Sorun nerede ? Dürbün sıfırlama sorunu

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Selam arkadaşlar, mod 125 sniper vortex tüfeğim var uzun zaman sonra optima 3-12x44 dürbün ve prodector ile düzgünce montajını yaptım öncesinde optik merkezlemesini de yaptım. Hiç sıfırlamak için bu kadar uğraşmamıştım. Tüfek ısrarla yukarı ve sağa attı mermileri bir yerden sonra taretler sona geldiği halde sıfırlayamadım, belki montajda sıkıntı vardır deyip söküp arka ayağını 0.5 mm shimledim. Shimleme ile aşağı yukarı ayarını yaptım ancak sağ sol ayar tareti sonuna geldiğinde ancak sıfırlandı, yine sağa atıyordu, sorun nerede anlayamadım. Namlu ve dürbün kızağından şüpheleniyorum, namlu aşağı yukarı hareketli olduğu için bu yönlerde eğilebilir diye düşündüm ancak Sağa gitmesi mermilerin şaşırttı, anlaşılır olması için uzun uzun anlattım yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

  • merhaba bu tür sorunlar genelde ayak kaymasından olur. tüfeğin dürbün rayına takılan ayakta kayabilir.hatsan projector ayağın dürbün ile bağlantısı olan kısmıda kayabilir. fakat siz bunu anlayamassınız. milimetre,hatta mikro metre olarak az da olsa kayar.en iyi çözüm önce dürbün ayağını tüfekten sökün,daha sonra dürbünü projector ayaktan sökün çift taraflı bant ile veya paket lastiği ile dürbünün bağlantı kısmını sarın.bu kaymayı engeller.daha sonra bu şekilde bağlantıyı yapın. sonucu buraya yazarsanız diğer üyelerde faydalanabilir. hayırlı günler dilerim.

  • Dürbün montajında araya silikon bant ile yapmıştım ama yarın atışa gidebilirsem sil baştan montajını dikkatle yapıp deneyeceğim. dürbün ayağının yamuk olmasından da şüpheleniyorum artık, gelişmeleri tabi ki burada paylaşırım.

  • Kullandığın saçmalar problemli olabilir ne marka saçma kullanıyorsun? Optik konusunda her önlemi almış gözüküyorsun çünkü.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • Hocam bu da aklıma gelmişti denemek için spoton pars 18.13 almıştım, durum böyle olunca aklımda kalmasın diye jsp 18.13 aldım. Yine aynı sorunla karşılaştım.

  • Optik bozulmuş olabilir veya namlu problemi var demekki.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • Benzer sorunu bende yaşadım , dürbünün optiğinde problem çıktı , dürbünü değiştirince sorunum çözüldü.

    Weihrauch Hw 100 S (.177)

  • Merhabalar. Bir çift ucuz ayak ile deneme yapın. 15 20 TL ye ayak bulabiliırsınız. Aynı sorun devam ederse sorun dürbün de olabilir. Ayrıca ray da da sıkıntı olabilir. Yukarı alt için şimleme. Sag sol için ayakları eye ile törpülemeniz sorunu ortadan kaldırır. Aynı sorun bende oldu pcp tüfek te. Ayaklar bozukmuş. Eye yardımı ile sorunu çözdüm