Pcp başlangıç set tavsiyeleri

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar merhaba,
    Hobiye yeni başlıyorum. Bir süre gamo cfx royal kullandım sonrasında uzun bir ara verdim ve şimdi bir pcp ile tekrar başlamak istiyorum. Kendimce yaptığım araştırmalar sonucundan Kral puncher breaker 5.5'ı seçtim. Bu seçimimin nedenleri arasında, breaker'ın isabeti,hava sarfiyatı, güç ayarı, hafifliği, esnetik yapısı, Kral arms'ın servis sağlama imkanı ve sonrasında regülatör taktırmama uygun olması var. Dürbün olarak da vector optics counterpunch 6-25x56 ffp dürbün tercihi yapacağım, evet hawkeler çok iyi ama vector hem ffp hemde benim açımdan en önemlisi fiyatı daha uygun. Şimdi buraya kadar tüfek ve dürbün tercihlerimi değerlendirmenizi rica ediyorum. Ama asıl sorum şu ki İstanbul da yaşıyorum ve aracım yok. 6-7 Litrelik scuba tüp alsam taşımam çok zor. Sizce 3 litrelik 250 barlık bir tüp alsam bana yeterli olur mu? Tüfeği haftasonu bir gün kullanabileceğim. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum ve farklı fikirlerinize de açığım.

  • Bu aralar sanki Kral breaker trendte, çok konuşuluyor.İzlediğim videolara göre yakin uzak herturlu atış pozisyonlarına uygun tüfek.Kullandınız mi derseniz, hayır kullanmadim.Bende pcpye geçersem tercih edeceğim tüfek olur.

  • Tüfek ve dürbün tercihiniz bence uygun ancak aracınız yoksa scuba tüpü kullanamazsınız. Forumda daha önce 3 litre 300 bar tüp görmüştüm. Bunu değerlendirmeniz daha mantıklı olacaktır. Zaten araç yoksa havalı tüfek hobisi baştan işkenceye dönüşüyor. İster pcp olsun ister yaylı olsun pek farketmiyor.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • istanbulda bir süre gamo 440 kullandım araba olmayınca bırak tüpü havalı tabanca bile taşımak mesele istanbulda. bizim ev müstakildi bahçede vardı öyle bahçede takıldık o kadar. şehir içinde taşımak zorunda kalacaksanız toplu taşıma vesayre bahsettiğiniz ürünlerin ağırlığı bir yana hacim de çok sırıtacağından sıkıntı olur millet zaten paranoyak olmuş korkudan. biz tecrübemizi paylaşmak istedik teknik konulara gelince onu üstatlara sormak gerek.

    diana mod 48/52- 177

  • Aynı düşünce ile 2 lt. yeni tarihli bir tüp aldım.Dolum fiyatları 6 ve 2 lt. de aynı .Ancak tüpü doğrudan tüfeğe bağlıyarak 100 bara kadar çok sayıda atış yapabiliyorsunuz ve taşıması da çok kolay. Daha sonra 2 adet 6 lt. tüp alınca atıla düştü ama bazen alıp kullanıyorum taşıma avantajı nedeniyle.

    "Kendini bil"


    Hatsan mod. 45 (1993 model)
    Hatsan mod 87 QE
    Hatsan Escort MPA- TS


    Kral Puncher Maxi
    Kral NP01

    Kral Puncher Nemesis


    Huğlu Effecto PX5 Pro


    Zoraki HP 01-02 light (4.5)
    Zoraki HP01-02 ultra (4.5)


    Crosman Vigilante
    KWC Mauser M712

    Gamo PT85

  • Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. Sanırım ekipman tercihlerim doğru fakat araç olmadan istanbul da zor olacağı konusunda herkes fikirbirliğinde:) Ben bu konuyu çözmeye çalışayım bari.

  • Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. Sanırım ekipman tercihlerim doğru fakat araç olmadan istanbul da zor olacağı konusunda herkes fikirbirliğinde:) Ben bu konuyu çözmeye çalışayım bari.

    İstanbul'da bir havalı grubuyla tanışma imkanınız çok fazla.Bir grupla tanışıp,kaynaştıktan sonra yalnız bırakmazlar sizi.Bu işi çözmeden silaha kavuşmanız sizi baştan soğutur.

  • İstanbul'da bir havalı grubuyla tanışma imkanınız çok fazla.Bir grupla tanışıp,kaynaştıktan sonra yalnız bırakmazlar sizi.Bu işi çözmeden silaha kavuşmanız sizi baştan soğutur.

    Hocam sağ olun. Bu fikir aklım gelmemişti. Bir araştırayım.

  • Ben uzun süredir atışa gitmedim. Ümraniye civarı arkadaşlar varsa bende araç var beraber paşa köy mesire alanına gidip atış yapabiliriz.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • Taşıma konusunda bende arkadaşlara katılıyorum. Kesinlikle pcp arabasız olmuyor. Hatta bende araba var ama tüfek büyük olunca araba küçük olmaya başlıyor. Scuba tüpü taşımak başlıca sorun zaten .
    Tüfek
    Scuba
    Anahtar takımı
    Atış yastığı veya tripod
    Saçma ve diğer ekipmanlar
    .........
    Liste uzuyor da uzuyor .
    Aracınız yok ise mutlaka forumda o bölgede atışa giden arkadaşlar vardır. Hem dost sahibi olursunuz hemde eğlenirsiniz.

  • Bull pup tüfekler taşıma olarak ve yer kaplama açısından çok daha avantajlı oluyor.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • Bull pup tüfekler taşıma olarak ve yer kaplama açısından çok daha avantajlı oluyor.

    Haklısınız murat bey. Bagajım hatcbag ve normal bir Pcp bagaja plastik kutu ile zor sığıyor. Bullpup tüfeğim yok ama olan arkadaşlardan gördüğüm kadarı ile rahat sığar bagaja.

  • Ben uzun süredir atışa gitmedim. Ümraniye civarı arkadaşlar varsa bende araç var beraber paşa köy mesire alanına gidip atış yapabiliriz.

    Hocam teklifiniz için teşekkürler. Uygun bir tarih ayarlayabilirsem sizinle iletişime geçerim. En azından tüfek ve dürbün konusunu kesinleştirmiş oldum. Tüm konuda yardımcı olan arladaşlara teşekkürler.