Zoraki ultra tecrübe tavsiyesi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • İyi günler abilerim kardeşlerim . Uzun zamandır foruma giremiyordum derslerden dolayı 3 senedir bu hobiyle uğraşıyorum mod 99 Mod 85 vs kullandım aklımda hep zoraki hevesti uzun zamandan sonra zoraki ile tekrar devam etmeye karar verdim ama kafam çok karıştı forumda araştırdıkca kafam çok karıştı hiç uzatmadan engin tecrübeli abilerimden yardım istiyorum
    Zoraki ultra alacağım Max 50 mt atışlar olur cam plastik tahta vs kırma yapıyorum genelde hoşuma gidiyor sizce 4.5 luk alsam çok küçük kaçarmı yani kırmamazlık yada tahribati çok mu düşük kalır . 5.5 alırsamda namlı çıkış hızı azalıyor bu seferde dahamı kötü olur ne yapsam kafam çok karışık tüfeklerim hep 5.5 du memnundum zorakide 4.5 denemelimiyim hangisini tavsiye edersiniz öğrenci oldugumdan dolayı zor para denkleştiriyorum pişman olmak istemiyorum

  • Genelde herkes bu tabancada seçimini 4,5 mm den yana kullanıyor ama ben de 5,5 mm almak taraftarıyım. Anladığım kadarıyla 5,5 mm dezavantajı saçmanın erken düşmesi. Sizin max 50 mt demesi ve tahribat amaçlı kullanma amacınız olduğuna göre 5,5 daha makbül diye düşünüyorum.
    Benim kendim için fikrim 5,5 mm olurda sıkıntı yaşarsam 4,5 mm namlu alırım diye düşündüm onuda belirteyim. Ben 4,5 mm saçmanın küçük olmasından dolayı hiç beğenmiyorum.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • 5.5 almanızı tavsiye ederim bu amacınıza göre.Ama çok atış yaparım derseniz 4.5 kalibresini ekonomik açıdan düşünmeniz gerek.Ben şu ana kadar şişeye atmadım ama 50 metreden bir şişeyi patlatacağını pek düşünmüyorum 5.5 la.Bence bu iş için tüfeğinizi düşünmenizde,hedefe atmak şişeye de zevk amaçlı patlar mı patlamaz mı edasıyla atmak içinde 5.5 luk ultrayı öneririm.Sonuçta bir havalı tabanca

  • Yorumunuz için teşekkürler bizzat zoraki kullanan abilerim tecrübe edinmiş olan yorum yapabilirmi . Tek sefer alacagım pişman olmak istemiyorum

  • Yorumunuz için teşekkürler bizzat zoraki kullanan abilerim tecrübe edinmiş olan yorum yapabilirmi . Tek sefer alacagım pişman olmak istemiyorum

    Bizzat kullanmış biri olarak yorum yaptım.Karamurat ağabey de kullanmış biri gözüküyor yorumuna bakılarak.50 metrede şişe patlatmak amaçlı havalı tabanca düşünmek uygun değil.Gayet isabetli bir grubu olan tabanca zoraki.Ama istediğinizi şuanki tabancalarla zor bulursunuz.Benjaminin,edgun leshiy in pcp tabanca vari modelleri var.İhtiyacınızı bunlar karşılar ama fiyatları zorakinin 5-10 katına mal olur

  • Ben zoraki ultra 4.5mm aldım, benimde sizin gibi tüfeklerim 5.5mm idi. 4.5mm zoraki ile yaklaşık 35m civarında bir mesafede atış yaptım ancak menzil olarak çok daha ileri mesafeleri rahatlikla vurabildigini belirtmek isterim. Ben 4.5mm tercih ettim çünkü namlu boyu kısa yani çıkış yolu kısa bu nedenle 5.5luk pelleti atmakta etkileyecektir düşündüğümden 4.5mm ile konik uçlu pelletlerle atış denemelerimde kıramadığım cam şişeler oldu ancak tabiki bunda atış yaptığınız şisenin kalınlığı ve kaliteside etkendir. Örneğin yüzeyi düz şişeler daha kolay kırılırken yada delinirken yüzeyi oval olan şişelerde sekme olabiliyor. Ancak match gibi duz yüzeyli pelletlerle atış yaptığımda aynı şişeleri daha kolay kırabildiğini fark ettim. Sadece kırmak değilde her attığınızı vurmak ise bence tercih 4.5 olmalı diye düşünüyorum. 5.5 vurmaz mi elbette vurur ancak namlu boyunun kısa oluşu, 5.5 pelletlerin çok daha ağır pelletler olmaları, menzili ve çarpma şiddetinde düşüş yaşatacağını düşünüyorum. Bana göre zoraki tabancalar için ideal olan ideal kalibre 4.5mm diye düşünüyorum. Fırsatım olabilir ise ben yarın 4.5mm tabancam ile menzil+tahribat etkisi atışı yapmayı planlıyorum. Atışlarım dan elde edeceğim verileri sizlerlede bu konu altında paylaşacağım. Yarınki hava durumuna göre değerlendirmeye çalışıcam. Ben antalya da yaşıyorum eğerki yakınsanız eşlik edebilirsiniz.

