TÜFEKLERDE SİLİNDİR(TÜP)DOLUM VE BAKIMLARI NASIL YAPILIR.

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar Merhaba,


    ;director;Form üyesi birçok arkadaşımız tüp dolumu için mağazamıza geliyorlar ve her seferinde dolum ve tüpler ile ilgili birtakım sorunlar yaşadığını dile getiriyorlar. Onlardan aldığımız talep üzerine böyle bir konu açmak istedim umarım herkes için güzel bir kaynak olur.


    *Öncelikle satın almış olduğunuz Silindirlerin (Tüp) CE işaretli 97/23 EC Basınçlı Ekipmanlar Direktifi'ne uygun BS EN ve EN 12245:2002 standartlarına uygun olmalıdır. Bu güvenliğiniz için çok önemlidir. İşin ciddiyetini anlamanız için Youtube a "Scuba tank - valve cute" yazıp çıkan video'yu izleyebilirsiniz. Video da farklı markalarda 300 bar basınçlı tüplerin başlıklarının zarar görmesinden kaynaklanan ve dışa vuran gücü görebilirsiniz.:!:


    *Sizler için 2 önerimiz olacak.

    -Drager Çelik Silindir (6 Litre/300 Bar) Boş ağırlığı 7,5 kg dolu ağırlığı ile yaklaşık 11 kg dır.

    -Drager Karbon Fiber Kompozit Silindir (6,8 Litre / 300 Bar) Boş ağırlığı 4,2 Kg dolu ağırlığı ise yaklaşık 7 kg dır. CFK silindir yaklaşık %45 daha hafiftir.


    Silindir Dolumu : Tüplerin içindeki hava tükendikten sonra özel kompresör ile temiz bir ortamda dolumları gerçekleştirilip teslim edilir.

    Silindir Bakımı: Satın almış olduğunuz tüplerin her 5 yılda bir periyodik basınç ve aşınma testlerinin yapılması gerekmektedir. Testlerden geçen tüpler 5 yıl boyunca sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. Ayrıca Drager silindirleri 480 Bar test dayanımları uygulandıktan sonra onaylanıp satışa sunulur.

    Ayrıca satın almış olduğunuz tüpler için taşıma çantası alarak hem daha kolay taşınması sağlayabilir, hemde daha güvenli bir hale getirebilirsiniz.:thumbup:


    Sadece satış ve dolum için değil aklınıza takılan, sormak istediğiniz bütün sorular için bizleri arayabilirsiniz. Herkese keyifli günler dileriz.


    Siyami KAHRAMAN


    Merkez : Maske İş Güvenliği, İvogsan 1467. Cadde 2/22 Elektrokent Ostim - ANKARA 0312 320 20 24

    Şubemiz : Eskortek İş Güvenliği, Eskişehir Osb İş ve Ticaret Merkezi No:1 - 0222 228 17 63 & 0531 080 44 26

  • Siyami bey merhaba

    Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim

    Weihrauch Hw 100 S (.177)

  • Siyami Bey bilgilendirme için teşekkür ediyorum. Mahzırı yoksa 300 bar için dolum tarifeniz nedir yazabilir misiniz?

    Teşekkürler.

    Aykut