40-60m mesafede etkili, pratik, tercihen sesi bir havalı (Mod87 alındı)

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Değerli Arkadaşlar,


    Konu bütünlük sağlasın ve ben gibi başlangıç yapanlara fayda etsin diye tüfeğin son durumunu yazayım. Profilimden açtığım konuları görüntüleyip süreç detaylarını okuyabilirsiniz.


    Son Durumlar;

    • Tüfekten çok memnunum. Dürbünle bambaşka bir keyfi varmış.
    • Dizelleme gerçekten tepmeyi ve sesi artırıyormuş. Şu anda tüfekte tepme ve ses yok eskiye göre. Duman atması belli belirsiz.600 atışı geçmişimdir bilemiyorum, çeşitli kutular kullanınca adet net veremiyorum.
    • Kaliteli dürbün alıp, Dm60 gibi iyi bir dampa ayakla dürbün kullanımı sağlıklı yapılabiliyormuş ve keyif artıyor. 45 metreye kadar 4cm çapında atış topluyorum. Atış destek yastığı alınca daha iyi olacaktır. Şimdi sadece basit destek alıp atıyorum. Masa üstünde yastıkla atışlar yapmam iyi olacak.
    • İlk dürbün ve dampa deneyimim ama sök tak yapsam da dürbün ayarı bozulmuyor, tek ayak ve Dm60 kalitesi buna sebep olabilir bilmiyorum. Çift ayak ve şimleme yazılarını okuyunca korkmuştum.
    • Havalar ısındı artık daha teknik ölçümler yapacağım. 6 ve 9 zumda 30 ve 50 metredeki düşmeleri ve hangi dota geldiğini kağıt üstünde çıkaracağım deneyerek. Daha uzağa bilinçli atış yapabilirim. 70 metreden vuruyorum ama denemeyle şu an.

    Hatsan Mod 87 QE Vortex 5.5mm + SportsMatch DM60 + Hawke Vantage 3-9x40 MD AO IR

    Bora Barak BR20 20ga Tekno Doğa Balık Av Malzemeleri

  • Konusu açılmışken bende Striker 1000 x için yaylı tecrübelerimi aktarayım.


    İlk kullanımlarda olumsuz yanı bana tetiği gelmişti (1. Nesil ayarlanmayan tetik)

    Sonradan tetiğe alıştım ve anladığım kötü tetik yok alışılmayan tetik var.


    İlk zamanlar keşke pcp alsaydım diye pişmanlık duyarken şimdi farklı düşünüyorum.Her atışımda yaylının doğası gereği silahı ciddiye almak gerekince aldığım zevk artıyor.Zoraki ve 2240 la atarken bu hissi alamıyorum.Sanırım pcp ile de bu hissi alamam.


    Dürbün için tek parça ayak kullandığım için haliyle dürbün merkezi yukarda kalıyor ve istediğim desteği alamıyorum kundaktan.Belki ilerde bir yanaklık modifiyesi yapabilirim.


    Gez-gözle daha rahat ve daha zevkli oluyor.Ama arpacık oldukça kalın ,keşke hw nin 50s-77k gibi gez sistemleri olsaydı.


    Şuanlık silahtan oldukça memnunum.15 metreden gez-göz ve jsb 18.13 ile 2 cm grupları yakalayabiliyorum.Biraz daha atış tecrübesi ile daha iyi sonuçlar yapılabilir.

  • Güle güle kullanın silahınızı. Benim gibi karar vermek için literatür taraması ve veri arşivi yapan biri için subjektif ama gerçekten faydalı bildiler olmuş. Teşekkürler.

  • Güle güle kullanın.

    Hatsan optima 550 ;avci; agt

    Hatsan mod 135 QE vortex

    Swiss arms jericho 941

  • güle güle kullanın, zorakinin tetiğinden sonra alışmak zordur muhtemelen:)