    agt Havalı Hobiler agt

  • Ben daha önce zoraki kullanmadım fakat şuan elimde 5.5 cricket ve 6.35 nova compact var. Daha öncede 4.5 ve 5.5 kırmalı yaylılar kullandım. Tamamen tecrübelerime dayanarak ve diğer arkaşların yazılarını okuyarak 50 mt sınırları aşmayacağım için 5.5 mm zorakinin kendim için yeterli olacağını düşündüm. Yanılırsamda sıkıntı değil 4.5 namlu alır ve problemi gideririm. Uzun mesafe için diğer tüfekler olduğundan düşme benim için çok problem olmaz. Size 2 kalibreyide kullanıp kıyaslamış arkadaşlar inşallah detaylı bilgi verir.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    agt Havalı Hobiler agt

  • Gecmişte 4.5 mm nın sadece tabanca zorakı vs de uygun oldugunu düşünür yaylı kırmalı tüfeklerde 4.5 kullanan üstadlara anlam veremezdım,taki tadıp kullanana kadar,malum yaylının gücü yakın olsada bir pcp kadar değil...Zorakinin gücüde max kurmada yaylıya yakın olsada yaylı kadar değil lafın özü daha güçlü yaylı sılahlarda bile 4.5 mm uygun olurken gücü daha az olan zorakide 4.5 mm çok daha yerınde olacaktır dıyorum,,Sözkonusu yakın mesafelerde tahribat sevıyorum dersenız 5.5 anlamlı olabılır ancak hem 5.5 mm hem 50 mt isabet etcek ve tahribat bu zor,bırde 50 mt 5.5 la sonuç almak ıcın her sefer mecburen 3-4 kere kurmak bıktıracaktır...Birde şoyle anlatayım 4.5 mm de 5.5 tadına yakın tadı alabılırsınız 8.44 gr kullanırken 10.34 hatta 13.88 gr 4.5 mm bıle kullanabılırsınız çap tutmaz belkı ama artan ağırlık 5.5 tadını ensesinden yakalar...5.5 mm dede 13.43 kullanır 4.5 mm tadına yaklasırım dıyen Arkadaslar olacaktır hemen cevaplayım: 13.43 gr sadece jsb de var ve jsb nın fıyatları malum,bu maliyet sorun edılmesse 5.5 alınabılırkı ben sorun edıyorum,pelletlerı atmaya basladımmı durmak bılmıyorum...Sonuç olarak bence havalı grubunda tahribat tadı güçlü silahlarla ancak 6.35 mm ve 40 gr ağırlıklarda alınabılır bunun dışında havalının 1. amacı İsabet odaklı olmalı diyebilirim,,4.5 mm attığınız yere ok gibi gitme eğilimindedir,rüzgardan etkilenır derler, 5.5 da oldukca etkılenır,rüzgar da atmak havalı ile zaten tadı kaçırır...İşin başka bır boyutu da zorakıyı sıkıldınız satcaksınız 5.5 az tutulur daha zor satılır,,4.5 çok daha hızlı satılır,,Satmak için almıyoruz bu ayrı konu ancak hangisine talep fazla ve neden fazla bunu ispat açısından yazdım...4.5 mm pelletin bir avantajı bonusuda 5.5 pelletlerin yarı fiyatında olmasıdır...Zorakimde ve Kral yaylı tüfeğimde fix Spot on Dome tipi 10.34 gr...Hatsan mod 88 th daha güçlü yaylımda fix Spot on Bullet tipi 13.88 gr kullanıyorum,,Spot on iyiki var bu 2 pellet çok istikrarlı...Benim dusuncelerim bunlar sonucta karar sızın,tavsiyem 4.5 dur...


