Mesken Savunması

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba, silahsever arkadaşlara bir soru yöneltmek istiyorum. Evde savunma amaçlı bir ateşli bulundurmak niyetindeyim. Malumunuz bulundurma ruhsatlı tabancamızı taşıyamıyoruz, atış poligonları haricinde atış yapma imkanımızda legal olarak bulunmuyor. Poligonda atış için dahi biraz uğraşmak zorundayız, yıllık mermi istihkakıda cabası. Tabanca tutkusu tabiki tartışılmaz ancak savunma amacı güttüğümüz için yivsiz bir tüfek acaba daha mı iyi olur? Şimdi diyebilirsiniz ki; "ikiside olsun." Olsun ama kısa vadede ikisinin maddi yükü ağır olacaktır. Yivsiz tüfeğin, yıllık istihkak sıkıntısı yok, meskun mahal haricinde güvenlik önlemleri alınmak şartı ile atış ve taşınmasında herhangi kanuni bir engel yok, 5 yılda bir ruhsat harcı yok. Bu yazdıklarım göz önüne alınırsa mesken dahilinde savunma için yivsiz bir tüfek mi yoksa tabancamı daha iyi olur? Birde yivsiz bir tüfekten atılan tek kurşun ile 9mm bir tabanca mermisinin durdurma güçleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Şimdiden çok teşekkür ederim.

    One Shot One Hit

  • öncelikle teskereyi 5 yıl sonunda yenilemeniz gerekir yoksa sadece bulundurma olarak geçerli olur yani onda da 5 yılda bir işlemler tekrarlanması lazım diye biliyorum.


    Savunma için bence pompalı alınmalı.çalışma prensibi basit takılma oldumu hemen berteraf edilip atışa devam edilebilmelidir.


    Tek kurşun tabiki 9 mm den daha feci ama maksat durdurmaksa ikisi de durdurur.


    Tabanca dipçik ve kanunen müsede edilen en kısa namlu bir tüfek tabancaya göre daha ekonomik olacaktır.ithal marka olursa iş değişir.

    Zoraki ultra hp 01-2 0.177 cal.
    Umarex Nighthawk 4.5 Tactical


    Diana mod 52 Superior 0,22 cal.
    Crosman pumpmaster 760 4.5 (Pellet&BB)


    Vursan 7+1 y.otomatik(1996)

  • Kesinlikle 9lu şevrotin yüklü bir yivsiz çok çok daha yararlı olacaktır durdurma kuvveti açısından.

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • Mesken savunması bakımından sorduğum için, evet dediğiniz gibi 5 yıl sonunda yenilenmeyen ruhsat sadece ev ve iş yeri için bulundurma yetkisi verir.

    One Shot One Hit

  • Eğer takip etme imkanı bulduysanız internette video olarak kauçuk olarak tek kurşun ve 2'li - 9'lu saçma atan fişekler mevcut. Yivsiz tüfeklerde kullanılan bu savunma mühimmatı 10 metre mesafenin altında öldürücü olma ihtimali olan bir mühimmat çeşidi ancak normal yani metal saçmaya kıyasla çok daha barışçıl olduğu da kuşku götürmez. Bu mühimmat otomatik yivsiz av tüfeklerinde tüfeği tekrar kurmakta çoğunlukla yetersiz kalıyor ve bu nedenle pompalı tabir edilen tüfeklerle kullanılması daha paratik görülüyor ancak pompalı tüfeklerde namluya fişek sürme süreci baskı altındayken çok da pratik bir durum olmayabiliyor. Ayrıca kullanılan fişeğe göre hem normal fişekte hem de kauçuk fişekte kovan sıkışabiliyor. Sonuç olarak kaliteli bir tüfek ve ona uygun stabil besleme imkanı verecek kaliteli fişek temin edildiğinde süperpoze veya pompalı tüfekler ev savunması için daha uygun görünebilir. Diğer yandan 9 mm bir fişeğin durudurma kapasistesi fmj tipli standart mühimmat için konuşuyorsak av fişeğine kıyasla daha az etkilidir. Buna rağmen ev savunmasında standart dipçikli normal boy bir pompalı tüfek yerine standart bir 9 mm tabanca ortalama kullanıcı için daha işlevsel olabilir.

