İki Sene Sonra ve Başlangıç

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Yaklaşık iki sene sonra herkese tekrardan merhaba.


    Yaş oldu 24, bir sürü şey geldi, geçti, değişti. Hobiye aynen devam :)


    En son şurada kalmıştık: Düşüncelerim ve Tavsiyeler


    O zamanlar toparlamaya çalıştığım 4.500 TL'lik bütçe planım ne yazık ki gerçekleşmedi. Hayal kırıklığı yaşarken bir yandan eniştenin Mod125 Vortex ile atışlara minimal çapta devam ettim. Bir önceki konuda tecrübe ve bilgilerini esirgemeyen herkese tekrardan teşekkürler. Ancak, şimdi başlıyoruz.


    Tam olarak başlamadan BozkurtAv'a da ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum. Gerçekten çok ilgilendiler. Sanırım Türkiye'de en adam akıllı ve stabil işleyen sektör havalı silah sektörü. :)


    Sipariş içeriği; Hatsan BT65 SB Elite LW QE, Dolum Aparatı ve Güneş marka 8 Lt. 230 Bar Scuba olmak üzere bugün elime ulaştı. Geç vakitte açabildim paketi ancak bu noktada hediye gelen dürbünün baya bir yamuk olması çok kötü oldu. Yetkililere durumu izah eden bir mesaj yolladım, bugün geri döneceklerdir. Zaten "bir de mil dotlu dürbün mü alsaydım acaba" diye düşünürken belki de vesile oldu.


    Dürbün olarak, BSA Stealth Tactical STS 4-16x44 IR MIL-DOT veya BSA 8-32x44 AO Mil-Dot düşünüyorum. Hakkında bilgisi olan, daha önce kullanmış tecrübeli arkadaşlar, abiler, ablalar var ise bilgilerini paylaşmalarını arzu ederim.



    Zaman hepimiz için devam ederken Hatsan çok güzel tüfekler yaptı. Bu bağlamda bir teşekkür de Bahtiyar Taşyağan ve Hatsan bünyesinde emek veren tüm işçilere gelsin. En çok ses getiren model Hercules olsa da yarı otomatik modeller olsun, bullbosslar olsun Türkiyedeki havalı silah sektörü için muhteşem adımlardı. Ben tercihimi BT65'ten yana kullandım ve başladık.


    İstanbul Anadolu yakasında ikamet ediyorum. Birkaç yer araştırdım, Kalamış ve Pendik bölgelerinde scuba dolumu yapan yerler buldum ancak bu konu ile ilgili bahsettiğim tüpü doldurabileceğim bildiğiniz başka yerler de var ise mutlaka öğrenmek isterim.


    İstanbulda aktif atışa giden bir ekip var mı bir de bunu merak ediyorum. Takımlar kısmını inceledim ancak son zamanlarda yazılmış mesajlar bulamadım. Tabi bu noktada İstanbul'da atış yapmak için uygun bildiğiniz yerler var ise öğrenmek istedim.


    Herkese şimdiden teşekkürler. İsabetli atışlar dilerim :)

  • Aramıza hoşgeldiniz, tüfeğiniz hayırlı olsun, kazasız belasız isabetli atışlar yapmanızı dilerim. Scuba seçiminde 6 lt. 300 bar bir tüp alsaydınız tüfeğinize daha fazla dolum yapma imkanınız olurdu. Dürbün olarak hawke'ler son derece güzel ve kaliteli onlara da göz atabilirsiniz. Bugün İstanbul'da prohunt fuarının açılışı var müsait vaktiniz olursa orayı da gezmenizi tavsiye edebilirim.

  • Tüp dolum yerleri için şöyle bir linkimiz var, hayırlı olsun, iyi atışlar.


    Türkiyede scba tüp dolum ve test merkezleri.

    "Kendini bil"


    Hatsan mod. 45 (1993 model)
    Hatsan mod 87 QE
    Hatsan Escort MPA- TS


    Kral Puncher Maxi
    Kral NP01

    Kral Puncher Nemesis


    Huğlu Effecto PX5 Pro


    Zoraki HP 01-02 light (4.5)
    Zoraki HP01-02 ultra (4.5)


    Crosman Vigilante
    KWC Mauser M712

    Gamo PT85

  • @umtys ve @aressx Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Hawke dürbünlere baktım ancak sonunda BSA Stealth Tactical STS 4-16x44 IR MIL-DOT'a karar verdim. Pazartesi elime ulaşacak o da. En kısa zamanda bir atışa gideceğim.

  • Tekrardan selam arkadaşlar. Aşağıya bir fotoğraf ekleyeceğim. Dolum aparatının içinden çıkan parçalar ancak ne olduklarını anlayamadım. Bilgilendirebilirseniz sevinirim.


    [Resim Engellendi: https://resmim.net/f/zYPrNy.jpg]

    soldaki tüpü tüfekten söktükten sonra tüpteki havayı boşaltmak için bir alet,sağdaki kundak yanaklığını ayarlamak için anahtar.-

  • BT65 çok severim ilk göz ağrım, aman tüfeğin tüpünün havasını dibine kadar boşaltmayın g;$i selamlar iyi atışlar.

    Orhan Tan TOKDEMİR



    Kalanlar;
    Armsan Phenoma Carbo 12ga

    Zoraki HP 01 Ultra 4.5mm
    Diana Mod 350 Magnum 5.5 :thumbup:
    Hatsan MOD 135 QE Vortex 5,5
    Hatsan MOD 125 sniper Wood 5,5


    Gidenler;
    Diana MOD 54 AİR KİNG
    Mod 125 Sniper 6,35
    BT 65 SB ELİTE 22 cal

  • BT65 çok severim ilk göz ağrım, aman tüfeğin tüpünün havasını dibine kadar boşaltmayın g;$i selamlar iyi atışlar.

    Orhan Tan TOKDEMİR



    Kalanlar;
    Armsan Phenoma Carbo 12ga

    Zoraki HP 01 Ultra 4.5mm
    Diana Mod 350 Magnum 5.5 :thumbup:
    Hatsan MOD 135 QE Vortex 5,5
    Hatsan MOD 125 sniper Wood 5,5


    Gidenler;
    Diana MOD 54 AİR KİNG
    Mod 125 Sniper 6,35
    BT 65 SB ELİTE 22 cal

  • En fazla 70 bara kadar düşerim gibi geliyor hocam. Daha atışa gitmek nasip olmadı ona yanıyorum :)