Tek Kırma Tüfek Tavsiyesi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba abilerim,ben hedef atıcılığı amaçlı kullanmak üzere bir tek kırma tüfek arayışındayım.
    Azami 100 metre içinde teneke kutular vurmak üzere,ara sıra trap amaçlı kullanıp ciğerlerimi de barut kokusuyla doldurmak istiyorum.
    Piyasada olan tek kırma modellerde gez setli modeller bulamadım.Şimdi gezsiz bir model alıp namluya saran ayaklarla takacağım bir gez takımı işimi görür galiba.
    Forumlarda araştırmama göre armsan eos modellerde bazı hatalarla karşılaşanlar var.(Tüfeğin alt atması,ejektörün sorun çıkarması gibi) .Bana hangi tüfeği önerebilirsiniz ?
    Ve son olarak 12 kalibrenin fazla tepmesi,mühimmatın çeşitli olması gibi sebeplerden dolayı tercihim,namlu için ise hem hafiflik,ağırlık merkezi ve genelde slug amaçlı kullanacağım için 51 cm düşünüyorum.Sizce seçimlerim ne derece doğrudur ? Bu tek kırma tüfeklerle slug atmam uygun mudur acaba ? (umarım değiştirmeli şokları vardır)


    Belki bu iş için pompalı tüfekler daha uygun olabilir,bu taraftan da öneriye açığım.

  • 12 öncelıkle sonrasında 20 calıbre avcıların tercıhıdır genelde 12 muazzam teper 20 de 12 den oldukca az tepsede onada pek az denmez hedef atıcılarının tercıhı genelde 36 dır...12-20 çok ses yapar,fişegı daha pahalıdır,havalı tufekle bıle göze batan bizler ateşli ile uzaklara git vs sorunları olur yerleşim yerıne ses gıtsın hemen şikayet ederler,hem 36 ufak calıbre uzuna giderken en az düşme yapması ile liderdir ve bu sebepten uzuna hedef isabet atıcılığına uygundur,,36 cal huzur tufegıdır de denebılır :)


    Kral Np01... 4.5 - 5.5 ;tacli#  2.5-10x50 Sf


  • 12 öncelıkle sonrasında 20 calıbre avcıların tercıhıdır genelde 12 muazzam teper 20 de 12 den oldukca az tepsede onada pek az denmez hedef atıcılarının tercıhı genelde 36 dır...12-20 çok ses yapar,fişegı daha pahalıdır,havalı tufekle bıle göze batan bizler ateşli ile uzaklara git vs sorunları olur yerleşim yerıne ses gıtsın hemen şikayet ederler,hem 36 ufak calıbre uzuna giderken en az düşme yapması ile liderdir ve bu sebepten uzuna hedef isabet atıcılığına uygundur

    36 kalibreyi atması kolay olduğu için gün sonunda 12 kalibrenin daha ekonomik olacağını düşünüyorum.Ama ses sorunu düşündürdü şimdi beni.Tepme konusunda galiba tek kırmalar hareketli bir mekanizmaya sahip olmadığından aşırı fazla tepiyor ve aslında tepme benim için olumlu.Hem az atarım,hem hissi bir başka olur diye düşünüyorum.Ama ilerde dürbün takmak gibi bir isteğim olursa 12 ve 20 darmadağın edecektir

  • Merhabalar,


    Önceden de bahsettiğim gibi epey araştırdıktan sonra 66cm, 3 numara sabit şoklu yıldız tk 36 sahibi oldum. Kalibre meselesine gelirsek 12 gauge zaten sağlam tepiyor malumunuz. Tek kırma tüfekler 1.5 kilo civarı üretiliyor. Tüfek hafif olduğundan sizi fazlasıyla sarsacaktır. 20 gauge yine olabilir ama 12 tek kırmada can sıkar. Slug atışı düşünüyosanız 36 guage sizi gayet tatmin edecektir. Şoksuz slug namlu sipariş edebilirsiniz. Zaten sabit şoklu tüfeklerde 3 numaraya kadar slug atış yapmanız namlu ömrüne veya atışlara olumsuz bir etki yaratmaz. Yani benim gibi 3 numara şok da sipariş edebilirsiniz ileride saçma atmak isterseniz. Zira 5-6 numara fişeklerle 30yarda kadar olumlu sonuçlar almak mümkün. Şoklu namluda sabot mermiden uzak durmanız yeterli.


    Marka seçimine gelirsek huğlu piyasada satılan ismi markası güven vermeyen tüfeklerle benzer parçalara sahip gibi geldi bana. Tek kırmaları fason ürettirdiğine dair ateşli forumlarında da birkaç paylaşım okuyunca da direkt eledim. Teyitli bir bilgi değil ama araştırırsanız 200-250 liralık tüfeklerle aynı tipe hatta aynı tetik korkuluklarını vs paylaştığını görebilirsiniz.