  • Kauçuk saçma kimseye önermem anormal derecede sekme yapıyor mümkün olduğunca yumuşak tekkurşun ve misket öneririm

    Samyang Sumatra Carbin .22 + 3-9x32 optima

    Kral arms bigmax .25 (güç modifiyeli) 3-9x32

    Kral arms puncher breaker
    Hatsan at-44 10 .22 cal + 6-24x50 bsa
    Perfect line 60 libre makaralı yay + Lazer nişangah
    Hatsan mod 85 sniper .22 + 3-9x32 optima
    Beretta Stoeger x20 suppressor + Yatagun dampa + 3-12x44 AEO
    Hatsan mod 125 .22cal SportsMatch DM60 dampa breaker 3-9x32

    Cobra 80lb pistol crossbow
    Ekol 55 .177
    Crosman 357 .177
    Zoraki 925 full auto
    Zoraki 918
    Zoraki r1
    Blow magnum
    Blow c06
    Blow mini
    Blow class

  • Şimdi bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Ev savunması olarak ifade edilen konu ceza hukuku kapsamında meşru müdafa şartları altında ele alınan bir konu. Kanun sizin bir kişiye hukuka uygun olarak zarar verme imkanınız olduğuna sizin zorda kalma durumunuza bakarak karar veriyor. Eğer kauçuk fişek kullanarak bir kişiyi etkisiz hale getirebilecek konumdayken nefsi müdafa adı altında o kişiyi yakın mesafeden av tüfeği ile vurur ve öldürürseniz diğer bazı ihtimaller saklı kalmak kaydıyla kasıtsız adam öldürmekten yaragılanabilirsiniz. Bu iş çocuk oyuncağı değil. Birinin ne şekilde olursa olsun ölümüne sebep olmak demek hukuk bir yana ömür boyu vicdanınızda taşıyacağınız bir yük olacaktır.

  • Daire içinde yapılan atışlarda mermi çekirdeğinin ince zeminleri delip geçebileceğini ya da sert zeminlerden sekebileceğini de göz ardı etmemek gerekiyor. Tam Gömlekli küt olmayan mühimmat yakın mesafede oldukça delici olabilir ve mücadele sırasında ev halkından birilerinin de kaza eseri vurulmasını gündeme getirebilir. Av tüfekleri de oda ve koridor gibi dar ortamlarda kullanılmak için fazlaca büyük sayılabilir. Ayrıca karanlıkta yüksek ses ve yopun barut dumanına maruz kalmak sizi de olumsuz etkileyerekk savunmasız duruma düşürebilir. Gömleksiz ya da yarım gömlekli mühimmat kullanan basit ve etkili bir .357 kalibre revolver ev sartlarında bana göre en efektif tabanca tipidir.

  • Savunma için; pompalı ,çifte yada poze tarzı tüfekleri unutun, en baştan yanlış yapmamak için tüfek çeşidi tüm dünyada otoriteler tarafından belirlenmiş yarı otomatik bir yivsiz olmalıdır.,



    Poze ve çifteler av tüfeğidir, pompalılar ise bizim gibi amatörler için anca fantezi tüfeği olur. Tabi pompalı için uzun çalışma süreleri ve 15-20 bin fişek ayırmazsanız, Pompalı tüfeği alıp yılda 300-500 fişek atarak hiçbir şey öğrenilmez. Kaldı ki günümüzde özel birlikler bile pompalı kullanımını minimuma indirmiş durumdalar, sebebi ise temas anında ölümlerin artması. Profosyoneller bile ellerindeki ithal pompalı tüfekler ve ithal mühimmat ile problem yaşıyolarsa bizim elimizdeki dandik pompalılar ve dandik yerli mühimmat ile halimizi düşünemiyorum.


