Uygun Pellet Arıyorum

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • İyi akşamlar. Başlıkta da belirttiğim gibi AT-44 Long için amacıma uygun pellet arıyorum. Forumda aklıma geldikçe bu konuyu arasam da bazı sorularıma yanıt bulamıyorum. Tüfekle birlikte jsb exact jumbo ve gamo pro magnum geldi. Gamo pro magnumlarda ezilme vs. olmamasına rağmen isabet beklediğim kadar değildi çoğu pellet 110 metreden 5 litre yağ tenekesini yaklaşık 10 atışta 7 kez vururken bazıları çok alakasız yerlere gidiyor. Jsb pelletlerin düzgün etekli olanı olmamasına rağmen diğer yerleri kusursuzdu ve pro magnumla hemen hemen aynı isabetteydi aşırı ezilme olmasına rağmen, ayrıca pro magnum sertti fakat jsb'nin eteklerine elimle kolayca şekil verebiliyorum, yumuşak olması iyi bir şey sanırım fakat aşırı ezilme olduğu için isabet ciddi anlamda azalıyor.


    Pellette ezilme olmaması önemli. Ezilme sorunu olmasa düşünmeden jsb exact jumbo heavy (18 grain) alırdım fakat bu pelletlerde bunu görünce soğudum. Her kutu böyle midir? Öncelikle isabet, daha sonra tahribat önemli. 100 - becerebilirsem 200 metre arası kullanmak istiyorum. Fiyatı da jsb'den çok yüksek olmamalı. Tavsiyelerinizi bekliyorum, bu akşam sipariş vermem gerekiyor yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.


    Eklemeyi unutmuşum; ayrıca kurma kolunu zorlamazsa çok sevinirim. Jsb'ler kurma kolunu hiç zorlamadan girmesine rağmen pro magnumlar biraz zorluyor. Namlu o-ringine hasar vermekten korkuyorum böyle olunca da, daha çok bilgim olmadığı için değiştirmem zor olur.

    Torun Magnum 5.5 MM


    Hatsan Mod 99 5.5 MM


    Gamo P-23


    Hatsan AT44 W-10 Long LW

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Umut99 ().

  • HATSAN TORPEDO
    H&N FIELD TARGET TROPHY
    İNCE - MEHMET İNCE HAVALI SAÇMA

    AT44 FT 0.177 +TAC Vector Optics Sentinel 10-40x50
    Hawke Sidewinder 8-32×56 20x ½ Mil Dot
    BSA 8-32×44
    Zoraki HP 01 Ultara 0.177 + Red Dot + Wragner Moderatör+ Zoraki Dipcik
    Beretta Elitte II 4,5 + Red Dot Laser Sight
    Bushnell 10x25 Rangefinder
    Seben kamera aparatı
    The Beta Shooting Chrony
    iNTERSPiRO 6lt 300 bar Scuba Tüp


    Optima 3x12-44 AOE
    Sniper 4x32 Compact Işıklı (MilDot)
    Stoeger X20 Suppressor 0.177
    Stoeger 4x32 Compact Işıklı
    Hatsan PCP Pompa

    Tekparça Ayak

    https://www.youtube.com/channel/UC1k_dMslFEFRSxrrc7R7NCw

  • Oneriniz icin tesekkur ederim. Ince mehmet 30 grain ve jsb exact heavy siparis ettim, gelince inceleme yazmaya calisirim fakat en son 110 metre tahribat paylasimi yapmaya calisirken gece 1.40'tan 3'e kadar ugrasip yukledigim fotograflari kabul etmeyince alternatif yollar ararken birkac hata aldim ve siteye yarim saat boyunca erisemedim, acaba benim yuzumden mi oldu korkusuyla o gunden beri pek konu acmaya yanasamadim airgunturk.com/attachment/24261/ :)

    Torun Magnum 5.5 MM


    Hatsan Mod 99 5.5 MM


    Gamo P-23


    Hatsan AT44 W-10 Long LW

  • Jsb ezik de olsa düzeltilip kullanılmalı bence.
    Alaşım olarak o kadar mükemmel ve homojen ki elle düzeltsem bile attığım yere gidiyor.
    Jsb veya en kötü hn den vazgeçmeyin derim ben.

    AA HFT500 .177
    Hawke 10-50x60 ED

  • dikkate almaniz gereken bir husus var marka dışında oda mesafeye ve tüfeğin gücüne uygun pellet kullanmak ağır pellet sizi yaniltmasin agir pellet taşıdığı enerjiyi hafif pellete gore daha uzu mesafelere iletir ve rüzgardan cok fazla etkilenmez

  • Şimdiye kadar kullandığım pelletler içinde ezik de olsa en isabetlileri hep Jsb oldu.


