Akvaryum da su yeşillenmesi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Mrb arkadaşlar minik akvaryumum var hava pompası iç filtre var minik bir tane. Akvaryum içinde 4 moly 3 lepistes 2 çöpcü 1 vatoz var. Sorunuma gelecek olursak. Akvaryum suyunu degişiyorum dip çekimi yapıyorum. 1 gün sonunda sararıyor 2 gün sararma aşırı şekilde artıyor ve yosun gibi kokmaya başlıyor. İç filtre ve hava motoru sürekli çalışır halde. Buna ragmen biraz daha müdahale etmesem kesin yosun tutacak o dereceye geliyor. Sorunum anladıgım kadarıyla su yeşillenmesi yada patlaması.
    Araştırma yaptım ama büyük havuzlar ve dış filtre vs onlar için önlemler var ve çok karmaşık şeyler var. Benim için basit bir önlem yok mu acaba ? mavi su felan mı kullansam işe yarayacak ne yapabilirim ?

  • akvaryumda gereğinden fazla yem atarsanız su seviyesindeki nitrat yüksekliğinden dolayı yosun ve alg oluşumu suyu yeşilie çevirir. Metilen mavisi etki etmez direk güneş ışgından koruyun akvaryumu.

    Halil Baskurt

    Zoraki Ultra .22~1×32 red dot

    Swiss arms p92

    Hatsan mod 99 .22

  • Filtrasyonda bir problem olabilir veya güneş görüyorsa Yeşil su giderici ilaçlar var araştırabilirsiniz