Hatsan Mod 55S ve Umarex Makarov havalı tabanca aldım! (Saçma - çelik bilye vb önerilerinizi beklerim)

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar yakın zamanda zoraki hp 01 ultra almıştım. Ancak bu tabancayla araziye çıkınca soda-bira vb şişeleri tuz buz etmediğini gördüm. Ev için çok ideal ancak dışarıda pompa üstüne pompa yapmak zorlayıcı evde ise yarım pompa ile 5-8 metre atışları oldukça mümkün)

    3 pompada birkaç şişe parçaladı o kadar, gerisini devirdi ama parçalamadı.

    fiyat performans ürünü olarak gördüğüm hatsan mod 55s tüfek aldım. Kırmalı olarak çalışıyor. ve sağ-sol / yukarı aşağı ayarlamasını yaptıktan sonra 25 metre kadar mesafeden soda şişelerini tuz buz etti. Performansı çok iyiydi. 25 metreden 8 atışta 7 tane şişe kırdım ve zorlanmadan kırıldı. Karavana olan 1 atış da benim acemiliğim diyebilirim.


    Umarex Makarov'a gelirsek 10 metrede büyük bir 5 litrelik plastik şişeyi rahatlıkla vurdu ancak 5-6 metrede dahi cam şişeleri parçalayamadı. Tahribat gücü zayıf. Belki Co2'yi ilk taktığınızdaki güçle 5-10 atış ile cam kırabilirsiniz ancak geri kalanları çok zayıf vuruyor. Ancak görüntüsü ve eldeki hissiyatı sebebiyle satmayı elden çıkarmayı düşünmüyorum ara ara ele alıp okşanıp kaldırılsa bile yeter, çok güzel bir tabanca :)


    şimdilik (hatta uzun bir süre) bu 3 makine ile idare edebileceğimi düşünüyorum.


    Not. bu hobiye başlamayı düşünenler sakın bir an düşünmesin hemen bütçelerine göre sıfır ya da 2. el alıp atış yapmaya başlasınlar. ortalama 1000 tl.ye 3 sıfır makine aldım. ve daha şimdiden -acemi olmamıza rağmen- arkadaşlarla dışarıda bayağı eğleniyoruz :)


    ***Sizlerden ricam; ürünleri aldığım av bayii sanırım çok dandik saçma ve çelik bilye göndermiş acaba marka önerisi alabilir miyim 2 makine için de (alırsam performansımı artıracak) ?


    ***Diğer sorum ise hatsan mod 55s tüfek kırılıp saçma takarken çoook zorladı beni. hatta bir yerden sonra kolum ağrıdı ve yerden destek alarak kırma işlemini gerçekleştirdim.


    aldığım av bayi zamanla yumuşayacağını söyledi ama bilemedim doğru mudur? ya da bir kolayı var mıdır bu tüfek kırıp saçma takma işinin?

    Şimdiden teşekkür ederim.

  • Bende ASG stı duty one var blowback olanı 7 metreden 5mm suntayı ilk atışlarda deliyor ama bunu satıp pcp almayı düşünüyorum çelik bilye tavsiyesini takipteyim.

  • arkadaşlar tecrübelerinizi bekliyorum.

    acaba hatsan mod 55s kullanan var mı forumda?
    Varsa tüfek kırıp saçma koyma işinin kolay yolu var mıdır?
    dün 100 e yakın atış yaptım ve şuanda sol kolun eklem yeri ağrıyor ;(


    ve saçma tavsiyesi beklenmektedir g;$i

  • Mod 55 gercekten kaliteli tufek fiyatina gore gule gule kullanin. Sacma olarak spoton ve hatsanin pelletlerini kullandik gayet iyi. 15 graini gecmenizi onermem. Celik bb ile ilgili bir sey diyemeyecegim ama sert hedeflere celik bile atmanizi onermem sekme ihtimali yüksek.

  • Spoton 15.1 gr match tıpı ucu küt bu pelletı tavsıye ederım,bılınenın aksıne ıyı ısabetler veren ve Enerjıyı müthiş ileten vurdugu yerden ses cıkaran pellettır,15.1 gr agırlıgı ılede 55s e uygundur,,Spot on 16.5 gr dome de 2. tercih olabılır


    Kral Np01... 4.5 - 5.5 ;tacli#  2.5-10x50 Sf