Pcp Sistemi Hakkında Sorularım

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • İyi günler arkadaşlar. 1 yıldır aranızda bulunuyorum ve forumu yakından takip ediyorum. Sayenizde birçok şey öğrendim. Şu sıralar yaylıdan pcp'ye geçmek niyetindeyim. Ancak pcp tüfekler hakkında hala eksik olduğum bazı bilgiler var. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
    1) Pcp tüfeklerde barın önemi nedir? 200 bar ile 250 bar dolum yapılabilen bir tüfeğin tek farkı pelleti daha hızlı göndermesi midir?
    2)Scuba tüplerde "300 bar testli vs." olarak tabir edilen olayı tam anlayamadım. Ve scubaların litre hacimleri; örneğin 6 litre bir scuba 500 cc'lik bir tüfeği kaç kez tam olarak doldurabiliyor ve her dolum kaç dakika sürüyor?
    3) Pcp tüfeklerde 200 metrede tahribat isteniyorsa ideal olarak kaç fpe güce sahip olmalıdır?
    4) Tüfeğin bir dolumla 100+ atış yapabilmesi sadece tüp hacmiyle mi bağlantılıdır?
    5) ve son olarak regülatörün artıları ve eksileri nelerdir, sonradan taktırılabilir mi?
    Çok soru sorduysam kusura bakmayın lütfen. Bunlar forumda ve internette araştırdığım ve biraz bilgim olan konular. Eğer daha önce başka bir yerde sorularımın cevabı paylaşıldıysa ve ben bulamamışsam link atarsanız da sevinirim. Tüm sistemi, çalışma prensibini ve mekaniğini anlamadan bir pcp edinmek istemiyorum. Bu yüzden her türlü makale, paylaşım, şema benim için yararlı olacaktır. Hepinize teşekkür eder keyifli atışlar dilerim.