Düşüncelerim ve Tavsiyeler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • hafta sonu at 44 long lw ile atış yaptık forumdan mustafa abim ile, toplam 120 atış yaptım, iki kez pompa yaptım, akşam eve gittiğimde belim ve kolum ağrıyordu, scubam olsa idi o gün 400-500 atış rahat yapardım, pompa kullandığım için 120 atış yapabildim.

  • Konu gerçekten güzel şekilde ilerliyor. Bunun için teşekkür ederim herkese.


    AT44, BT65'in güç olarak çok altında kalıyor. Bu kötülemek için değil, kişinin beklentilerine göre olumlu-olumsuz olarak değişebilecek bir durum. Kişisel beklentilerim doğrultusunda AT44 gücünün BT65'e oranla daha az olması benim için olumsuz çünkü yazdığım gibi tahribat atışları yapmayı planlıyorum öncelikle. Çok zengin olursam IPhone'un yeni çıkan modellerini bir de havalı tüfek ile delebilirim :D


    Şaka bi yana AT44 gerçekten öncelikli olarak isabeti baz almış olan bir tüfek kanımca. Ve bu konuda da oldukça başarılı.


    "...güç ve isabet konusundaki beklentilerimi her ikisinin de bir kısmından feragat ederek ortak noktada buluşturabileceğim bir tüfek arıyorum."


    Bu görüş noktasında AT44'ün isabetinden biraz feragat edip güce yüklendiğim zaman BT65 çok büyük bir isabet farklılığı olmadığı ancak güç oranında ciddi bir fark olduğu için almayı düşündüğüm tüfekler arasında bir numaradaki yerini koruyor. Tabi onu bir numaraya taşıyan sebeplerden biri sadece bu. Fiyatının ithal tüfeklere göre uygun olması ve yerli olması gibi sebeplerde mevcut.

  • bt65 5.5 lw alınacak. Mustafa Ekiz beye gönderilip regülatör taktırılacak. Reg 130 bara ayarlı olacak. Ince Mehmet solid 30.4 gr pellet ile 200 metrede şişe patlatılacak. Bu keyifi kesintisiz yaşamak istiyorsak scuba şart tabiki. Saygılarımla.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • Bence sen kararını vermişsin. (bt65). Sadece rüzgar bekleyen bir tekne gibi destek bekliyorsun. Bütçen pcp ye başlangıç yapmak için gayet iyi. Al kullan beğenmezsen biraz zararına satarsın. Buradan ne kadar defalarca yazılıp çizilsede bence en iyi yol bu. Sonra bir airarms s 410 veya s510 alır rahat edersin.

  • Peki bu noktada 6,35mm desem :) Heralde uzak mesafe düşünmem saçma olur o zaman. Ufak bir "acaba mı?" var içim de ama sonu 5,5mm BT65 ile bitecekanlaşılan.

  • 6.35 mm pelletin rüzgarla temas eden kesit alanı 5.5 mm pelleten daha fazla olduğu için daha fazla rüzgar direncine maruz kalacağı için uzun mesafede daha fazla hız kaybedip daha fazla düşme yapacaktır. Yani uzun mesafelerde 6.35 mm pellet tüfek atışından ziyade havan topu atışına benzeyecektir. Saygılarımla.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.