzenlendi, son düzenleyen Borbayre ().

  • Bahsettiğiniz tüfek tamamen kral,evanixten artan parçalar derken ne okuyorsak onu anlarız,ayrıca havşa durumu fabrika hatası olup türkiyede 50 adet piyasaya sürülmüş sadece, bunlarda garanti kapsamında değiştiriliyor aynı zamanda bahsettiğiniz havşasız ürüne denk gelen belkide bu forumda ilk kullanıcısıyım puncher'in(hatalı versiyon) tüfeğimdende memnunum çok şükür sabrettim istediğimi aldım uzun süre araştırıp bulamadığım hayal ettiğim bir tüfeğin adı oldu puncher, evanix benzeri olduğuna katılırım ama ''evanix'ten artan parçalar'' cümlesine katılmıyorum.

    kral puncher i eğer "tamamen" kral yapıyorsa bizede tebrik etmekten başka birşey düşmez...neticede bir varsayım, bir kral yetkilisi cevap verirse daha uygun olabilir..kral özellikle o namluyu kendi yaptı ise, hatsan a tercih edilebilir ve makul fiyatlı bir pcp ile karşı karşıyayız o zaman :)


    not: kral a geçmiş derken tr deki satış üretim olarak kastetmiştim.

  • :) Kral puncher için istanbul yakacıkta bir buluşma düzenlenmişti geçtiğimiz yakın zamanda, bu zamanlar puncheri yeni almıştım ve hatalı sisteme denk gelmiştim açıkçası güzel bir fırsat olmuştu benim için bu buluşmaya katılmak sıkıntımı yakından öğrenmek ve bu buluşmada çok soru sormuştum firma yetkilisine, dediğiniz gibi tebrik etme yönünde rahatça ilerleyebilirsiniz.

  • Bu arada hayırlı uğurlu olsun demeyi unuttum:) güle güle kullanın.Tetik ayarı çok hassastır sistem basit ama güzel bir sistem haliyle ayarı yaparken dikkatli olunuz en azından tüfek boş iken yapınız tavsiyem yaptıktan sonra kurulu iken dipçiği yere vurunuz test ediniz derim yani birkaç sarsıntı testi vs. .Havalı tüfekler ne kadar masum görünselerde potansiyel temel kaza prensiplerine sahiptirler ve her tüfekte geçerlidir diye düşünüyorum mesela bir zamanlar zorakide ayar yaptıktan sonra klavuzda boş iken ayar yapınız demesine rağmen bir kaç denemeden sonra bir unutkanlık dolu yapmıştım 2. pompada gamo prohunter pellet harekete geçti ve koltuk minderini deldi.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Borbayre ().

  • Hatta namluları kendilerinin yaptıklarına dair bir tüyo vereyim bendeki tüfek hatalı seri, hata derken sadece 2 hata


    1.si şarjör(yenisini gönderdiler)
    2.si havşa(tüfek tamircisinde kendim yaptırdım)



    tüfeğimin değiştirilmesi an meselesi idi hatta buluşmada teklif edildi ama o gün buluşmadakileri kullandığımızdan ötürü minik çizilmişlerdi:)bende gerek görmemiştim haliyle bu sıkıntıların üstesinden kendi çalışmalarımla kısa zamanda geldim.


    Ve bende namlunun içindeki oring 1x5,50 namlu havşası bilgisi için fabrikayı aradığımda oring kanallarını yeni üretimimizde 1,5x5,50 olarak genişletmeye başladık bilgisinide vermişlerdi haliyle artık biraz tecrübeye sahip olduğum için temiz ve düzgün saçmalar kullanıyorum o yüzden değiştirme gereğide duymadım dediğim gibi havşayıda kendim açtırdım burdanda anlaşılacağı gibi namlular kral üretimi.

  • incelenen iki tüfekten birinin kusursuz diğerinin havşa vs sinin kusurlu olması da sanırım ikinci bir patriot mevzuu. 1. 2. nesil durumu yani. özetle şu sıralar kral puncher almanın tam zamanı, evanixden artan malzeme bitip tüfeği tamamen kral yapmaya başlamadan önce yani

    Bu dediğinizin tam tersi olsaydı ihtimal verirdim .


