MOD 125 SNİPER GAZ RAM İ MOD 135 E UYARMI?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba arkadaşlar mod 135 in gaz pistonlu modelini satın almak istedim fakat hiç bir yerde bulamadım bir silahçı dükkanı ben hallederim dedi bana mod 135 qe gönderdi iade ettim ve mod 125 sniper vortex aldım şimdi 135 sp yaylı satın alsam acaba 125 in gaz ram pistonu 135 e uyarmı konu hakkında bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum.

  • Uymaz 135 in piston çapı geniş, 135 qe yi yaylı olduğundan dolayı mı iade ettiniz.?. Ben fabrikadan bayi aracılığı ile135 vortex qe 6.35 siparişi verdim. Sizde aynı ni yapabilirdiniz..

    HATSAN MOD 25 SUPER CHARGER 5.5mm


    ATA NEO 12 KİNETİK TAKTİKAL

  • bana gelen tüfek vortex ti zaten qe nin yaylısı yok hepsi vortex ben 135 sp istedim ucunda alevgizleyen olan model hiç bir yerde vortex i yok buylunmuyor bir arkadaş alıp fabrikasına göndermiş değiştirmiş.qe güzel tüfek fakat aradığım şey değil ben güç arıyorum qe nin namlusu inalılmaz kısa bir karış namlu var gerisi moderatör tabanca namlusu gibi gücü çok düşük kırması çok kolaydı gaz pistonun basıcı da azdı hissediliyodu tahminim gamo pro magnumu 600 650 fps lerde falan atıyordu ölçme şansım olmadı hemen iade ettim küçük bir testten sonra gücünü anladım hemen zaten 125 sniper vortex aldım kendim bide 135 alıp içlerini değiştiriym diye düşündüm tüfeğe kafayı koydum.


    Evet normal havayı basan keçe tarafı büyük fakat ittimedeki yay ve vortex gaz pistonu aynı olabilr diye düşündüm açan gören varmıdır acaba ?

  • Yaylı piston yada gazpiston tüfekler de namlu kısaldıkça güç artar ! Geri iade etmek ile hata etmişsiniz! PCP lerde ise namlu uzadıkça güç artar!
    Sizin baktığınız 135 in gasraminda problem olmalı normalde yaylidan daha zor kurulur!

    HATSAN MOD 25 SUPER CHARGER 5.5mm


    ATA NEO 12 KİNETİK TAKTİKAL

  • bilemiyorum bilerekmi yumuşak yapılmış belkide bozuktu ama 125 sniper a göre kolay kuruluyordu iade etmekle hata etmedim çünki stoeger x20 supressor bile ondan güçlüydü zaten o güçte yeterince isabetli bir tüfeğim var aynı güçlerde olacaksa 5 kg lik bir tüfekği neden alayım kendi ölçümlerim promagnum 5.5 i x20 690 fps larda atıyor 125 sniper vortex ise 850 lerde lerde atıyor yaptığım testte supressorün delip geçtiği kitabı mod 135 qe geçemiyor hatta nerdeyse yarısında kalıyordu sp nin tipini de çok beğeniyorum zaten en büyük faktör bu ve sanırım ucundaki alev gizleyen sökülüp takılabiliyor eğer öyle ise oraya moderatör de takabilrim diye düşünüyorum ve yabancı sitelerde vortex modeli var yurtdışına gönderiliyor testlerde aynı palleti 900 fps lerde atıyor istediğim iadeal hız pcp yi sevmiyorum yaylıda pcp hızı istiyorum. evet dediğin doğru kısa namluda hız atrtar ama bununda belli bir hesaplaması var namlu aşırı kısa ise ittirme kuvveti fazla olsa da kurşun namluyu terkettikten sonra belli bir basınç boşa gider namlu çok uzun ise ittirme basıncı bittiğinde kurşun namluda sürtünmeden dolayı güç kaybeder yani belli bir kıvamı var basınca uygun bir namlu olması gerekir mod 135 sp nin namlusu 45 cm civarı qe nin gerçekten çok kısaydı bak alınca görüceksin demek istediğimi 125 sniper ında namlusu kıza ama qe kadar değil sp ise 125 ten birazdaha uzun normal eski düz 125 ler ise gereksiz uzundu yani tam kıvamında bir namlu uzunluğu var kısa namlunun mekanik tüfekteki güzel yanı kurşun namludan çıkarken minimum sarsıntıya maruz kalıyor ve namluyu erken terkettiği için daha isabetli oluyor.