    Kaliteli bir yarı otomatik ile pompalı tüfeğin tutukluk konusunda farkı yoktur, sıkışan bir fişeği kaldıki genelde dip tablası yüzünden fişekler sıkışır, tüfeği pompalayarak çıkartamazsınız, komple sökmeniz gerekir. Düzgün denenmiş bir fişek kullanıımı bize hiç bir platformada problem yaratmazken, ne olduğu belli olmayan bir fişek her platformada sıkıştırma yada tahliye problemleri yaratabilir.
    Pompalıyı seri, mükerrer atışlarda kulanamazsınız, disiplini zordur hedefi kaçırır, nişan hattınzıı bozar ve vakit kaybedersiniz. Tam ve kesintisiz manüpülasyon yapmazsanız sıkıştırma meydana gelir. Ya da en kötüsü malesef yerli pompalıların hemen hemen hepsinde olabilecek fişek yataga girmeden patlama olayı gerçekleşebilir, bu düşmanı değil sizi öldürür. Bir çok üreticinin sorunu, fişek yataga girmeden tetiğin düşmesi bunun neticesinde patlama olabilecek olmasıdır. Kendilerince hiç te yeterli olmayan zayıf önlemler ile bunu aşmaya çalışıyorlar ancak dünyada tüm büyük üreticiler Beretta, Browning, Fabarm, Benelli, Winchester, Remington, Mosgerg.. Hepsi tetik ile irtibatı kesme güvenlik prensibine dayanan güvenlik kilidini kullanırlar pompalılarda.


    Yüz yıllık, dünyada otör olmuş, her ürünleri kaliteli olan bu üreticilerin ısrarla pompalılarında çift güvenlik kullanmalarına rağmen bizim Hatsan... vb firmalar üretim kalitelerine bakmadan tek ve yetersiz emniyetlerine güvenebiliyorlar zaten bunu aklım kesinlikle almıyor.



    Kısaca pompalıyı unutun, Fimlerdeki gibi olmuyor bu olaylar, biraz reel temas videosu izlerseniz ne demek istediğimi daha rahat anlarsınız.


    Savunma mühimmatı; 20m ye kadar 9 lu tabir edilen 11/0 şevrotin yada bulunabilyorsa 12 bilyalı şevrotin. 20-50m arası tek kurşun, Ev içinde Şevrotin duvardan seker, tek kurşun ise deler geçer, güvenlik için bunlara dikkat edin.


    Durduruculuk bakımından 9mm ile 12 gauge kıyaslanamaz. Çap seçimi yivsizde tek seçenek 12 gauge olmalıdır. Başka çapı düşünmeyin.


    Namlu boyu yasal olan en kısa namlu boyu ve slug namlu olmalıdır.


    Tüfek kesinlikle üzümlü malı Oem tüfeklerden olmamalı, markalı, namlu cip testleri yapılmış büyük bir üreticinin tüfeği ve muhakkak ama muhakkak şarjörsüz klasik sistem olmalıdır.

    Benelli M4, Fabarm Sat8, Benelli Supernova

  • Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    bahsettiğiniz ''mekanizma tam kapanmadan fişek patlatma'' olayını Sy. Alparslan ŞEN hocamız Winchester'ın bir modelinde test ediyor ve genel olarak tüfeğin tanıtımını yapıyor.

    -Armsan A612 Carbon Combo-hawke red dot
    -Hatsan mod 90-optima 3-9x44

    -Air Arms S510 Xtra Fac.


    ^Ya Susmak,Yada Suskunluktan daha Değerli Bir Söz Söylemek Gerekir^

  • Sayın Komser,


    Hayatın gerçeklerini özetlemiş. İfadelerine aynen katılıyorum. Pompalı kullanımı sadece filimlerde güzel.

  • hiiicc durdurma vs düşünmeyin.. başınızı derde sokmayın .. pasif ve aktif güvenlik önlemleri alın... paranoya seviyeniz üst düzeyse yatak odanız son savunma kaleniz, güçlü bir kapı yaptırın.. siz içerdeyken diğer odalara biber gazı basacak sistem vs kurun kimseyi vurmayın sonra arkasını toplayamazsınız...

