Bozkurt Av Kusurlu Mal-Sıkıntılı Alışveriş

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Bursa'da bulunan Bozkurt avdan bahsediyorum, zaten bir tane bozkurt av var. 01.07.16 Cuma günü Barska 6-24x50 Gx2 model dürbün sipariş verdim bir hevesle. Barska markası ateşli tüfeklerde kullanılan orta halli iyi bir dürbündür. Fakat kul yapısı sonuçta arıza yapabilir, arızalı gelebilir. Önemli olan esnaflık. Telefonlara bakan Serkan bey'e siparişi verdim ve bayramın araya girmesiyle kargoların çalışmayacağını gözönüne alarak ürünün detaylı kontrolü için ricada bulundum ve iş yoğunluğum nedeniyle bayram sonu, gelen ürünü kontrol edip sıkıntı olması dahilinde geri iade alıp alamayacağını sordum.Hayır cevabını aldım, haklıydı. Haklı olarak, ürün elime ulaştıktan neredeyse bir hafta sonra ürün sıkıntılı demek iki taraf için sorun olurdu. Kontrol ettiğini belirtip kargoya verildi.
    Cumartesi aras kargo ile ürün geldi, bir hevesle kargoya koştum aldım, işyerime gelip ürünü açtım.Başladım kontrol etmeye, üzerinde nokta nokta yağ damlaları vardı. Paralaksı, üst ve yan tarreti kontrol ettim. Yan tarrette sıkıntı vardı tık tık ses gelmiyor boşa dönüyordu. Hemen aradım Serken bey'i, durumu izah ettim gönder dedi ama bir pislik sezdim. Yeni ürün gönderirmisiniz, olmadı iademi yaparmısınız dedim, bakarız dedi ve huylandım. Baktım ki dürbün arada kaynayacak, ben oraya geliyorum dedim (buyrun bekleriz dedi)çıktım Çanakkale'den düştüm yola, vardım Bursa'ya, selamla girdim bozkurt av'a. Girince şunu anladım işyeri sahibine (İsmail Bozkurt) ulaşmak için 2-3 sekreter (eleman) atlamak gerekiyor, sanarsın silah üreticisi.
    Neyse Serkan beyi sordum gelmedi, Ersin beye durumu anlatmış o ilgilenecekmiş benimle ilgilendi de sağolsun. Verdim ürün, aldı eline alyanı sağını solunu sıktı gevşetti oldu abi dedi verdi dürbünü elime. Yarım saat dondum nasıl yani dedim. Taaa Çanakkaleden oruçlu oruçlu buraya dürbünü alyanla sıktırmak için mi getirdiniz beni telefonda söyleyebilirdin dedim tıııppp ses yok.
    Ben bu üründen tiksindim paramın iadesini istiyorum deyince sekreter ardına gizlenen işyeri sahibi para iadesi yapamıyoruz, yerine başka dürbün verebiliriz deyince şimşekler çaktı beynimde. Pişkinliğin bu kadarı. Ramazanda günaha gircem ona mı yanayım, elimde kalcak ona mı yanayım, çektiğim yola mı yanayım (yazarken bile beynim karıncalanıyor).Araya Ersin bey girdi elimizde o üründen şuan yok sen istersen al bunu kullan bayramdan sonra değiştiririz dedi eyvallah dedim çıktım yola.
    Yolda giderken uzakta tarlada çalışan insanları net gösteriyor mu bakayım dedim. Baktım ki ne göreyim paralaks 20 yrd takılmış dönmüyor aradım Ersin'i bilgisi olsun daha sonra sen bozdun demesin. Daha fazla işin cılkı çıkmasın diye 04.07.16 pazartesi yani bugün kargoladım. Paramı istedim sahibi çamura yattı, zannımca Ersin bey araya girdi param yatırıldı. Bir daha bozkurt av mı töööövvvbeeee. Vallahi bedava veriyoz üstüne de para veriyoz dese yaklaşmam, kanser olmaya niyetim yok. Yani ben mi dürbün aldım, dürbün mü beni benden aldı anlamadım.Uzun lafın kısası eğer gitmeseydim Bursa'ya, benim dürbün de para da kaynıyordu arada.(En çok koyan Bursa gidipte dönerini yiyemedim ona yanarım wink.png )

  • "Müşteri ilişkileri" ve "müşteri memnuniyeti" denen şeylerin bir esnafa neler kazandırdığını ve neler kaybettirdiğini bir bilseler...
    Paylaşım için teşekkürler. Belki onlarca kişinin pazarsını, dahası ruh sağlığını kaybetmesine engel olabilecek bir örnek.

    AA HFT500 .177
    Hawke 10-50x60 ED

  • Malesef, bunun farkında olan esnaf müşteriyi kırmamak için elinden geleni yapar. Hee müşteri bu iyiliği suistimal ediyorsa esnaf haklıdır o ayrı. İşyeri sahibine, bu yaptığınızı üye olduğum silah forumlarında paylaşıcam insanlar bilgilensin, benim yaşadığım sıkıntıları yaşamasın dedim. "Üyeliğin hayırlı olsun kardeş istediğin yerde paylaşabilirsin sıkıntı yok" deyince benim gözümde o işyeri de sahibi de yerin dibine girdi.
    Ülkemizde kallavi esnaf sayısı oldukça az, onların değerini bilelim küstürmeyelim.

  • Eskiden ülkelerin geri kalmışlığının bir ekonomik sorun olduğunu düşünürdüm. Daha sonraları da emperyalizm falan dedik. Ama artık biliyorum ki geri kalmışlık aslında bir ahlak sorunuymuş.

