Havalı Tüfek Önerileriniz

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Öncelikle Selamun Aleyküm Av Merakım Son Zamanlarda Epey Artmaya Başladı. Bir Havalı Tüfek Almayı Düşünüyorum. Aklimda Hatsan mod 85 Vortex Sniper var 5.5 mm Almayi Dusunuyorum Bu Silah Nasildir Uygun Fiyata Nerede Bulabilirim Diye Siz Degerli Tecrubeli Insanlara Sormayi Uygun Buldum Simdiden Tesekkurler :)

  • Ve aleyküm selam azizim. Forum da daha önce açılmış olan konulara bakarsanız çok faydası olacağını düşünüyorum. Karar vermeniz konusun da forum da ki üstadların bir çok yorumu mevcut. Bu ara da havalı tüfek ile avlanmak kanunen yasaktır. Aşagi da konu ile ilgili kanun maddesi belirtilmistir. 4915 SAYILI KARA AVCILIĞI KANUNU İLE VERİLEN GÖREVLER (Jandarma)

    Zehirle avlanmak yasaktır. Haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış otomatik, yarı otomatik, pompalı ve benzeri yivsiz av tüfekleri ile havalı tüfek ve tabancalar avda kullanılamaz. Eğitilmiş hayvanlarla ve mücadele kapsamında kullanım yeri, şekli ve özellikleri Merkez Av Komisyonunca belirlenecekler dışında kara, hava araçları ve yüzer araçlarla, ses, manyetik dalga, ışık yayan araç ve gereçler, canlı mühre, tuzak, kapan ve diğer benzeri araç, gereç ve usullerle avlanılamaz. Avda kullanımı Merkez Av Komisyonu kararı ile men edilen ses ve manyetik dalga yayan cihazlar, tuzak ve kapanlar ile benzeri araç ve gereçlerin pazar ve ticarethanelerde bulundurulması ve satışı yasaktır. Özellikleri Merkez Av Komisyonunca belirlenenlerin dışında gümeler kurulamaz ve bu güdelerde avlanılamaz. (MADDE 6)

    ALLAH c.c. diyen kişi mermere geçirir dişi, ALLAH c.c. demeyen kişi muhallebi yerken kırar dişi.


    Hatsan mod 87qe vortex 5.5mm
    Zoraki HP-01-02 4.5mm

  • Selamlar, havalı tüfek ile malum av yasak ancak havalı tüfek gibi tepmesi olmayan ya da az olan küçük kalibreli 36 gauge veya 20 gauge bir av tüfeği alıp avi onunla yapmanız emin olun size daha çok zevk verir, havalı tüfek elbette almanızı tavsiye ederim ve eğer havalı tüfek alıp onunla atışlara başladığınızda göreceksiniz ki havalı tüfekler ava uygun değil uygun olanlarda zaten ülkemizde yasak. Avcılıkta esas olan avlanan hayvanın yaralı kaçmasını engelleyecek kalibrede tüfek ve fişek kullanmaktır, havalı tüfekle bu çok zor olur. Havalı tüfeğin öldürebileceği küçük kuşları avlamak zaten yasak, 2018- 2019 MAK kararlarını okursanız daha geniş bilgiye sahip olursunuz.

  • Ben av icin kullanmayacagim zaten sadece doğaya gidip cam siseler kendi belirledigim su sisesi vb hedefler icin atis yapmak niyetim var bunda bir sakinca yoktur herhalde bu arada kiymetli ustadlar dedigim tufek hakkinda bilgi verirseniz sevinirim cunku hala aydinlanmadim :) SAYGILAR

  • Hocam mod 85 ten biri sıfır olmak üzere iki tane aldım. Hafif ve gayet isabetli olmasına rağmen iki tüfektede tetik sıkısma sorunu yaşadım. Serviste ikişer kez tetik değişti sonrasında satmak zounda kaldım. Birkaç kişininde aynı sorunu yaşadığını duydum. Özellikle yaz aylarında arka arkaya çok atış yaptığımızda yaşanıyor bu sorun.

  • Ben av icin kullanmayacagim zaten sadece doğaya gidip cam siseler kendi belirledigim su sisesi vb hedefler icin atis yapmak niyetim var bunda bir sakinca yoktur herhalde bu arada kiymetli ustadlar dedigim tufek hakkinda bilgi verirseniz sevinirim cunku hala aydinlanmadim :) SAYGILAR

    hocam konuya pek hakim degilsiniz anlaşılan. av ile başladınız. şimdi ise doğada su şişesi cam şişe kıracağım diyorsunuz. dogada bırakılan kırık cam parçaları yangın çıkartabilir. yabani hayvanlara zarar verebilir. içinde su kalan pet şişeler direk güneş ışığına maruz kalınca yangın çıkartabilir.Hangi silah olursa olsun hedef atıcılığında önce kendi güvenliğiniz sonra çevre güvenliği önemlidir.mod 85 ortalama 750 fps ile pellet atıyor var sayarsak 45 derce açı ile atılınca 500 600 m rahat gidebilir. atış yaptıgınız yerın hedefın gerisini de bilmeniz gerkir.Bu konuların bazılarını bende bilmiyordum zaman ile bilgilendirildim. bu tür havalı tüfekler 300 400 m de bir canlıya zarar verir.

    Gelelim konuya mod 85 vortex güzel tüfektir. ayrıca mod 135 vortex de tavsiye ederim.bu tüfekler her ne kadar vortex olsada dürbün ayarı kaçabilir. ekstra dampa dürbün ayağı yada pistonlu ayak almanız faydanıza olacaktır. dürbünüz kullanacaksanız bu masrafa gerek kalmaz

  • Sonrasında aldığım hatsanın diğer bir vortexli modeli dominatorde de gaz boşalma sorunu yaşadım. Benim şansızlığımdan galiba.

    Benim size tavsiyem orta güç yaylılarda aynı fiyat aralığında mod 95 veya mod 99 olur.

    Biraz daha uygun fiyatlı bir ürün isterseniz 1000x tam fiyat performans ürünüdür.