Üyelikten Çıkartılma/Uzaklaştırma ve Satış İlanları Hakkında...

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Sayın Süper Moderatör KaraPence



    Adınızı bilmiyorum, kusura bakmayınız.



    "Yeni weihrauch hw 110 - Salı, 23:09" konu başlığı altındaki yazışmalara göre, Cesurus17 üyemize (kendisiyle tanışıklığım - hiç bir ilintim yoktur) "sınırlı uzaklaştırma cezası" vermeniz hakkında şahsınızda forum idarecilerine ve üyelerimize kişisel görüşlerimi aktarmak isterim.



    "İlana koymadığınız silahı burada tabiri caizse el altından ilana çıkarıyorsunuz" yazmışsınız...
    Anladığım kadarıyla üyenin forumumuza yeterli sayıda katılım mesajı göndermediği ve/veya üyelikte yeterli süreyi doldurmadığı halde "dolaylı satış ilanı" vermesi "cezalandırılma" gerekçesini oluşturmaktadır.



    Bendeniz 1955 doğumluyum, 1975'den beri havalı ve ateşli silah kullanırım. Sportif özelliği nedeniyle 1990'dan itibaren ağırlıklı olarak havalı tüfeklerle ilgilendim. 7 havalı tüfeğim (3 İngiliz, 2 Alman, 2 Türk), 1 havalı tabancam var. Sökerim, takarım, iyileştiririm, bakımlarını yaparım. Ona yakın yabancı sitenin/forumun aktif izleyicisiyim. AirgunTürk'e Haziran 2014'de üye oldum. Şimdiye kadar 10 mesaj gönderdim, konularının seçimine ve yazımına özen gösterdim.



    Satış yapmak istediğimden değil fakat mesaj sayım yeterli olmadığından envanterimdeki tek bir ürün için dahi satış ilanı veremiyorum smile.png.
    Bu hakkı kazanabilmek için onlarca muhtelif mesajı kısa zamanda herkes kolayca yazabilir, ben de yazabilirdim ama yapmadım.
    Gerekli gereksiz 3-5 cümlelik katılımlara da asla yönelmedim.



    Kısıtlamaların amacı forumun denetimsiz bir "satış platformuna" dönüşmesinin ve bu bağlamda üyelerin kandırılmasının/istismarının engellenmesi ise halihazır uygulamanın yararsızlığını - forumda izlediklerime ve deneyimlerime dayanarak - üzülerek belirtmeliyim.



    Örneğin "kıdemli" bir üyenin forum ilanındaki "neredeyse hiç kullanılmamış..." veya benzeri nitelik tanımlı satış ürünü adresime geldiğinde, ürünün gerçekten de kullanılamaz(angry.png) durumda olduğunu görmek beni çok şaşırtmıştı (ürün elbette ki iade edildi).



    Örneğin uzak doğu malı, kaynağı/kalitesi belirsiz, hiç kullanılmamış muhtelif optik ürünler bazı "kıdemli" üyelerce "ihtiyaç fazlası" vs. adı altında forumda rahatlıkla ve sürekli satışa sunulabilmektedir.



    Niteliksiz, eksik açıklamalı, resimsiz, anlatım özürlü, çalakalem yazılmış satış ilanlarına sıkca rastlanmaktadır.



    Bunlar yanlış şeylerdir ama izin verilmektedir...



    Ayrıca, "toygarbey" isimli kullanıcının da belirttiği gibi düzeysiz/kaba yazışmalar, gereksiz kabadayılıklar, hakaret içeren mesajlar, yanıltıcı/yalan ilanlar olmadığı sürece üyelerin katılımlarının sınırlanması bence de doğru değildir.



    Burası bir cezalandırma veya taltif etme yeri değil ama kişilerin üyelikten keyif alacağı, hobilerini geliştirebilecekleri bir forum olmalıdır.