    Jsb 18,13 gr
    Jsb 15,89 gr
    Jsb 14,35 gr


    AT 44 bu pelletleri gayet güzel atıyor, en iyi olarakda 18,13 ü atıyor. Bunları deneyebilirsiniz.


    Yada Jsb nin test pelleti var 7 li paket onlardan alıp en çok hangi pellet de istikrarı yakaladığınızı görebilirsiniz.

    AA S510 Xtra Fac Walnut Reg. & Vector Optics Marksman 6-25x50
    Hatsan Escort Supreme 12 ga.
    Sig Sauer p228

  • yaklaşık 10 kutuya yakın jbs 18 grain kullandım hep mavi kutudan, hiç ezikle karşılaşmadım ama kırmızı kutularda sıkıntı olduğunu duydum, at44 için jbs 18 grain tek geçerim, bir çok pellet denedim, gamodan, hatsan torpedodan v.s. jbs 18 liğin üzerine tanımam, 180 metreye kadar attım üzerini denemedim, 18 jbs ama mavi kutu olanını öneririm başka pellet aramaya uğraşmayın.

  • Jsb ezik de olsa düzeltilip kullanılmalı bence.
    Alaşım olarak o kadar mükemmel ve homojen ki elle düzeltsem bile attığım yere gidiyor.
    Jsb veya en kötü hn den vazgeçmeyin derim ben.

    Jsb'yi şarjöre koyup eteklerini başka pelletle düzeltmeye çalışacağım bakalım neler olacak. Alaşımı hakkında çok bilgim olmasa da kokusu bile değişik ya da bana öyle geldi smile.png. H&N'i jsb'ler olmazsa deneyeceğim.



    dikkate almaniz gereken bir husus var marka dışında oda mesafeye ve tüfeğin gücüne uygun pellet kullanmak ağır pellet sizi yaniltmasin agir pellet taşıdığı enerjiyi hafif pellete gore daha uzu mesafelere iletir ve rüzgardan cok fazla etkilenmez

    Dediklerinize katılıyorum fakat şuanki dürbünüm malesef mildotlu olmadığı için düşme konusunu nasıl halledeceğimi bilmiyorum. 16 grain Jsb'yi yükseklik ayarı ortalardayken 100-110 metreye sıfırlayabildim, 150 metreye kadar ağır pelletleri hafif tahminlerle atabilirim diye düşünüyorum.



    yaklaşık 10 kutuya yakın jbs 18 grain kullandım hep mavi kutudan, hiç ezikle karşılaşmadım ama kırmızı kutularda sıkıntı olduğunu duydum, at44 için jbs 18 grain tek geçerim, bir çok pellet denedim, gamodan, hatsan torpedodan v.s. jbs 18 liğin üzerine tanımam, 180 metreye kadar attım üzerini denemedim, 18 jbs ama mavi kutu olanını öneririm başka pellet aramaya uğraşmayın.

    Ben 16 grain mavi kutuda bu sorunu yaşadığım için (isabeti 100 metreye kadar kullanılabilir [teneke vs. için] olsa da düzgün eteklilerin çok daha isabetli gittiği ortada) biraz da tesadüf ve kırmızı kutuyu da denemek amaçlı kırmızı kutudan sipariş ettim umarım sorun olmaz. 18 grain pellet ile 180 metre atışı yapılıyorsa bence gayet iyidir o pellet zaten.



    Mesajınızı sonradan gördüm kusura bakmayın. O zaman 18 grain tercihim iyi olmuş. Test paketini almama sebebim elimde zaten 16 ve 18 grain olacak, daha hafif pelletleri kullanmaya gerek yok diye düşünüyorum. Ağır pellet seçimimi de kurma kolunda/şarjörde çok sorun çıkartmazsa ve beklediğim isabeti sağlarsa İnce mehmet 30 grain'den yana yapacağım.

    Torun Magnum 5.5 MM


    Hatsan Mod 99 5.5 MM


    Gamo P-23


    Hatsan AT44 W-10 Long LW

  • ince mehmet ile alakali olarak auanda pisyada satışta olan pelletleri mumkun ise bir kalibretor yaparak kullanin diger kullanicilarda fark etmiştir ki aralarinda cok düzensiz ölçüde olanlar mevcut


    mildot konusunda dürbünün taretine bir plastik parça yapiatirin dikkatli bir sekikde kule taret olacak sekilde daha sonra mesafelere göre clik sayarak isbati ve atislarda vuruş noktasini yakalarsiniz

  • Malesef pelleti ölçüm yaparak alma şansım yok çünkü bulunduğum yerdeki tüm av bayilerini gezmeme rağmen ''en iyi'' gamo magnum bulabildim, onun da orijinal olduğundan emin değilim.


