Dürbün zoomlarının hedeflerdeki etkisi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar merhaba benim bu ara dürbünler ile ilgili kafam çok karışık sormak danışmak istediğim bilgiler var. Dürbünle maximum zoomda sıfırlama yapmaya çalıştık varsayalımki yaptık zoom out yaptık yine ayni noktaya mi atacak? Yada tam tersi zoom outda sifirladik max zoom yaptık atis yaptik hep ayni yere mi gider? Paralaksın netlememek atışane kadar etki eder? Paralaksı netledim ama tam netleyemiyorum yaklaşık netledim peki dürbünün gözüme yakin kısmına bakıyorum orada soyle bir sey var -○+ bunu ceviriyorum netlesiyor peki bunu daha sonra hic bozmamalimiyim durbunu netlemek ve zoomlamak ile ilgili bilgilerinize ihtiyaç duyuyorum. Mesela 12 lik zoomda 7 zoom da sifirlasam + yi peki 12 ye alinca + den degil +nin sag ust capindan vuruyorum nedeni ne olabilir bu normal mi? Zoom yapsrken mercek durbun icinde ileri ger mi yoksa spiral olara dönerek mi ilerliyor?

    agt Havalı Hobiler agt

  • Çok daha ayrıntılı bilgiler forumda mevcut ve benden çok daha iyi cvp verenler olacaktır ancak basit olarak + ve - dediğin göz diyoprisi gözünde bozukluk varsa çok daha işe yarayan gözlük takmadan netlik yapılan kısım. Zoomlu ve zoomsuz genelde farklı yerleri vurursun 2 farklı tip dürbün var yanılmıyorsam f ile başlayan aynı yeri s ile başlayan farklı dotları vuruyor ancak ne kadar merkeze yakınsan sapmada o kadar az olacak diye biliyorum

    Stoeger X50
    Hawke sport hd 3-9x40 sportsmatch dampa
    Daystate airranger 6.35

  • Forumdaki konuları sıklikla takip ediyorum, nasil bilebiliyoruz hangi durbun hangi tip? Ozaman önce göz diyoprime gore -0+ yi mi ayarlamaliyim bu benim goz numarama gore netlemis olacak sonra... zoom yapip paralaksladigimda o sabit mi kalacak öyle?

    agt Havalı Hobiler agt

  • FFP[ First Focal Plane ] ozelliginde olan durbunlerde ,zoom degistiginde atis noktasi degismez yani 100 metreyi 3. dot ile vuruyorsaniz ,farkli zoomlarlada ayni dot ile vurursunuz. SFP [ secont focal plane] ise klasik genelde kullanilan durbunlerde mevcut bunlarda boyle bir ozellik yok.

    Cricket std .25 Makroptik 3-9x42
    AirArms S510 XtraFac .22 (REG), Nikko Stirling 8x32x60 FT
    Evanix Monster .22 (MOD), XD optic 8x40x50
    Benjamin Marauder .25 , Makroptik 8x32x44
    Drager 6lt Scuba
    Bushnell Rangefinder

  • E-SFT ne demek üstatlarım bilen varmı

  • ee SFP dürbünümüz var tabiki çoğumuzun çünkü FFP dürbün de demekki yüksek fiyatli durbunlerde olduğu icin bizde bunu bilemiyoruz herhalde. Peki SFP durbunlerimiz ile nasil atis yapicaz 3zoom da ve 12 zoomda cok degisik yerleri vuruyoruz bunu nasil cozucez yada ogrenicez.

    agt Havalı Hobiler agt