    Satış ilanı vermek kapsamında önerilerim şöyledir:



    1-Yeni üye ise, moderatör ilan içeriğini yayımlanmadan önce kontrol eder, gerek duyarsa üyeyle temas kurar, güvensizlik halinde ilanı kabul etmez.
    2-Sıfır/kullanılmamış veya çok az kullanılmış ilanlarda satma nedeni teknik bir sorundan kaynaklanıyor ise bu husus "açıklıkla" ve "mutlaka" belirtilir.
    3-Satış sonrası sorunlarının - gerekirse moderatör desteğiyle - çözümüne kolaylık sağlaması için satıcı ürünün "güncel" teknik ve kozmetik durumunu gösterir ayrıntılı resimlerini hazırlar. Yeteri kadarına ilanında yer verir. Alıcı ve moderator tüm resimleri her aşamada görme hakkına sahiptir.
    4-Ayrıntılı ve güncel resimsiz ürün ilanı kesinlikle kabul edilmez.
    5-Tarafların yalan/yanıltıcı açıklama veya iddiaları moderatörce saptandığı takdirde ilgili kişi/kişiler forumdan temelli uzaklaştırılır.
    6-Alım/satım sürecinde, tarafların birbirlerine güvensizliği halinde ve talep edilirse, mümkün olan şehirlerde yerleşik moderatör forumca belirlenmiş ücret karşılığında ve isterse ürün ekspertizi yapabilir.
    7-Yurt dışı kaynaklı sıfır/kullanılmamış ürün satışına izin verilmez.



    Zamanınızı aldım, teşekkür ederim.



    Yararlı olması dileğiyle...

  • Önerileriniz için teşekkür ederiz. Yakın zaman içerisinde ilan verme konusunda yönetici ve moderatör arkadaşlar ile tekrar bir görüşme yapacağız.


    Sizin gibi değerli üyelerimizi mağdur edip forumdan soğutmayacak bazı kararların alınması için ben kişsel olarak elimden geleni yapacağım.

    AA HFT500 .177
    Hawke 10-50x60 ED

  • Fikirleriniz gerçekten mükemmel ve bu hobiyi profesyonelliğe taşıyacak bir adımdır.Tabiki uygulanırsa.İnsanlar mesaj sayısını doldurabilmek için gerekli-gereksiz mesaj atmayı bırakacak haliyle kirlilik ortadan kalkacak.Ekspertiz işi çok mantıklı geldi bana.Genel anlamda birçok üye birbirini sadece yazışmalardan tanıyor.Peki güven meselesi ne olacak.Alışverişler karanlıkta kurşun sıkmaya benziyor ne olacağı belli değil.


    Tarafların yalan/yanıltıcı açıklama veya iddiaları moderatörce saptandığı takdirde ilgili kişi/kişiler forumdan temelli uzaklaştırılır.

    Abimizin dediği gibi sınırlı uzaklaştırma yerine temelli uzaklaştırma daha caydırıcı olacaktır.Hobiye gönül vermiş olanlar bu riski göze alamayacaklardır.Hatta kayıt sırasında T.C no istenmeli ki uzaklaştırılan kişi başka bir isimle tekrar giriş yapamasın.Sonuçta burası birçok forumun tam tersine aile sıcaklığı veren ve saygılı bir forumdur.
    Fikirleriniz için teşekkür ederim.Saygılar...

  • bende o mesaj madurlarındanım.ve uzaklaştırma almıştım

    Ve herkes birgün ettiğini bulur


    kalibrgun cricker 5.5mm

  • Ekspertiz dışında bütün uygulamaları hemen hemen yapıyoruz zaten.


    Ancak o kadar tuhaf insanlarla muhattap olmak zorunda kalıyoruz ki maalesef sert önlemler almak zorunda kalıyoruz.


    İyi niyetli üye kendini belli ediyor evet ama biz o ayrımı kendimize göre yaparsak ortada herhangi "standart" olmaz. Bu sefer de keyfi iş yaptığımız konuşulur.


