Zoraki HP01-2 Ultra 4.5mm 40 metre grupmanları

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba arkadaşlar, 2 ay kadar önce aldığım zoraki 'ye resimlerde gördüğünüz nikula 2-6x28 dürbün ve ön ayaktan aldım. 2 gün önce arkadaşın mod 87 vortex qe si de gelmişken atışa çıkalım dedik. Çıkmışken de aklında zoraki olan veya zoraki si olup da farklı pelletleri merak eden arkadaşlara yardımcı olması açısından 40 metrede yaptığım destekli atışların fotoğraflarını paylaşmak istedim. Ön ayaktan dolayı tam pompa yapamıyorum, bu yüzden atak arms'a da zararı olup olmadığını danışarak atışlar 5 pompa ile yapılmıştır. (normale göre tahminen 3 pompa kuvvetinde, çünkü deneme amaçlı 7 pompaya kadar denediğimde kuvvet artıyor, fazla basınç tahliye edilmiyor) Resimlerden birinde şişe kırıklarının çevreyi kirletmemesi ve kolay toplanması için kutunun bir yüzünü kestiğimiz düzeneğin de resmini koyuyorum. Fotolu ilk mesajım olduğundan fotolar çıkmazsa kusura bakmayın. Uyarırsanız tekrar eklemeye çalışırım. İyi forumlar..


    airgunturk.com/attachment/31210/airgunturk.com/attachment/31212/airgunturk.com/attachment/31214/airgunturk.com/attachment/31211/airgunturk.com/attachment/31213/airgunturk.com/attachment/31215/

  • aynı silahtan ben de aldım çantası orijinal değil galiba kendinizmi ayarlandı niz çantayı.guzel olmuş

    Daisy 5170 powerline satıldı

    • Zoraki ultra hp 01 02
  • Sn 0650,


    Her seferinde tam pompalamazsanız haznede sıkışmış hava miktarı atıştan atışa değişir.
    Ön tutamağı söküp her seferinde 3 tam pompa yaparak tekrar deneyin, muhtemelen daha iyi grupmanlar çıkacaktır.


    Yine nikula 2-6x28 de paralaks ayarı yok. Muhtemelen 100 m sabit paralakslıdır. Bu düzeltilemeyen paralaks hatası nedeni ile 40 metrede silaha kaynak şeklinizi değiştirdiğinizde vuruş noktanızda farklılıklar oluşabilir. Dürbünden hedefe bakarken başınızı hafifçe hareket ettirdiğinizde hedef noktanızın yer değiştirdiğini deneyerek görebilirsiniz. Dürbünü değiştirme şansınız yoksa, mümkün olduğu kadar hep aynı açıda bakmaya çalışarak tekrar deneyin. Yine sonuçlarda bariz bir iyileşme göreceksiniz.


    Bu konulara dikkat ederek çalışmayı tekrarlamadan pelet karşılaştırmak sizi yanıltabilir.
    Diğerlerini denemedim ama Örneğin Zoraki (ultra olmayan düz model) ile 30 metreden gez ve ince arpacık ile dahi rws diabolo basic ve crossman pointed pelletler daha iyi sonuçlar veriyor buradaki dağılıma göre. 40 metrede paralaks ayarlı 3-9x40 dürbünle 2-2,5 cm civarı grupman oluyor.


    Selamlar.

    Ankara TR

  • aynı silahtan ben de aldım çantası orijinal değil galiba kendinizmi ayarlandı niz çantayı.guzel olmuş

    evet vs56 hocam çantayı sonradan aldım, dürhün ve ayakla beraber kendi çantasına sığmayınca wisent marka aldım. Üst süngeri yumurta sünger, alt süngeride düz gözüküyor ama 1 cm x 1 cm parçalı süngerlerden oluşuyor, istediğiniz şekilde yer açmak gayet kolay, tavsiye ederim. Yalnız biraz büyük, ölçüleri 50x40x15.



    aseyhan hocam, dediğiniz paralaks olayının bende farkındayım, ancak fazla uzun olmasın ve fiyatı da düşününce böyle bir dürbün almış bulunduk :) ama inanın her atışı aynı bakış açısıyla yapmaya çalıştım, yanağımı geze dayayarak. Hatta yanağımda gezin hafif izi çıkmıştı. Yalnız pelletlerde şişe kıraraken dahi geco ve gamo daha iyidi, 60 metrede crosman ve rws ile 5-6 atışta bir denk geliyosa, geco ve gamo 2-3 atışta denk geliyordu.


    Herkese iyi bayramlar..

  • Keşke 5.5 alsaydım gibi bir şey geçti mi içinizden? Bende bir tane edinmeyi düşünüyorumda çelişki içerisindeyim.

  • Keşke 5.5 alsaydım gibi bir şey geçti mi içinizden? Bende bir tane edinmeyi düşünüyorumda çelişki içerisindeyim.