  • bu arada şimdi ölçtüm 125 sniper ın namlusu 36 cm qe ninki tahminim minimum 25 maximum 28 dir ölçmedim ama bu civardır bence bu tüfeği bukadar kısa yapmalarının sebebi yurtdışında 30.cal oalrak gönderiyor olamları yani büyük kalibrede kısa olması yine avantaj namlu hacmi büyüdüğü için basınç ta düşüceğinden uzun namluda sürtünme ve yavaşlama çok olur 6.35 içinde ideal olabilir ama ben 5.5 ciyim.

  • Bende 135 sp var gerçekten çok güçlü tüfek ucundaki muzzle çıkıyor 1/2 unf diş mevcut moderatör oluyor ama sesi azatlmıyor :)

    İmza Felan Yok Barmak Bassam Olur Mu? ;,;-#hims

  • bendeki biraz eski 2011 de almıştı quatro tetik ve sas var ama kullanılmadı kozmetik olarak kundakta birşey yok fakat dürbün rayında kaymadan dolayı çizik var

    İmza Felan Yok Barmak Bassam Olur Mu? ;,;-#hims

  • benim bildiğim yaylı vortexe nazaran daha zor kurulur

  • bendeki biraz eski 2011 de almıştı quatro tetik ve sas var ama kullanılmadı kozmetik olarak kundakta birşey yok fakat dürbün rayında kaymadan dolayı çizik var

    sana mail attım hocam

  • benim bildiğim yaylı vortexe nazaran daha zor kurulur

    başta vortex kolay gibi dibine doğru zorluyo baya ikiside var bende ama yaylı yumuşadığı için kestiremiyorum ağaşı yukarı aynı gibiler yaylı ilk zaman belki birazdaha zordu.

  • yaylı ilk alındıgında vortexten daha zordur yumusadıkca guc dususu haliyle yasanır

  • Bence tek sorun gasramindaki hava kacagi yoksa 135 vortex de olsa zortexde olsa gasraminda sorun yoksa en güçlü yaylilardan youtubede corono ölçümüne baktım 14.3 graini 950 fps atiyor daha ne olacak! 28 cm namlusu var ise tam istediğim gibi.....
    Ama her zaman derim gasram olayı her zaman soruna açıktır....

    HATSAN MOD 25 SUPER CHARGER 5.5mm


    ATA NEO 12 KİNETİK TAKTİKAL

  • hocam tüfeği aldığınızda test etme şansınız varsa konuya yazarmısınız böylece bana gelen tüfeğin arızalı olup olmadığını anlamış oluruz.

  • Bence tek sorun gasramindaki hava kacagi yoksa 135 vortex de olsa zortexde olsa gasraminda sorun yoksa en güçlü yaylilardan youtubede corono ölçümüne baktım 14.3 graini 950 fps atiyor daha ne olacak! 28 cm namlusu var ise tam istediğim gibi.....
    Ama her zaman derim gasram olayı her zaman soruna açıktır....

    burada takıp edebildiğim kadar hatsanın vortex pistonları yaylılara nazaran daha az sorun çıkarıyorlar hatta hatırladım kadarıyla burada hatsanın vortex pistonu için arıza yaptığı şikayetine hiç rastlamadım(belki de yanılıyorum),aksine yaylıların için zamanla yaylarında yumşama veya kırılma meydana geliyor,ve yine arkadaşların tecrubelerine göre hatsanın yayları diğer standart yabancı veya yerli olanlara göre nispeten daha dayanıklılar, vortex pistonun tek taraflı tepme ,tok sesi,daha az sarsıntı ve gücü düşürmeden yaylılara göre daha net atış yapmasından bahsetmiyorum bile,buradaki bir çok arkadaş hatsan marka tüfeklerini yaylıdan vortexe çevirdiler ve kurma zorluluğundan da başka bir şikayet ettiklerini okumadım,yaylı mı vortex mi diye sorarsan kesinlikle vortexi tercih ederdim.

  • hocam tüfeği aldığınızda test etme şansınız varsa konuya yazarmısınız böylece bana gelen tüfeğin arızalı olup olmadığını anlamış oluruz.

    Ederim tabiki de fakat mod135 den bahsediyoruz 14 grainde 900fps nin altında hız veriyorsa sorun vardır.. pcp pompası ile de gasramina 3_5 bar kadar hava basıp biraz daha güç elde etmeyi de düşünüyorum.
    Zaten mod135 çok güçlü olmasa 7.62mm uretmezlerdi.