    Kral Np01... 4.5 - 5.5 ;tacli#  2.5-10x50 Sf


    Mesaj 4 düzenlendi, son düzenleyen Atos ().

  • 4.5 mm pellet in bır avantajıda 5.5 pelletin yarı fiyatı olmasıdır
    Fikir vermesi kıyaslama açısından yazıyorum:
    Ben Zoraki ve Kral yaylı tüfegımde Spot on Dome 10.34 gr
    Hatsan mod 88th yaylı tufegımde Spot on Bullet 13.88 gr pelletler kullanıyorum (Daha güçlü tüfek)
    Spot on pelletler iyiki var bu iki pellet tipini özellikle tavsıye ederım çok istıkrarlı ve Ekonomıkler


    Kral Np01... 4.5 - 5.5 ;tacli#  2.5-10x50 Sf


  • Ben zoraki ultra 5.5 ile 40 metreden maden suyu şişesini rahatlıkla patlatabiliyorum. Kullanacağınız pellet önemli.

  • Ben zoraki ultra 5.5 ile 40 metreden maden suyu şişesini rahatlıkla patlatabiliyorum. Kullanacağınız pellet önemli.

    Kaç pompada?
    Hangi pelleti kullanıyorsunuz?


    Yorumunuzu iddaa gibi değilde açıklamalarla yaparsanız daha yararlı olur, video da çekerseniz, ortaya atılan bir iddaa olarak kalmaz yorumumuz.

    agt Havalı Hobiler agt

  • Kaç pompada?Hangi pelleti kullanıyorsunuz?


    Yorumunuzu iddaa gibi değilde açıklamalarla yaparsanız daha yararlı olur, video da çekerseniz, ortaya atılan bir iddaa olarak kalmaz yorumumuz.

    ilk fırsatta video da eklerim. videosu mevcut. 4 pompa ile gamo rocket pellet kullanarak yaptım. hatta şişenin kırıldığı videoda belli olsun diye şişenin içine su doldurmuştum.

  • iphone kullaniyorsunuz anlasilan videoyu youtube a yukleyip forumda link paylaşıyorsunuz...


    Gamo raptor duyduktan sonra videoya gerek duymam..

    agt Havalı Hobiler agt

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen mno ().

  • 4 pompada gamo rocket pellet kullanmak....


    Komple zararlı hareketler...


    4pompa ben 192 boyunda 105 kg bir adamım 1pompa rahat 2 pompa iyi 3pompa biraz kasıyor 4pompa zorluyor.... ard arda 4 pompa ile atış yapmak çok yorucu...


    Gamo rocket pellet sert alaşımlı bir pellettir, bu da namlu içindeki yivsetlerini yiyip bitirmektedir, yivsetli namlularda kurşun pellet dışında sert materyallerden yapılan pelletler tabancanıza zarar vermektedir.


    4pompa ile raporla muhtemelen 60mt de vurabilir kırabilirsiniz.. ancak bu tavsiye edilebilecek bir atış KESINLIKLE OLAMAZ.

    agt Havalı Hobiler agt


  • gamo rocket in sadece uç kısmı farklı materyalden yapılma diye biliyorum. uç kısmı da yivsetlere değmiyor diye düşündüm. yivsetlere değmediği için de zarar vermez. şuan h&n hornet kullanıyorum ancak onunla madensuyu şişesine atmadım.

  • Pardon siz hamo rocket demişsiniz.. ben onu gamo raptor olarak düşünerek cevap verdim az önceki yorumum.


    agt Havalı Hobiler agt

  • Gamor rocket gibi spesifik bir pellet ile bunu elde edebilirsiniz.. 1kutu Gamo Rocket içinde 150 adet bulunur ve fiyatı 23-25TL civarındadır. 4 pompa ile atis yaparken sizide zorlamıyor mu? 4 pompa ile kacar atis yapiyorsunuz? Ben şahsen 3pompanin üzerine çıkamamaya çalışıyorum. Pelleti takmayı unutursam mecburiyetten 4. Pompayı yapıyorum.

    agt Havalı Hobiler agt