Yaylı tüfeklere dampasız dürbün montajı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • İyi günler arkadaşlar bu gün dürbünü lastik yardımıyla dampasız olarak yaylı bir tüfeğe nasıl bağladığımı anlatacağım
    ilk once yüzüme göre tek parça ayağımızı sıkıca monte ediyorum. Daha sonra dürbünü en rahat nasıl kullanıcaksam ayağın üzerine koyup ayağın denk gelen yerlerini kalemle işaretliyorum.
    işaretlediğim bölgelere sıkıca lastik sarıyorum. Tekrar dürbünü bağlamadan önce yukarı aşağı , sola sağa klik ayarlarını tam ortada olacak şekilde ayarlıyorum . ayna karşısında merkezlemeye bakıyorum . burda dikkat edilecek nokta dürbünden baktığınızda , artıkıl dürbün namlusu tam ortadayken dikeyde tam namlunun üstünde olacak ve dürbünün yansımasındaki artıkıl la üst üste gelecek. bunun için ayar kliklerinden değil şimleyerek yani herhangi bir yoğurt kabıda olabilir makasla kestiğim ince plastik şeritleri artıkıl tam denk gelecek şekilde koyarak ayarlarım.
    kelepçeleri tatlı sıkı sıkıp işlemi bitiririm. burda dikkat edilmesi gereken şey. tek parça ayak oldukça sıkı bağlanacak yani allen anahtarın uzun tarafından güç alarak anahtar dönmeyene kadar sıkılacak. ayak kelepçeleri ise tatlı sıkı olacak. Yani Allen anahtarın kısa kenarından güç alarak dönmeyene kadar çevirerek takılacak. dürbünle ayak arasında muhakkak ince bir boşluk olmalı ve dürbün metali kesinlikle ayak dahil silahın hiç bir yerine değmeyecek şekilde olmalıdır.
    gövde üzeri dürbün kızağı olan tüfeklerde stoper şarttır. gövde üzerinde yükseltmeli dürbün rayı olan tüfeklerde stoper olmaya bilir kızak üzerindeki pim yuvalarına ayaktaki kayma pimini denk getirin . parçalı ayak kullanılacaksa da muhakkak 22mm kızağınız olmalı ve ayaklar kısa olmalı yüksek ayak olmamalı.



    TANRI TÜRK'Ü KORUSUN


    870 exp. mag.12 ga. Slug+71cm
    Cesa süperpoze 12 ga 71 cm

    Quantum A1168 20 ga 61 cm



    Webley raider .177 cal.
    Diana mod54 Airking.177 16 j
    dominator 200w carbine ft vortex .177 16 j
    torpedo mod155 .25 46j-90j
    optima 635 .25 carbine 36j
    Webley Patriot .25 36j

    mod 99 lmt. .22 24j
    mod 55s carbine .177 16 j
    striker edge carbine .22 26j
    strker edge .22 28j
    alfamax carbine .22 16j
    junior xl .22 16j
    mod45 .177 8j

    mod25 supertact .22
    mod25 supercharger .177


    Zoraki hp-01 FT .177


    Retay troy 100x .177 16 j
    Retay troy 100x carbine .177 16 j
    Kral Alttan kurma carbine .177
    Kral Alttan kurma .177-.22

    Kral AI-145 ahşap carbine .177 cal

  • Mahmut Sami

    Konunun başlığı değiştirildi. Eksi Başlık: “Yaylı tüfeklere dampasız dürbün montajı2” Yeni Başlık: “Yaylı tüfeklere dampasız dürbün montajı”.
  • hocam lastikli olayını tam kavrayamadım lastikler kavrama yerinin kenarında mı kalacak ? birde o 2 paket lastiği halkası arasına bisiklet içlastiği gibi bir metaryel koysak nasıl olur ?

  • Bu yeni satınaldığım hastan modern 135 - 6.35 için de işe yarar mı.

  • Yarar ama montajı dikkatli yapmanız lazım.Genede önden paralakslı sağlam bir dürbünü bağlayın.

    Hawke 8.5-25x42 Dürbün
    Diana Mod 52

    Airarms TX200HC

  • Wakeme arkadaşım bilginiz varsa bişey sorayım önden paralaks ile yandan paralax arasında mukavemet olarak fark farkmıdır genel olarak sadece hawke markası için sormuyorum.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • Evet mukavemet olarak fark vardır diyebiliriz. Aslında dürbünü oluşturan parçaların sağlamlığı, hassasiyeti ve dizaynı bu konuda etkili. Önden paralakslı dürbünlerde paralaks ayarı ön mercek grubu tarafından ayarlanmaktadır veya ön mercek grubuna bağlı bir lens vardır. Yandan paralakslarda ise erektör tübün önünde yeri ayarlanabilir bir mercek vardır. Ön mercek kısmında daha geniş hacim olduğundan bu bölgedeki parçalar daha mukavemetli yapılabilmektedir. Orta kısımda ise erektör tübün varlığından ve orta hacmin azlığılından dolayı parçalar daha küçük tasarlanmış oluyor bu da sağlamlığı etkiliyor. İlerde imkan olur ise aynı markanın 2 farklı paralakslı bozuk dürbününü su jeti ile kesip iç yapıdaki durumu göstersek güzel olur.