    40 metreye sıfırladığım dürbün ile 50 metrede 7-8 cm, 60 metrede 15 cm civarı düşme oluyo hocam. Okuduklarıma göre 5.5 mm ler daha da çok düşme yapıyormuş. O yüzden 4.5 mm bence daha uygun bu güç için hocam. Birde aklınızda olsun maksimum güçte bile 40 metreden sonra şişe kırmak gittikçe zorlaşıyor, hele 60 dan sonra baya zor. O yüzden amacınız uzak mesafeler ve tahribat ise tüfek almanızı öneririm.

  • Ellerinize saglik gayet guzel bir calisma olmus yalniz pompalamada herseferinde ayni miktar hava basmak gerek guzel bir grupman cikarmak icin. Bu yuzden alttaki tutamaci cikarmanizi oneririm. Ayrica durbune yakin baktiginizdan gezi sokerseniz daha rahat edersiniz. Durbun kucuk oldugundan daha iyi grupman zaten olmaz. uygun sartlarda zoraki o mesaafede jsb ve aa pelletlerle 2-3 cm icine toplar.

    gamo cfx royal 4.5


    gamo cf 20 4.5


    hatsan alfamax 5.5


    hatsan mod 60 5.5


    gamo p 23


    beretta sp 12cal


    sarsılmaz kılınç 2000 light 9mm


    atüs 36 cal tek kırma


    zoraki hp ultra 4,5 - 5,5

  • sağolun serkan hocam, bir dahaki atışta tutamacı çıkarıp 40 ve 50 metre gurupman yapmaya çalışıcam ama gezi denedim çıkaramadım, vidası çıkıyor ancak dibindeki pimi çıkarmaya çalıştım, çıkaramayınca fazla da zorlamadım

  • o pimin altinda kucuk bi vida var onu sokmeden zorlamayin fazla

    gamo cfx royal 4.5


    gamo cf 20 4.5


    hatsan alfamax 5.5


    hatsan mod 60 5.5


    gamo p 23


    beretta sp 12cal


    sarsılmaz kılınç 2000 light 9mm


    atüs 36 cal tek kırma


    zoraki hp ultra 4,5 - 5,5

  • çantası çok güzel olmuş. Özel mi yaptırdınız ?

    Yok hocam wisent marka alüminyum takım çantası diye geçiyor.


    o pimin altinda kucuk bi vida var onu sokmeden zorlamayin fazla

    Bilgi için teşekkür ederim, yarın dediğiniz vidayı sökerek tekrar denicem.

  • Ön ayağı çıkararak 3 pompa ile 5 er atış hafif rüzgarlı havada 35 metreden tekrar grupman denemesi yaptım. RWS ve Crosmanın grupmanları kötü oluğundan onları bir kez daha tekrarladım. Özellikle crosman ilk 5 atıştan 2 tanesi 14x14 hedef kağıdına isabet ettiğinden isabet sağlanan 2 atışı mavi ile işaretleyip aynı kağıdı kullandım. Atıcı faktörü de vardır tabiki ancak hepsini eşit şekilde atmaya özen gösterdim. İlk grupman denememde gamo daha iyi isabet sağlamıştı ancak bu sefer rüzgardan dağıldığını tahmin ediyorum.


    airgunturk.com/attachment/31313/airgunturk.com/attachment/31314/airgunturk.com/attachment/31315/airgunturk.com/attachment/31316/

  • Hocam çantayı aradım ama bulamadım link vs. verme imkanınız varmı?

  • çantada dipçik parası ;(

    Zoraki ultra hp 01-2 0.177 cal.
    Umarex Nighthawk 4.5 Tactical


    Diana mod 52 Superior 0,22 cal.
    Crosman pumpmaster 760 4.5 (Pellet&BB)


    Vursan 7+1 y.otomatik(1996)

  • Zoraki ultra dürbün ile kaç metreye kadar iş görüyor

    Daisy 5170 powerline satıldı

    • Zoraki ultra hp 01 02
  • Zoraki ultra dürbün ile kaç metreye kadar iş görüyor

    50-60 metreye kadar plastik şişeleri rahat delebiliyor, ama cam şişeleri anca kırıyor. 25 metreye sıfırladığım dürbün ile 50 metrede 25-30 cm kadar düşme yapıyor. Geçen gün yaptığım atışlarda sol üstteki hedefin en üstüne nişan aldım ancak ortadaki hedef civarını vurdu;


    airgunturk.com/attachment/31429/

  • ozaman dürbün gereksiz red dot veya gez göz yeterli

    Daisy 5170 powerline satıldı

    • Zoraki ultra hp 01 02
  • ozaman dürbün gereksiz red dot veya gez göz yeterli

    Daisy 5170 powerline satıldı

    • Zoraki ultra hp 01 02