Lütfen yardım Kalibre tavsiye. 5.50 mi 6.35mi?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • namludan kirma olmamasi 300 liraya deger benim icin cunku hem silah omrü hem namlu ömrü için iyi birsey torpedo daha genc seri ustelik ve kullanis acisindan istenileni veriyor fazlasiyla polis durdurdu beni gecen gun eve gecerken arka koltuga koymuştum silahi hemen tavru degisti adamin bu ne dedi havali tufek dedim aldii bakti pompali gibi duruyo bizi yemiyon demi dedi bende aldim elime pellet yerini filan gosterdim falan allah allah falan yapip bizede lazim bundan falan diyip gonderdiler beni:)

  • Fikirleriniz için gerçekten çok teşekkür ederim. İyiki buraya üye olmuşum. Almak için çok acelem yok. Sizlerin sayesinde burada güzel bir karar verebileceğime inanıyorum. Bu arada yolu merzifona düşecek olan varsa mutlaka haber verin bi çayımızı için.

  • alttan kurmanın bir avantajıda namlunun şak diye kendinden kapanma tehlikesinin olmaması. 8 yaşındaki oğlumda çok kullanıyor. Her zaman benim yanımda kullansada korkuyorum parmağını kaptırır diye. Bu forumda gördüm bende nadirde olsa namlunun kendinden kapanma tehlikesi oluyormuş

  • alttan kurmalıda en uygun olanı torpedo 150 vortex. 700 lira. Onu alıram tek kalibre tercihi var zaten 5.50.

    Mod 125 alırsam da 6.35 tercih edebiliyorum. Tüfeğe karar verirsem kalibre kararsızlığını halletmiş olcam heralde.^^

    Geriye nerden alacağım kalıyor. Gönül gidip bayiiden görerek almaktan yana ama hem fiyat çok farkediyor hemde taksit sayıları çok az 4/5 taksitten fazlası yok.

    Ama bozkurtav yada aksu 12 ye kadar bölüyor. Hediyeleride cabası

  • simdi alttan kurmali tufegi 8 yasinda bi cocuk kuramaz imkansiz...

    6.35 kararsizliginiza gelirsek pellet agır olacagi için çokme daha fazla atiş hizi daha yavaş olacaktir mermi buyuk diye tahribat hasar fazla olacak diye dusunmeyin cunku oyle bi durum yok buna tufegin hizi ve pelletin kalitesi karar verir diye dusunuyorum. 5.5 calibre secimindede agir pellet kullanabilirsin zaten arzu edersen... ayrica uzun mesafede istikrarli atis ortalamasi daha yuksek olur 5.5 kalibrede cunku cunku hiz ve agirlik dengesi iyi tutunur birbirine 6.35 de bu istikrar ve ortalamalar daha farklidir... pcp almis olsam 6.35 tercih ederdim ama vortex pistonlu özelliklede torpedo 150 ise seçiminiz 5.5 ideall .

  • anladım 6.35 e soğuk bakma başladım bu bilgilerle. Maddi olarakta farkediyo bulunabilirlik olarakta. İnternette 6.35 rahatlıkla bulunuyor ama hem daha pahalı hem 5 kutu saçmaya bi dünya kargo vermek zorunda kalıcam. Yerel bayilerde 6.35 zaten yok. 5.50 olcak galiba

  • 6.35 zaten yanliş bi secim olur bu zor degil anlarsiniz yakinda zaten... mermi silahi degil silah mermiyi atiyo:) bu sebeble siz silah olsaniz hangisini daha rahat ve hizli atarsiniz:)? Yani isabet ve orta uzun menzilde atislar tahribatlar yapmak istediginizi varsayarak bunlari söylüyorum tavuklarida cok rahat şekilde kurtarabilirsiniz:) ama yinede başka bi guvenlik yöntemi daha iyidir.

  • ilk başlarda 6.35 i düşünmemin sebebi 125 vortex in fabrika verisinin 750 fps olması idi. Ki pcp tüfeklerde 6.35 için fabrika verisi 800/ 900 gibi oluyor. Bende bu mod 125 6.35 için uygun diye düşünmüştüm. Yoksa aklım karışmazdı.

  • evet daha saglikli olur:) almak içinde acele etmeyin derim en azindan 2 gün daha sabrederseniz size bi kac bilgi daha vericem markalar hakkinda yeni yaşadigim sorunlar uzerine. Dampa ayak için hatsan predector öneririm. Durbün içinde 4.12.44 veya bu bazlarda bulabilirsenin yandan palanaxli almanizi tavsiye ederim marka vermiyorum optik malzeme oldugu icin her markadan muzdarip olanlar illaki vardir o yuzden mevzu uzamasin optik malzemeler en kral markayida alsaniz cok hassas yapidadirlar bu sebeble dikkatli kullanmak gerek dampa ayaksiz kullanmamak gerek..

  • acelem hiç yok hocam. Bir kere alayım düzgün olsun istiyorum. Zira havalı tabancada acele edip büyük hayal kırıklığı yaşadım. O yüzden siz değerli arkadaşların fikirlerine danışıp öyle bir karar vericem

  • Saolasin tskler güzel olacagina emin olabilirsin... simdilik iyi gunler hoşcakal.

  • ilk başlarda 6.35 i düşünmemin sebebi 125 vortex in fabrika verisinin 750 fps olması idi. Ki pcp tüfeklerde 6.35 için fabrika verisi 800/ 900 gibi oluyor. Bende bu mod 125 6.35 için uygun diye düşünmüştüm. Yoksa aklım karışmazdı.

    Dostum ben sana anlatamamıştım galiba =) 6.35 mod 125 i al ve bana 750 fps yi göster ne istersen iste benden =) 16 grain 5.5 mm pelleti o civarda atıyor, 6.35 i nasıl 750 ile atacak merak ediyorum. O yazılanlar ultra hafif pelletler ile yapılmış test sonuçları. Yani o yazılara güvenerek iş yapma bence.

    vazgeçilmezlerim;

    BARNETT WİLDCAT CROSSBOW 160 lbs (USA) x2 ;keyfs;

    2x PiSTOL CROSSBOW 80 lbs (TAİWAN)agt

    Hatsan Mod 125 Sniper 5.5+Dm60+Optima 3-12x44 ;tufey#

    Hatsan Mod 99 5.5 kısa namlu + 1250lik yay+ Optima 3-12x44 ;tufey#


    ARANIYOR!! HATSAN MOD 95 ARANIYOR !!


    Hatsan Mod 25 Supertact 4.5 + Red Dot 1-22x33 s;,s

    Crosman Vigilante 4.5mm + Red Dot ;kovboys;

    Umarex Walter Cp88 Full Metal + Red Dot £tabanxalı$

  • 5.5 vortex torpedo 150 ile huzurlu mutlu olman dilegiyle:)