    Size şöyle söyleyeyim altında binlerce teorinin olduğu temel devlet düzeninin belkemiği olan hukuk düzeni ve kanunlar bile birçok zaman yetersiz kalıyor. Binlerce üyenin hiç sıkıntı yaşamadan forumda barınabilmesi idea olarak güzel olsa da pratikte uygulaması maalesef sıfır. Üye sayısı arttıkça da herkesi mutlu etme iş daha da zorlaşacaktır.


    Ha bu arada bundan önce moderatörler alışveriş işlerine çok gerekmedikçe pek müdahil olmadı. Sadece forumun genel işleyişi ve üslupla ilgilendiler. Biz siz değerli üyelerin foruma olan güveni artması adına böyle bir sorumluluk altına girdik ve pek tabii bunu yapmak zorunda da değildik. Zira bizim hukuken hiçbir sorumluluğumuz yok aslında sizin alım satımlarınızda. Diyorum ya bu aslında moderatörlerin mesaisinden işinden gücünden zaman ayırıp da sizi sunduğu bir hizmetten ibaretti.


    Dilerseniz aramızda bir karar alıp denetimden vazgeçelim? Emin olun biz moderasyon olarak birşey kaybetmeyiz. Hatta ciddi zaman kazanırız.



    Ayrıca sayın dost, memnun kalmadığınız alışverişleri bize bildirin. Bazı üyeler takip altında zaten. Onlardan biriyse biz hallederiz.

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • Acaba satış yapanlar için gittigidiyor daki gibi satıcı notu yada yorum yazılamaz mı ? Zaten sürekli satış yapan için bir bildirim olur .İlk satış yapanın ürününün ayrıntılı fotolarını yönetim istesin baksın sonra uygunsa onay versin.tek ürünü kişi kendi satmazda satış yapan başka bir üyeye yaptırırsa zaten o üye puanı düşmemesi için kesinlikle daha dikkatli olacaktır ve alıcılar mağdur olma ihtimali daha azalacaktır.

    kral bull pup .22
    stoeger atac suppressor .22
    hatsan mod 99 .22
    tacvectör optic 10-40x60 satılık

  • Ayrıca küçük bir ilave buradan her ürün alan aldığı ürün hakkında ayrı bir başlık altında olumlu yada olumsuz yorum yazarsa alım satım daha kontrollü olur düşüncesindeyim

    kral bull pup .22
    stoeger atac suppressor .22
    hatsan mod 99 .22
    tacvectör optic 10-40x60 satılık

  • Ayrıca küçük bir ilave buradan her ürün alan aldığı ürün hakkında ayrı bir başlık altında olumlu yada olumsuz yorum yazarsa alım satım daha kontrollü olur düşüncesindeyim

    Yakın zamanda yaptığım bir alışverişte alt vidası ile oynanmış ve bakış açısında sol üst köşede kalan karanlık bölgede çatlağı ile tarafıma gönderilen Diana marka dürbün ile ilgili olarak serzenişte bulunabilirdim böyle bir başlık olsa idi, aynı kişiden alış veriş yapacak arkadaşlar daha dikkatli olurdu böylece.

    Artık demir almak günü gelmişse zamandan, meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.

  • Aslında böyle bir başlık uygulaması vardı hem alıcı hem de satıcılar için. Şu an bulamadım ama duyurulardaydı sanki.