    Yani ilk çıkanlar kusursuz, sonrakilerde kusurlar çıkmaya başlasaydı, sizin gibi derdim bende; ''evanix'ten artan parçalar bitti..'' ;)


    ama, öyle olmadığı aslında burdan anlaşılıyor bence..sonrakiler daha iyi olduğundan ordan burdan kalan parça muhabbeti sığlığında değil olay..
    ...



    Sonra şu hobiyi aktif olarak yaşayan, heyecan duyan insanlar gördüğüm kadarı ekonomik olarak çok üst seviyede değiller,
    Bakıyorsun, bir hatsan yaylısı alıp üstüne dampa koymak bile adama ağır geliyor..


    Şimdi neden bu insanlar, çok daha kaliteli ve güzel bir makinaya, uygun fiyata sahip olmasın ki....


    Herşey daystate değil..
    yada hobi demek ft değil,
    yada dürbün demek hawke değil ki..


    yani mutlu olmak için bunlar lazım değil ki şu hobinin genç, yeni, heyecanlı ve imkanı dar olan insanlarına ..


    Bu böyle maalesef..
    Bi çoğunun AA'dan alamadığı keyfi, adam mod 85 vortex ile alıyor, ve hayat zannettiğimiz gibi o dar kalıpların arasına sıkıştırdığımız halinden de ibaret değil..
    Bu bir gerçek..



    Bazen çok dar yerlerde takılıp kaldığımızı ve kendi kendimize bu hobiyi işkence ettiğmizi düşünüyorum..


    Ama aynı tepkileri sıfır dianadaki kronik kurma kolu problemine vermiyoruz, bunu ise hiç anlamıyorum,.
    Hatta bunu olumlu karşlılayıp, bize ''kendin yap'' imkanı tanıdığı için nerdeyse bu ve benzeri kronik sorunlardan ötürü bu markalara teşekkür edeceğiz :)


    bu da ayrı bir enteresan konu bence..




    Puncher olayında ise senin anladığının aksine; ben gün geçtikçe kalite konusunda üst sıralara çıkacağını düşünüyorum..


    Çünkü;
    Adamlar dinliyor, mesaj yazıyoruz cevap veriyor..
    şöyle olmazmı diyorsun not alıyor,düşüneceğim diyor.
    v.s.




    En önemlisi diğer yerli firmamız Hatsan bu girişim sayesinde kendine çeki düzen verecek..


    Bakınız geçtiğimiz senelere;


    Vortex konusunda insanlar Hatsan'a hergün mail atıp, umursamaz cevaplar almaktan bııkmadığı gibi, onlarda aynı şekilde davranmaktan bıkmamıştı..
    Gelen cevaplar otomatik cevaplanmış gibi aynıydı, 1 seneden fazla sürdü bu durum...


    umursamamaya devam ettiler..
    cevap vermeye bile tenezzül etmediler..


    Sonra ne oldu.
    Bir sabah ülkemize stoeger atac girdi.. Ertesinde av bayilerimizde Vortex uyumlu Hatsan ürünleri gördük .. ;)


    Ve iddia ediyorum, atac gelmeseydi, vortex'i halen daha Amerika'lı lardan izliyorduk..



    Puncher mevzuu..


    Hatsan'a şu regülatör konusunda kimbilir kaç defa öneri verilmiştir,şimdilik düşünmüyorlardı her zaman ki gibi..
    Gelen cevaplar aynı, ''bu konuda şimdilik bişey diyemeyiz ...''


    Ama, şu geçenlerde birden bire çıkan AT 44 ft (regülatörlü ) tüfek var ya, nerden coştular acaba?.


    Adım gibi eminim ki, regülatörlü Hatsan'a, işte bu beğenmediğimiz puncher sebep olmuştur..



    Velhasıl benim güzel kardeşim :)
    Kral Arms'a yada diğer yerli firmalara yapıcı yaklaşmamız demek, Hatsan'nın kendini geliştirmesi demek..
    Ve bu rekabet aynı zamanda 5 seneye kalmaz üst düzey kalitede ürünlerin ortaya çıkması demektir bence...


    Yoksa tekelleşmiş bir yerli pazardan kalitenin çıkamıyacağının hepimiz farkındayızdır herhalde..