    Hawke 8.5-25x42 Dürbün
    Diana Mod 52

    Airarms TX200HC

  • Şu aşağıdaki linkler faydalı olabilir.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
    yandan paralakslı sistem


    http://bulletin.accurateshoote…/09/cutaway-weaver-scope/ önden paralakslı sistem(ikinci resim)

    Hawke 8.5-25x42 Dürbün
    Diana Mod 52

    Airarms TX200HC

  • Teşekkür ederim bilgilendirme için.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • arkadaslar ben birşey sormak istiyorum. hatsan mod 87 qe vortex aldim. bir de optima 3-9x44e durbun. dunbunun uzerinde kendine ait cift ayagi var. burada anlatildigi gibi cift ayagin herbirini lastikle durbune baglasam olur mu. yoksa illa ki tek parca ayak olmak zorunda mı.

  • bir de tek parça ayaklar ile dampa ayaklar arasinda ne fark var. piyasada cok sayida tek ayak var ama dampa yazan az? dampa ayakta baglanti sistemi mi farkli

  • dampa ayağın içinde şok emici oring mekanizma vardır. Yaylıda en azından tek ayak kullanırsanız dürbün ömrünü uzatırsınız. 40mm dürbün çapından büyük çaplı dürbün yaylı tüfeğe tavsiye etmiyoruz.

    Hawke 8.5-25x42 Dürbün
    Diana Mod 52

    Airarms TX200HC

    • beyler şu kafamdaki soruyu cevaplicak bir kardeş varmi? Durbunde optik merkezleme 2 artiyi üst uste getirmek falan bu işlemi yaptık ve tufege durbunu taktik hedef kagidimiza belli bi mesafeden atis yapacagiz diyelim... hedefi ayarlamak için saga sola yukari aşagi tekrar ayar vermek icap edecek ve optik merkezleme tekrar bozulmuş olmayacak mi? Benmi sacma dusunuyorum ? Kafam basmadı tekrar bozulacaksa niye merkez optik diye ugrasiyoruz?
  • Emir abi mod 135 vortex qe tüfeğimin tek parça ayakla ayar tutmayacağını ve dürbünü bozacağını düşündüğüm için dampa ayak almaya karar verdim. Yatagun mu almalıyım yoksa pretectör mü almalıyım . Yada ikinci el sportmach dm60 veya bulseye ayak mı tercih etmeliyim . Sizin bu konu da düşünceniz nedir . Dürbün diana 4-16x42 aliexpress ürünü ...

  • slm arkadaşlar bugün itibari ile beni çileden çıkaran dürbün sorununu dampa yatagun dampa ayak alarak çözmeye çalışacağım yalnız dampa nasıl monte edilir nasıl modifiye edilir yardımcı olursanız sevinirim

  • slm arkadaşlar bugün itibari ile beni çileden çıkaran dürbün sorununu dampa yatagun dampa ayak alarak çözmeye çalışacağım yalnız dampa nasıl monte edilir nasıl modifiye edilir yardımcı olursanız sevinirim

    Bu konuyla ilgili 50 tane mesaj atmışımdır Foruma. Arama kısmından yatagun diye aratarak gerekli bilgilere hatta daha fazlasına ulaşabilirsiniz. Saygılarla ;grin;

    vazgeçilmezlerim;

    BARNETT WİLDCAT CROSSBOW 160 lbs (USA) x2 ;keyfs;

    2x PiSTOL CROSSBOW 80 lbs (TAİWAN)agt

    Hatsan Mod 125 Sniper 5.5+Dm60+Optima 3-12x44 ;tufey#

    Hatsan Mod 99 5.5 kısa namlu + 1250lik yay+ Optima 3-12x44 ;tufey#


    ARANIYOR!! HATSAN MOD 95 ARANIYOR !!


    Hatsan Mod 25 Supertact 4.5 + Red Dot 1-22x33 s;,s

    Crosman Vigilante 4.5mm + Red Dot ;kovboys;

    Umarex Walter Cp88 Full Metal + Red Dot £tabanxalı$

  • ben bunu tamir bantlarıyla yapıyorum. dürbünün orta çapı 2.5 cm, ben 3 cm çaplı tek parça ayak alıyorum. 5 cm enindeki tamir bandını dürbüne 20 kat sarıp bantlıyorum 3 cm çaplı durbun ayagına tam denkgeliyor yukarda anlatıldıgı gıbı ayagı sıkı durbunu daha gevsek baglayınca darbe emme kapasitesi oluyor, kendim denedim verim aldım şimdilik iş görüyor ilerde nolur bilmem. önce hatsan mod70 te aynı teknikle 4x15 durbunu bagladım verım alınca hatsan mod135 vortexxrd ye 3x9x40 uyguladım iş görüyor en azından iki parcalı ayaktan daha iyi ayar tutuyor. ısı farkından dolayı ayarlar degısıyor onu çözemedim öğlen sıcağında yaptıgın ayarla aksam serınınde atıgını vuramıyorsun.