    Hatsan Mod 85 Sniper 5.5mm (.22) + Optima 3-9x32 Dürbün ;tufey# (SATILDI)
    Gamo V3 4.5mm (.177) £tabanxalı$ (SATILIK)
    Cometa Fenix Mod 400 Compact Star 5.5mm (.22) + Hawke 6146 + Diana 4-16x42 AO Dürbün ;avci;
    Hatsan Bipod ;keyfs;
    Hatsan Torpedo Sniper 5.5mm (.22) + Yatagun Dampa + UTG Leapers 3-9x40 AO Dürbün f;s;s
    Optima 3-9x44 Dürbün ½bay£bay`; (SATILDI)

    Gamo P25 4.5mm (.177) ;#taban^l
    Crosman 1077 4.5mm (.177) bs,;s
    Ata Neo 12 Sentetik Mat Siyah 66cm +;tuftabV#

  • ne kadar pozitif ve çözüm odaklı yaklaşıyorsunuz olaylara.teşekkür ederim

    Ve herkes birgün ettiğini bulur


    kalibrgun cricker 5.5mm

  • kara liste ve beyaz liste baslikli geri bildirim konulari mevcut ayrica geri bildirimleri direk alışveriş yaptığınız kişinin profil duvarına yazabilirsiniz şahsen ben alışveriş yapacağım kişinin profine bakarim açtığı konulara bakarım forumda aktif üye ise şahsen tanımasam bile benim gözümde o kişi için + puan olur aktif olması.

    Hatsan Striker Edge .22 / Zoraki HP 01 Ultra .177 / SA Jericho 941 / Crosman 1077


    Hatsan AT44 / Webley Raider 10 / Hatsan Mod 85 Sniper / Hatsan Mod 99 / Hatsan Mod 25 Supertact / Stoeger x20 / Remington AirMaster 77 / Gamo P900 / Gamo PT80 / SMK P17 / Walther ppk

  • Yanıltıcı ilanların yanı sıra konunun hobi olmanın dışına çıktığı, ticari satış alanı olma durumu engellense iyi olur. Bunun için belirli bir zaman diliminde her üyenin (örneğin 3 ya da 6 ay) satışa sunabileceği ürün sayısı sınırlandırılabilir. Böylelikle yanıltıcı ilanların bir kısmının önüne de geçilmiş olur.

  • şu pazar ve av bayisi övme reklam olayı tamamen kaldırılsa diyorum.işin icine para ve reklam girdimi mide bulanıyor ve hertürlü çakal çukul iş dönüyor malesef.moderatör denetimine gelirsek yapacakları fazlada bir sey yok acıkcası.daha ne yapsınlar zaten.görev ahlaki olarak satıcının,sorumluluk olarakta alıcının üstüne düşer.gerisi laf ı güzaftır.birde reklam olayı var tabiki.neymiş efendim 2 kutu pellet siparis verilmis,peletler vaktinde ve yamulmadan gelmiş.vay efendim şöyle tşk ederim x bey böyle büyük x bayisi.bu gibi ezik müsteri profili yorumlarıyla dolu güzelim. forum.bukadar eticaret sitesi varken su forumda pazar olmayıversin.saygılarımla.

  • şu pazar ve av bayisi övme reklam olayı tamamen kaldırılsa diyorum.işin icine para ve reklam girdimi mide bulanıyor ve hertürlü çakal çukul iş dönüyor malesef.moderatör denetimine gelirsek yapacakları fazlada bir sey yok acıkcası.daha ne yapsınlar zaten.görev ahlaki olarak satıcının,sorumluluk olarakta alıcının üstüne düşer.gerisi laf ı güzaftır.birde reklam olayı var tabiki.neymiş efendim 2 kutu pellet siparis verilmis,peletler vaktinde ve yamulmadan gelmiş.vay efendim şöyle tşk ederim x bey böyle büyük x bayisi.bu gibi ezik müsteri profili yorumlarıyla dolu güzelim. forum.bukadar eticaret sitesi varken su forumda pazar olmayıversin.saygılarımla.

    bence kalmalıdır ,reklamdan hariç sorun yaşanan mağazalar da dile getiriliyor,işini doğru yapanı da yapmayanı bilmemiz şart,bu bize sadece faydası olur ve işini iyi yapmayanlara bir denetleme mekanizması olarak görüyorum.