Hatsan Pcp Tercih ve Görüşleriniz

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar foruma yeni üyeyim. Birçok video izledim ve forumda dolaşıp okudukça kararsızlığım da giderek arttı. Malum tecrübemiz olmadığından fazla fikrim de yok. Almayı düşündüğüm modeller arasında HATSAN Hercules - HATSAN Gladius - HATSAN Supernove RG bulunuyor. Nedense HATSAN'a kapıldım gitti.
    Kimisi daha hafif, diğeri daha güçlü, diğeri daha çok atış yapabilme imkanı felan derken kafa çorba oldu.
    Bu tüfeklerden alan, kullanan, aralarındaki farkları tecrübe etmiş kişilerden kim hangi konuda bilgi ve tecrübesini varsa, paylaşırsa sevinirim.
    Doğa fotoğrafları çekmek için sürekli dışarı ve araziye çıkan biriyim. Atıcılığı belki de fotoğrafçılığın önüne geçirebilirim. Bu tüfekler hakkında artısı eksisi ile her türlü tavsiye ve görüşlerinize şimdiden teşekkür ederim.
    Keşke bu tüfeklerle satın almadan önce atış yaparak deneme ve karar verme imkanımız da olsaydı.
    Ben forumda okuyarak araştırmaya devam edeceğim. Saygılar.

  • 10 gün önce süper nova aldım. grupmanı iyi olduğu için bu tüfeği seçtim. henüz 180 kadar atış yaptım. bana göre grupmanı iyi. satıcı arkadaş mesafe ölçerle ölçmüş. 330 metreden toz kaldırdı dedi ama bu benim için önemli değil. 100 metre üstü için şu an hevesim yok.ayrıca atış sayısı bence çok önemli. bu tüfek için 300 bar bir scuba tüpü şart. (şimdilik satıcı arkadaş dolduracak) ayrıca en az 6*24 bir dürbün de almalıyım.
    kolay gelsin

    HATSAN SÜPER NOVA .22

  • Tüfekten istediklerinizi sıralarsanız daha kolay yorum yapabiliriz. Güç, isabet, atış sayısı, ağırlık, ergonomi, estetik bu saydıklarımı size göre önem sırasına koyarsanız daha iyi olur.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • Hakan Bey tek dolumla mı 180 atış yaptınız ? Eğer tek dolumla yaptıysanız çok mükemmel bir rakama benziyor. Dediğiniz gibi bu tüfek için dürbün şart :) Benim için de atış sayısı çok önemli. Hercules veya Gladius almayı düşünürken atış sayısını karşılaştırdığımda ve youtube üzerinden birkaç inceleme videosu izlediğimde atış sayısı olarak Supernovanın çok daha ilerde olduğunu gördüm ve fabrika verilerinin de tutmasıyla beraber özellikle Supernovaya ilgim çok arttı. İnternette Hatsan ile ilgili pcp olarak izlemediğim video kalmadı diyebilirim nerdeyse :) Dolayısıyla forum üzerinden bilgi almak için bayadır bekliyorum. Cevaplarınız için teşekkürler.
    Merak ettiklerime gelince, tüfeği taşıyarak sırtlayarak doğada gezdiniz mi ? Ağırlık olarak neler söyleyebilirsiniz ? Ayakta atış rahat yapılıyor mu mesela ?


    HPI cevap verdiğiniz için size de teşekkür ederim. Sıraladığınız niteliklerin hepsi önemli elbetteki. Ancak atış sayısı kesinlikle çok önemli diye düşünüyorum. Ayrıca estetik olarak da çirkin bir silah ne özelliği olursa olsun hiçbir çekiciliği kalmıyor bence. Hercules, Gladius ve Supernova için fabrika verileri ortada. İlk tüfeğimin Hercules olmasını istemiyorum açıkcası, her ne kadar ilk günlerde ona çok heveslensem de :) . İlk tüfek olarak Gladius ve Supernova arasında kalmış bulunuyorum. Ama bunların arasında ise atış sayısı olarak çok fark var. Dolayısıyla Nova serisine hiç bakmadığım halde bir anda ilgi alanıma girişi bu şekilde başladı.
    Aslında Supernova hakkında ne internette ne de forumda 3-4 video dışında bir şey olmadığından buradan sesimi duyurmak istedim. Özellikle Supernova - Nova ve Gladius kullanıcıları forum üzerinden paylaşımlarda bulunsalar insanların tercihleri çok daha sağlıklı olabilir diye düşünüyorum.
    Atış sayısı, isabet, güç, ağırlık şeklinde bir sıralama yapsam neler söyleyebilirsiniz acaba ?
    Şimdiden teşekkürler.
    Keyifli atışlar :)

  • Benim size tavsiyem nova compact almanız yönünde. Süper novada forumda genel itibarı ile sevilmeyen hatsanın ceketli dediği ancak ceketli olmayan ve dahili moderatörlü namlu var. Moderatörün çıkartılamaması sebebiyle taşırken yada saklarken sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ayrıca dahili moderatörün de işini iyi yapmadığı söyleniyor. Süper novada bulunan regületöründe stabilitesini erken kaybettiği yada iyi iş çıkartamadığı isi bir ara tartışma konusu olmuştu. Nova compact gerçek alüminyum cekete sahip ve harici moderatör yada air stripper takılabiliyor. Bence görünüş olarak ta daha yakışıklı. Atış sayısı olarak nova serisi diğerlerinden çok önde. Nova serisi at44'ün üzerine inşa edildiği vede at44 isabetini kanıtladığı bir tüfek olduğu için nova isbette sorun çıkartmaz. Orta seviyede güç üreten ağır sayılmayan bir tüfek bence.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • Yaklaşık 1 haftadır Nova Compact kullanıyorum,bu benim ikinci hatsan pcp tüfeğim.Hızı 900 fps olarak ayarladım jsb 18.13 gr için.200-100 bar arası çok stabil 70 atış!
    50 metre ve 100 metre grupmanları çok başarılı.Regülatöre gerek yok büyük tüp sayesinde regülatörlü gibi zaten :)
    Fiyat performans olarak bence çok başarılı


    Saygılar

    Halil ÖZAK
    20.01.1967