  • Geçmiş olsun aynı sorun benimde başıma geldi hobide daha yeniyken adanadaki büyük bir av bayii bana az kullanılmış diye bana göre 30 başka bir arkadaşa gorede 33 yıllık Kenan evren zamanından kalma bir scuba tüp gönderdi ben sizin gibi paramida alamadım 380 lira çöp oldu gitti

  • Eğer internetten alışveriş yapacaksanız, herkesçe bilinen güvenilir esnaf arkadaşlar var.
    İkinci seçenek olarak ise bu tür pahalı ürünleri elden, yerinden, görerek ve kontrol ederek almak.
    Sorun yaşadığınız bayiyi sadece ismen olarak biliyorum.Daha önceden de aynı firma ile sorun yaşayanlara internet üzerinden denk gelmiştim. Hiç alışverişim olmadı ama kara listeye aldım bundan sonra hiç alışverişim olmayacak :)
    Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim bu da bir çeşit dayanışma şeklidir.

  • Geçmiş olsun aynı sorun benimde başıma geldi hobide daha yeniyken adanadaki büyük bir av bayii bana az kullanılmış diye bana göre 30 başka bir arkadaşa gorede 33 yıllık Kenan evren zamanından kalma bir scuba tüp gönderdi ben sizin gibi paramida alamadım 380 lira çöp oldu gitti

    Teşekkür ederim size de geçmiş olsun. Paranızın yandığına üzüldüm. Ürünün neredeyse yarım asırlık olduğunu ispat edip paranızı almayı denemediniz mi?

  • Ben gecen ay dan wesson aldım, şak 2dk sonra aradılar hem yaşımı teyit aldılar hemde o gun kargoya vereceğiz dediler verdiler ertesi gün çok iyi kutulanmış olarak aldım.. Ben memnun kaldım kendilerinden..

    Asg Dan Wesson 6" .177 Co2 (Tam set)
    Gamo PT-85
    Crosman 1322 .22 Multipump

  • Büyük geçmiş olsun hüseyin kardeşim keşke yusuf beyden alsaydın en azından aklın kalmazdı

    İmza Felan Yok Barmak Bassam Olur Mu? ;,;-#hims

  • Teşekkür ederim size de geçmiş olsun. Paranızın yandığına üzüldüm. Ürünün neredeyse yarım asırlık olduğunu ispat edip paranızı almayı denemediniz mi?

    hocam dediğim gibi hobide tecrübeli değildim olayında çok ustune dusmedim hani.. ben işin acemisiyim bunu satan vatandaş sattıgi ürünün ne olduğunu bilmiyormu

  • hocam gecmis olsun bizlerede güzel bir uyarı olmuş oldu gerçi benim alışveriş yaptığım internetten tek bayi var onuda forumda herkes biliyor henüz bir sorun sıkıntı yaşamadık şükür.. Herkesin başına gelebilir insanız güveniyoruz para veriyoruz ama gel görki paranın sokaktan toplandığını düşünen bazı insanlar yüzünden türlü türlü haller geliyor başımıza Allah beterinden korusun...

    • Zoraki Hp 01_2 Ultra 4.5mm :thumbup:;kovboys;
    • Barska Sniper 6-24X50 ir 2G :thumbup:;#taban^lm;s,S
    • Stoeger Atac Suppressor 5.5mm :sleeping:
    • Stoeger 4-16x44 AO :sleeping:
    • XCORTECH X3200 ;tufey#+;tuftabV#
  • Aklımın bir ucuna yazdım, kazayla birşey almıyalım.

    swiss arms jericho 941
    hatsan striker edge 5.5
    Kral puncher mega 5.5
    Hatsan Bt65 Sb Elit 5.5

  • Büyük geçmiş olsun hüseyin kardeşim keşke yusuf beyden alsaydın en azından aklın kalmazdı

    Geçti çok şükür. Barska yoktu Yusuf abide. Daha sonra hemen Yusuf abiyi arayıp nikko stirling siparişi verdim bayram sonu gelcek inşallah. Gözüm arkada kalmadı inanki. Mı acabaları sildim kafadan. Elimizdekini kaybetmeden anlayamıyoruz kimi zaman. Yusuf abi gerçekten değerli ve iyi bir esnaf bunu anladım.

  • bende barska mı ordan aldım sıkıntısız problemsiz geldi

    • Zoraki Hp 01_2 Ultra 4.5mm :thumbup:;kovboys;
    • Barska Sniper 6-24X50 ir 2G :thumbup:;#taban^lm;s,S
    • Stoeger Atac Suppressor 5.5mm :sleeping:
    • Stoeger 4-16x44 AO :sleeping:
    • XCORTECH X3200 ;tufey#+;tuftabV#
  • 8 Ara 2015
    Sanırım 4 yıl kadar önceydi.
    Adı geçen firmadan Hatsan Airmax AS satın almıştım.


    İlgili web sayfasında Quattro tetikli halihazır model gösterilmesine karşın
    bana, artık üretilmeyen eski tetikli Airmax gönderdiler...
    Hani "belki yer..." gibisinden...


    Tüm resimlerini çekip kayda geçirmiştim... angry.png


    Telefonda müşteriye yaklaşımlarını hiç beğenmedim.
    Biraz mücadeleden sonra geri almaya razı oldular.


    Kanaatim olumsuzdur.
    ...


    Zihniyet değişmemiş demek ki...