    Armsana gelirsek. İlk tek kırma hevesim eosla başladı zaten. Ancak bizim forumda da üye olan Salih Abinin ateşli forumlarında yapmış olduğu incelemeler ve diğer kullanıcı yorumları beni tüfekten soğutmaya yetti. 36 gauge'de arpacık atım yatağının altında kalıyordu nişan hattında. Ayrıca tüfeği incelediğimde de işçilik ve plastik kalitesi pek memnun etmedi. Bir diğer dezavantajı tüfek tam olarak ikiye katlanmıyordu, ikiye ayrılıyordu. Yani arazide tüfeği katlayıp çantaya atmak yerinde kolay da olsa söküp takmak demek bence ufak da olsa gereksiz bir zahmet demek. Ek olarak enjektör çok havalı dursa da ben sadelikten yanayım. Sonuçta tek kırma bir tüfekte soluk soluğa bir ava girişmeyeceğimizi düşünürsek enjektör gibi ileride arızalanma olasılığı olan ekstra bir mekanizmayı tüfekte bulundurmaya gerek duymadım.


    Son seçeneğim de yıldızın tüfekleriydi. Bundan önce hiç bu markayı kullanmamıştım. Ancak fiyatlarının yerli muadillerine göre yüksekliği ilgimi çekiyordu. Tk-36'yı araştırdıkça da aklıma yatmaya başladı. Zira Amerika'da bu işin erbabı sayılabilecek insanlar tarafından hem fiyatı hem de işçiliğinden dolayı oldukça övülmüş bu tüfek. 36 gauge ile epey tavşan ve hindi avı yapan vardı yıldızın 3 numara şoklusu ile. ( 3 numara şoklu aldım ama diğer kalibreler varken bu tüfekle avı düşünmüyorum şu an. :) ) Tüfekte kronik bir şikayet olmaması ve bu kadar övülmüş olmasından dolayı arkadaşımla kendime sipariş ettim. Şu ana kadar toplamda 60-70 fişek atılmıştır. Hiçbir şikayetimiz yok. Gayet hafif keyifli bir tüfek.


    En önemlisi işçiliği 600 liralık bir tüfek için gerçekten çok iyi. Ahşabı vs gerçekten tatmin edici. Ek olarak şu an üretilen tk 36'ların namlusu bantlı namlu. Estetik olarak da çok daha iyi durmuş.



    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • Çok teşekkür ederim ,tecrübeleriniz için
    Gayet yakışıklı bir tüfekmiş,beğendim.
    Bir av bayisinden bulup denemek kaldı.

  • Armsan eos tasarım olarak şık güzeldir ancak atış yaptıktan sonra horoz arpacığa bakarken tak diye kapattığı için hoşuma gitmedi.Horozsuz olarak yukarıda belirtilen gibi yerli olarak yıldız ya da huğlu tercih edebilirsiniz.Bulabilirseniz Baikal tek kırmaları da oldukça klastır.

    Nature

  • Kesinlikle baikal tek kırma da üzerinde durulması gereken bir tüfek. Yıldızda bir olumsuzluk tespit etseydim kıymetli moderatörümüz Ziya Abinin tavsiyesi ile baikala yöneliyordum. :D

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • Yıldız 36 bende de var. 66namlu 3 numara şoklu, çok keyif alarak kullandiğim bir tüfek.

    Benelli M4, Fabarm Sat8, Benelli Supernova

  • Maalesef yivsiz av tüfeği edinme yaşı 21'e çıkmış son güncellemeyle.
    Dün babamın otamatiğiyle 300 metre yükseklikte ormanın içinden denize doğru atış zevkini yaşadım.7 numara saçmanın denizde oluşturduğu etki çok hoştu :)


    Artık yandan kurma dianalara bakacam mecburen

  • 36 cal tek kirma aldim cok zevkli ve 12 ye gore ekonomik. Tavsiyem horozlu alin. Gizli horoz namlu kapanirken kendiliginden ates alabiliyor

    Zoraki ultra 5.5 & 4.5
    Stoeger x20 suppressor 4.5
    Hatsan mod 125 sniper 5.5
    Hatsan mod 125 th 5.5

    Hatsan Flash 5.5

    Hatsan Nova Compact LW 6.35

    Diana Mod54 AirKing 5.5

    Hatsan At44 WX-10 Long LW 5.5

    Hatsan BT65 Long LW 6.35

    Walther Talon Magnum 4.5
    Walther Falcon Hunter 5.5

    Crosman 357 4.5

    Crosman 1077 CO2 repater 4.5