    HATSAN MOD 25 SUPER CHARGER 5.5mm


    ATA NEO 12 KİNETİK TAKTİKAL

  • burada takıp edebildiğim kadar hatsanın vortex pistonları yaylılara nazaran daha az sorun çıkarıyorlar hatta hatırladım kadarıyla burada hatsanın vortex pistonu için arıza yaptığı şikayetine hiç rastlamadım(belki de yanılıyorum),aksine yaylıların için zamanla yaylarında yumşama veya kırılma meydana geliyor,ve yine arkadaşların tecrubelerine göre hatsanın yayları diğer standart yabancı veya yerli olanlara göre nispeten daha dayanıklılar, vortex pistonun tek taraflı tepme ,tok sesi,daha az sarsıntı ve gücü düşürmeden yaylılara göre daha net atış yapmasından bahsetmiyorum bile,buradaki bir çok arkadaş hatsan marka tüfeklerini yaylıdan vortexe çevirdiler ve kurma zorluluğundan da başka bir şikayet ettiklerini okumadım,yaylı mı vortex mi diye sorarsan kesinlikle vortexi tercih ederdim.

    Simdi olay şu ; tüfek ne kadar zor kuruluyorsa tetiğe bastığınızda o kadar fazla fazla piston darbesi ile karşılaşırsınız, zaten atışlarda ve tüfeğin mekaniği üzerinde negatif etki oluşturan da bu. Yayliymis, vortex miş, tek taraflı tepmeymiş hikaye. Tek taraflı tepme diye bisi yok piston darbesi var, vortex de olsa bu böyle yaylida olsa bu böyle fakat vortex de atış yaptığınız zaman yaylıardaki gibi donkkk diye sinir bozucu bir ses duymazssiniz, vortex tufeginiz aynı modeldeki yaylı tufeginizden kolay kuruluyorsa ve namlusuda biraz daha kısaysa 135 qe deki gibi tabiki diğer yayli 135 e göre isabetli olacaktır fakat gasraminda basıncını artirisaniz gücün arttığını ve isabet inde bozulduğunu göreceksiniz zaten vortek 135 yaylı 135 e göre 10-15 m/s dusuk hız veriyor fakat diğer yaylı tufeklede 1 kutu pellet attıktan sonra aynı hıza inecek... :)
    Vortex de gasram sistem hava sıkıştırmalı olduğundan conta aşınıp hava kaçırma olasılığı olabilir, hw 90 ve zoraki tabanca da bunu gördük fakat kullandığım hiç bir yaylida böyle bir sorunla karşılaşmadım en azından ne üdügü belli yaylilarda sorun çıkmaz...
    Özetle vortex gasraminda basınc düşük ise kolay kurulur güçsüz fakat isabetli ve sorunsuz olur, gasramin basıncını fazla artirisaniz o zaman güç artışı ile sorunlar ardı ardına gelmeye başlar !
    ..

    HATSAN MOD 25 SUPER CHARGER 5.5mm


    ATA NEO 12 KİNETİK TAKTİKAL

    Mesaj 3 düzenlendi, son düzenleyen KOCATURK ().

  • yani şimdi her şeyi bir tarafa koysak, aynı güçte vortex mi yay mı diye sorsalar , ben vortex derim , ve burada hem yaylı hem vortex kullanmış arkadaşlardan yaylıdan vortexe çeviren varda , vortexten yaylıya çeviren olduğunu sanmıyorum, bu arada KOCATÜRK hobidaşım yaylı ile vortex pistonlu aynı marka ve model silah kullanma fırsatınız oldu mu , ben vortexli tüfek kullanmadım ama kullanan arkadaşlar yaylının yerıne vortexi tavsiye ediyorlar,eğer kullandıysanız ve hala yaylı diyorsanız demek ki çoğunluğunu oluşturan diğer arkadşlardan farklı düşünüyosunuz,çift taraflı tepmeye gelince evet var, bende yaylı mod 125 var, tetiğe bastıktan sonra ilk once omuzuna bir tepme alıyorsun ondan sonra piston vurması oluyor bunu her güçlü yaylı tüfek kullanan biliyor, yok diyen ya yalan söylüyor yada güçlü bir yaylı tüfek kullanmamıştır,vortexe gelince kullanan arkadşların iddası yaylıya göre bu ilk tepme yok denilecek kadar az.

  • Bende 135 sp var gerçekten çok güçlü tüfek ucundaki muzzle çıkıyor 1/2 unf diş mevcut moderatör oluyor ama sesi azatlmıyor :)

    qe ile kıyaslanınca isabet olarak bir artısı var mı peki? Ya da namlusunda bir farklılık? Aklımda şoklu namlu diye kalmış spler kullanan birisine sormak bu aksam nasip oldu