    Dürbün konusunda iyi bir yöntem vermişsiniz fakat hem yanlış bir şey yapmamak, dürbünün görüntüsünü değiştirmemek hem de 10 kuruştan 1 tl'ye bozuk paradan tornavidaya kadar malzemelerle ayarlanabildiği için çok oynamak istemiyorum dürbünle, ayrıca yakında büyük ihtimalle satıp mildotlu dürbüne almayı düşündüğüm için de.

    Torun Magnum 5.5 MM


    Hatsan Mod 99 5.5 MM


    Gamo P-23


    Hatsan AT44 W-10 Long LW

  • İnce mehmeti hiç deneme, bolt kolunu kilitliyor, zor giriyor namluya, ince mehmetin her türlüsünü denedim ama olmuyor, kendim ince Mehmet pelleti torpiledim öyle kullandım o zaman sıkıntı olmadı ama isabeti iyi değil. Sen jbs 18,13 grainden vazgeçme, ben imkanım olduğunda 200 metre ye deneme yapacağım18 grain ile.

  • Benim için artık geç olsa da uyarınız için teşekkür ederim, artık deneyip bir şeyler yapmaya çalışacağım. Bir de jsb'nin 25.4 grainlik exact jumbo monster modeli var. Çok kullananını görmedim bu pelletin, ağır pellet seçiminde nasıl olur, neden bu kadar az kullanılıyor diğer pelletlere göre bilginiz var mı?

    Torun Magnum 5.5 MM


    Hatsan Mod 99 5.5 MM


    Gamo P-23


    Hatsan AT44 W-10 Long LW

  • ben geçen hafta almıştım 25 graini, hoşuma gitmedi pek, bolt kolunu çok hafif zorluyor, fazla düşme yapıyor, 100 metreye kadar kullanabilir, tek iyi yanı deliciliği kuvvetli, tahribatı çok iyi, teflon tavayı 30 metreden deldim 25 grain ile, 18 grain ile çukur yaptı.

  • teşkkür ederim. Cok soru sordum fakat son olarak dusme ve isabetini ince mehmet ile kiyaslayabilir misiniz?

    Torun Magnum 5.5 MM


    Hatsan Mod 99 5.5 MM


    Gamo P-23


    Hatsan AT44 W-10 Long LW

  • Pelletler bugün akşam elime ulaştı. Jsb'ler'in etekleri sorunsuz denebilir, bazılarında çok ufak eziklikler var. İnce mehmet'te ezilme vs. sorunlar yok. Jsb konusunda sanırım şanslıyım.

    Torun Magnum 5.5 MM


    Hatsan Mod 99 5.5 MM


    Gamo P-23


    Hatsan AT44 W-10 Long LW

  • Bt65 kullanıyorum. Bu güne kadar çok pellet denedim. En başarılı pellet jsb exact jumbo monster 25.4 gr oldu. 30 metrede üç atış 1₺ den daha küçük grupman. Bu arada kesinlikle yatarak atış yapılmalı. Bundan sonraki en başarılı pellet ince Mehmet solid 30 gr ama bu pelletlerde iki çeşid var birinin eteği kademeli diğerinin ki kademesiz. Kademesiz olan hem namluya rahat giriyor hem de gayet isabetli. 300 metreye kadar atış yapılıyor. Yalnız en iyi grupman jsb 25.4 gr.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • Öncelikle bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Peki jsb'lerin namluya oturması ve uzak mesafe atışlarında ince mehmet ile kıyaslaması nasıl olur? Bir de yanlış anlamadıysam düz olanlar kademeli olanlardan daha mı isabetli?

    Torun Magnum 5.5 MM


    Hatsan Mod 99 5.5 MM


    Gamo P-23


    Hatsan AT44 W-10 Long LW

  • Kademesiz olan namluya rahat giriyor ve bt65 için ciddi isabet farkı oluştu iki pellet arasında. Jsb 25.4 gr olan bt65 için çok uygun ve ince mehmetten çok daha isabetli ve 100 metre ve ötesi için gayet yeterli ama uzun menzilde en iyi seçenek en ağır pellettir. Ancak tüfeğin bu ağır pelleti itecek gücü üretmesi gerekir. Zayıf tüfekte ağır pellet menzili daha da kısaltacaktır.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • at 44 long için jbs 25 grain deneme 100 metreye kadar iyi ama fazla düşme yapıyor at 44 gücü standat hali ile güçsüz kalıyor, 180 metreye kadar jbs 18 grain iş gördü, hedefim 200 metre, jbs 25 ile atışlarımda erken düşme yaptı 100 metre anca atıyor.