    Özetlersek;
    Yerli üretim noktasında herşey son kullanıcının lehine dönmek üzere iken..
    Hatsan'ın o vurdum duymaz hallerine devam etmesine sebep olacak diğer yerli girişimcilerin önünü kapatmamaktan yanayım ben..


    Sizlere de tavsiye ederim.



    Şimdi gelin hepberaber Puncher'ı inceleyelim..
    Kusurları , olması gerekenleri iletelim ki daha iyi olsun.. Bu sayede diğer yerli firmada güzelleşsin ve en nihayetinde bu hobinin içinde olan bizler kazanalım..



    saygıyla.. g;$i

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen valibey ().

  • Herşeyi özetleyen müthiş bir yazı olmuş keyifle okudum ;d;

    Hatsan Striker 1000s .22cal 3-9x32

  • Ferhat Bey,
    Agziniza saglik....

    Walther Lg400 Alutec .177------ Konuspro M30 8-32x56


    Anschütz 9015 .177 by JH------March-Deon 8-80x56


    Kral Puncher Maxi 5,5----- Hawke Eclipse 6-24x50


    Mod 85 Sniper 5,5----------Konus 3-9x40


    Zoraki 4,5 ve 5,5


    300 bar 6 Lt.

  • Hocam ağzınıza sağlık bu kelimelerin üzerine söğlenecek söz yoktur
    Yerli malı yurdun malı demeli
    Zoraki den gurur duyuyoruz
    Kralarms dan da aynı kaliteyi bekliyoruz
    Bu sizin yorumlarınız dahada kaliteyi
    İnşallah ön plana cıkaracaktır
    Hayırlısı inşallah...
    Bazı yorumlarımda hatsan yaylı
    Yerine gamo iyidir diyorum ancak
    Ya bana iyisi denk gelmedi. kullandığım
    Gamo tüfekleri herzaman hoşuma gitti
    Neden daha iyisi olmasın diyorum
    Saygılarımla....

  • Herşeyi özetleyen müthiş bir yazı olmuş keyifle okudum ;d;


    Ferhat Bey,
    Agziniza saglik....

    Hocam ağzınıza sağlık bu kelimelerin üzerine söğlenecek söz yoktur

    Teşekkürler ..


    içimden geçenler, ümit ettiklerim, hayalini kurduklarım..



    velhasıl hep beraber bu hobiyi yaşıyorsak, herşeyin en güzelini de biz hakediyoruz,..
    Ve hiç bir tekelleşmeye izin vememek için, ''yaşasın bütün diğerleri'' diyorum ;)

  • Ferhat Abim noktayı koymuşsun. üzerine laf olmaz :)

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • hatsan kral ı kıskanmasın :) bu kadar heyecanla sahip çıkılan bir tüfek yapmak takdir edilesi...ben yine de o namlulardan şüpheliyim, çok sığ olmadı umarım :)

  • kral puncher i eğer "tamamen" kral yapıyorsa bizede tebrik etmekten başka birşey düşmez...neticede bir varsayım, bir kral yetkilisi cevap verirse daha uygun olabilir..kral özellikle o namluyu kendi yaptı ise, hatsan a tercih edilebilir ve makul fiyatlı bir pcp ile karşı karşıyayız o zaman :)
    not: kral a geçmiş derken tr deki satış üretim olarak kastetmiştim.

    değerli rainstorm ve aklında bu gibi soru işaretleri olan dostlar;
    ürün için söylemek isterimki sızdırmazlık ekipmanları,manometre ve bazı materyaller ''batı'' ülkelerinden ithal edilerek fabrika bünyesinde son şeklini almaktadır. gövde yapısından tüpüne, valflerinden tetiğine kadar Fabrika'nın bünyesinde dökülmekte ve gerekli proseslerden sonra paketlenmektedir. Saygılarımla

  • anladığımız kadarı ile namluyu da kral arms yapıyor. çok sevindirici çünki kaliteli namlu yapmak kolay bir iş değildir. başarılarınızın devamını dileriz.

  • peki güç bakımından kıyaslar isek örnek olarak at 44, at 44 long veya bt 65, bunlardan hangisine denk güç olarak?