    Asg Dan Wesson 6" .177 Co2 (Tam set)
    Gamo PT-85
    Crosman 1322 .22 Multipump

  • hepimiz fikirlerimizi beyan ettik.hepsinde bir tecrübe ve gerçeklik payı var.


    her gönülde bir ateşli yatar.alınmışsa alınmıştır alınmamışsa almak için sebepler aranır.almışken de en isabetli ürün tercihi için özen gösterilir.


    ALLAH o seviyede kendimizi ailemizi korumaya mecbur bırakacak bir bela ile bizi sınamasın inşALLAH.


    Hamd olsun ülkemizde o derece sıkıntılar yaşanan bir yer değil.ama var mı var.


    özetle bir ateşli alınmaya niyet edildiyse güvenlik,poligon gibi sebepler biraz bahane.alınacak o rahatlanacak :)


    söylediklerim genelleme ocaydın dostumuz için söylemiyorum.


    dinimiz,alimlerimiz bize (savaş durumu hariç) öldüren değil ölen olmayı o vebali yüklenmemeyi tavsiye eder.o bakımdan elimizde ne tür silah olursa olsun kullanmayı seçmek on son tercih olmalı.


    ALLAH cümlemizi bu duruma düşürecek belalardan korusun(amin).

    Zoraki ultra hp 01-2 0.177 cal.
    Umarex Nighthawk 4.5 Tactical


    Diana mod 52 Superior 0,22 cal.
    Crosman pumpmaster 760 4.5 (Pellet&BB)


    Vursan 7+1 y.otomatik(1996)

  • Millet olarak silahı seviyoruz ve silah, kültürümüzün bir parçası.. Bu yüzden edinmek için sebepler-bahaneler arıyoruz. Silah bulundurmak, sorumluluk bilinci ve kültürüne sahip olma koşuluyla da her insanımızın meşru hakkıdır. Ama Allah hiçbirimizi, kendini ve sevdiklerini silahla müdafaa etmesi gereken bir duruma-ortama düşürmesin.


    Mesken güvenliği için bana göre en doğrusu iyi bir çelik kapı ve aile bireylerini, özelliklede çocuklarımızı sıkıntılı durumlarda yapılması gerekenler konusunda bilinçlendirmek ve vakit kaybetmeden güvenlik güçleriyle irtibat kurmak olacaktır.


    Tüm bunların yeterli gelmediği vahim durumlarda (hukuki meşru müdafa hakkımızın oluştuğunda) ise; kullanılacak silah ve mühimmat kendimizi zor durumda-yarı yolda bırakmayacak türden olmalıdır. Konu mesken içi savunma olduğundan seçim kesinlikle tabanca ve çapta 9mm olmalıdır.

    Gamo Shadow Dx 0.22


    Browning 800 Mag 0.22


    Tanfoglio 1911 0.177

  • Tuzaklı barrel sistemi olan ve kancalı kilit ile güçlendirilmiş tırnaklı tabir edilen çelik kapılardan taktırın. Kapı ile kilit dili arasında mesafe olmadığından bu tırnaklı sistemde levye ve benzeri aletler ile kanırtma yapılamıyor. Ayrıca bu kapıların içine dışarıdan görünmeyen gayet uygun fiyatlara uzaktan kumanda ile kontrol edilen alarm sistemi de takılabiliyor. Mesken'in tüm girişleri bu şekilde güçlendirilirse normal şartlar altında sıkıntılar minimuma inebilir. Daha ciddi durumlar için profesyonel güvenlik firmalarının gelip kuracağı gerektiğinde kendilerine ya da kolluğa haber verecek şekilde dizayn edilen sistemlerden edinmek de bir çözüm olabilir. Can güvenliği tehdidi somut deliller ile tespit edilebilir durumda ise en mantıklısı savcılığa giderek ifade vermek ve savcılıkça da gerekli görülürse can güvenliği silah taşıma ruhsatı almaktır. Profesyonel bir gözetmen denetiminde ateşli silah temel eğitimi almayan bir kişinin stres altında nasıl davranacağı meçhuldur. Özetle legal ya da illegal olarak temin edeceğiniz bir silah ile ne kendinizi ne de yakınlarınızı tehlikeye atmayın. Evinize giren bir saldırgana fiili durumda rastgele ateş açmak veya donup kalmak o kişinin size hem zarar vermesinin önünü açabilir hem de hırsız meşru müdafa şartları altında niyetim zarar vermek değildi ev sahibi üzerime ateş açınca kendimi korumak maksadıyla şahısla boğuştuğum sırada ölüme sebebiyet verdim savunması ile suçlu iken suçsuz duruma geçebilir. Eğer eve tüm güvenlik önlemleri alındığı halde dahi hırsız girmiş ise kendinizi bir odaya kilitleyerek polise haber verin ve ne olursa olsun odadan çıkmayın. Cesaret hayatta kalamanıza yaramıyorsa hiç bir anlam ifade etmez. Mustafa kemal'in de dediği gibi savaş nefsi müdafa dışında cinayettir.

