Kırma namlu da bipod problemi. Lütfen yardım

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba arkadaşlar.
    Bahsedecegim sorunla alakalı konu bulamadım icin bu konuyu açmak istedim.
    Normal şartlarda gamo whisper igt tüfeğimle 50 metreye kadar destekli guzel grupmanlar çıkarmaktayım. Ta ki geçen hafta bipod alıp namluma monte edene kadar. Kelepçe ile namluya zarar vermeyecek seviyede tatlı bir şekilde sabitledim. Bu ara soguklardan dışarı çıkamadığım icin evimde küçük bir poligon yaptım. 12 metreye hedef kağıdımı taktım. Kendi yaptıgım sıfırlama sehpamda atışlara başladım. İlk 10 atışım gayet güzel 4 cm çapında çizdiğim hedefe hepsini topladım. Dürbünün ayarından emin olunca Bipodla atışlara başladım. Neden kaynaklandığını anlamadım ama bütün atışlar hedefin 5 cm kadar yukarısına toplandı ve birazda dağınık bir grupman çıktı. Tekrar sehpada attım ilki kadar olmasa bile yine tatmin edici. Ama bipodla atışa tekrar başladım yine ayni sorun. Böyle bir sorun basına gelen oldunu aranızda.hevesle 150 tl de para verdim. Görüntü cok guzel ama bu duruma canım sıkıldı. Sizce bipodla yaptığım atışlar neden böyle oldu?? Lütfen yardım eder misiniz. Herkese teşekkür ederim. Saygılar.

    Gamo Whisper IGT 4.5
    Hatsan Mod 99 L.E 5.5

  • namluya monte edildiği için tüfeğin ağırlığı namlunun yukarı doğru esnemesine veya namlu oringin daha fazla ezilmesine ve yıne aynı sonuca varmasına sebep olur herhalde,bipod kundağa monteli olsa veya gez arpacık ile atış yaparsan bu sorunu yaşamazdın diye düşünüyorum,bir bipod sahibi olarak bipod bence sadece görüntü açısından güzel duruyor,atış yastığı en ideali diye düşünüyorum.

  • Bu benim de aklıma geldi çünkü normal atınca sıkıntı Yok. Ama benim gibi binlerce kişi vardır kırma namluda bipod
    Kullanan. Herkeste böyle mi oluyor yada benim whisper'in namlu ayarı problemli yada çok mu hassas.Forumda kimse de bu durumdan şikayet etmemiş.anlamis değilim bu durumu. Yada diyorum hesap yapacağız. 12 metrede hedefin 5 cm altına atacağız. Ona göre mesafe uzadıkça hesap kitap lakin bu durum acaba tüfeğe Yada oringlere zarar verir mi. Cok ta yakışıklı duruyor bu şekilde namussuz. Parasına mi yanayım hevesim kursagimda kaldı ona mi yanayım.

    Gamo Whisper IGT 4.5
    Hatsan Mod 99 L.E 5.5

  • namunun gövdeye tuturulduğu yerde pim olacak orada boşluk varsa da aynı sorun yaşanabilir,bipodu mümkün oldukça namlunun ucuna doğru değil de gövdeye en yakın yere monte edin böyle namlya daha az yük binmiş olur ve namlunun esneme payı da ortadan kalkmış olur.

  • Olabilecek En dipte. namluyu kurduğumda bipodun gövdeye değmesine 2 mm var. Öyle milimetre hesabı bağladım.O degil bu yüzden durbun ayarını bozdum dün geceden beri tekrar montaj şimleme onlarla uğraştım. İstediğim gibi Olmadı bu akşam tekrar uğraşacağım. Teşekkür ederim düşüncelerin yardımların icin.

    Gamo Whisper IGT 4.5
    Hatsan Mod 99 L.E 5.5

  • Cok guzel yorumlamışsınız. Etki tepki meselesi.

    Gamo Whisper IGT 4.5
    Hatsan Mod 99 L.E 5.5

  • Yaylılarda bipoddan ziyade atış yastığı daha çok öneriliyor. Ben de Çin'den aldım aldım atış yastıklarını fakat henüz test edemedim. Zaten daha henüz geldim geleli atış da yapamadım evdeki işlerle uğraşmaktan. İnşallah bu hafta içi yastıkların içini kumla doldurup biraz atış yaparım.

    Hatsan Mod 85 Sniper 5.5mm (.22) + Optima 3-9x32 Dürbün ;tufey# (SATILDI)
    Gamo V3 4.5mm (.177) £tabanxalı$ (SATILIK)
    Cometa Fenix Mod 400 Compact Star 5.5mm (.22) + Hawke 6146 + Diana 4-16x42 AO Dürbün ;avci;
    Hatsan Bipod ;keyfs;
    Hatsan Torpedo Sniper 5.5mm (.22) + Yatagun Dampa + UTG Leapers 3-9x40 AO Dürbün f;s;s
    Optima 3-9x44 Dürbün ½bay£bay`; (SATILDI)

    Gamo P25 4.5mm (.177) ;#taban^l
    Crosman 1077 4.5mm (.177) bs,;s
    Ata Neo 12 Sentetik Mat Siyah 66cm +;tuftabV#