  • laf lafı açıyor,
    Bizim apartmana hemen hemen her gün üstelik apartmandan 2 hanenin işe gidiş saatine çok yakın vakitte hırsızlar yol geçen hanı yapmıştı.arap turistleri hedef almalarına rağmen benim kapıyı tam çıkmak üzereyken komşumuda aynı şekilde yokladılar.ikimizdede 7/24 takipli alarm var.buna rağmen kapıyı yoklayacak kadar niyeti bozmuşlar.girdikleri komşularımızın da hepsi evdeydi.uyanan kovaladı uyanamayan soyuldu maalesef.çok sinir bozucu ve aklınıza gelmeyen yakalama planlarını tasarladığınız birde evdekilerin bozulan moraliyle uğraştığınız çaresiz bir durum.şimdi aydan aya uğruyorlar ALLAH karşılaştırmasın boş olmadıklarını biliyorum.

    Zoraki ultra hp 01-2 0.177 cal.
    Umarex Nighthawk 4.5 Tactical


    Diana mod 52 Superior 0,22 cal.
    Crosman pumpmaster 760 4.5 (Pellet&BB)


    Vursan 7+1 y.otomatik(1996)

  • laf lafı açıyor,
    Bizim apartmana hemen hemen her gün üstelik apartmandan 2 hanenin işe gidiş saatine çok yakın vakitte hırsızlar yol geçen hanı yapmıştı.arap turistleri hedef almalarına rağmen benim kapıyı tam çıkmak üzereyken komşumuda aynı şekilde yokladılar.ikimizdede 7/24 takipli alarm var.buna rağmen kapıyı yoklayacak kadar niyeti bozmuşlar.girdikleri komşularımızın da hepsi evdeydi.uyanan kovaladı uyanamayan soyuldu maalesef.çok sinir bozucu ve aklınıza gelmeyen yakalama planlarını tasarladığınız birde evdekilerin bozulan moraliyle uğraştığınız çaresiz bir durum.şimdi aydan aya uğruyorlar ALLAH karşılaştırmasın boş olmadıklarını biliyorum.

    evde kopek beslenebilir.


    Dobermanlar eve yaklastirmaz...
    Rott lar ise eve girmelerine izin verirler ki kolay kacamasinlar diye :)

    Asg Dan Wesson 6" .177 Co2 (Tam set)
    Gamo PT-85
    Crosman 1322 .22 Multipump

  • evde kopek beslenebilir.
    Dobermanlar eve yaklastirmaz...
    Rott lar ise eve girmelerine izin verirler ki kolay kacamasinlar diye :)

    bizim apartmanın içine lazım :)


    benim yaşam tarzıma uyan bir durum değil,ayrıca evdekiler tabiri caiz ise köpekten ise ötekini tercih ederler, korkuyorlar.bahçeli ev olsa şu zamanda eğitimli köpek şart tabi ki.1 ay önce haberlerde 2 pitbullu olan villa soyuldu ilaçlı etle uyutmuşlar köpekleri.onlarda da eğitim şart.

    Zoraki ultra hp 01-2 0.177 cal.
    Umarex Nighthawk 4.5 Tactical


    Diana mod 52 Superior 0,22 cal.
    Crosman pumpmaster 760 4.5 (Pellet&BB)


    Vursan 7+1 y.otomatik(1996)