Kuru sıkı aldım ama nasıl taşımam gerek?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Uzun bir karar ardından mat krom işlemesiz ek olarak ahşap kabze mod 914 satın almış bulunmaktayım. Şimdi emniyetten gerekli şeyleri aldık filan ben memleketime giden bir insanım istanbul-kastamonu. Şarjör boş silah emniyette faturalar kutuda silahı taşısam sıkıntı çıkarırlar mı? Mermi kutusu torpitoda? Her hangi bir belge almam lazım mı yada sadece istanbul içi mi taşıyabilirim?

  • Aslında taşımamalısınız. Karakola yazdırdığınız adreste bulunmalı. Bir defalığına, köyde kullanmak için aldım götürüyorum orada kalacak onun için yanımda diyebilirsiniz kabul görür mü bilmem. Kabul görür yanı varsa karakola bildirdiğiniz adres memleketteki adres olmalı.


    Not: yazdıklarım kesin bilgi değil, bildiğimiz duyduğumuz şeylerin çıkarımı.

    Zoraki ultra hp 01-2 0.177 cal.
    Umarex Nighthawk 4.5 Tactical


    Diana mod 52 Superior 0,22 cal.
    Crosman pumpmaster 760 4.5 (Pellet&BB)


    Vursan 7+1 y.otomatik(1996)

  • Aslında taşımamalısınız. Karakola yazdırdığınız adreste bulunmalı. Bir defalığına, köyde kullanmak için aldım götürüyorum orada kalacak onun için yanımda diyebilirsiniz kabul görür mü bilmem. Kabul görür yanı varsa karakola bildirdiğiniz adres memleketteki adres olmalı.


    Not: yazdıklarım kesin bilgi değil, bildiğimiz duyduğumuz şeylerin çıkarımı.

    Dediklerinizde haklısınız ama çoğu kişi şarjör boş silah emniyette kayıt belgeleri silah kutusunda taşıyabilirsin demişti bunun ile ilgili yasa var mı yok mu bilmiyorum.

  • Kuru sıkı ile ilgili çok saçma bir yasa var ilk maddede taşımak yasaktır diyor sonraki maddede kutusunda sarjorsuz olarak nakletmek gereklidir diyor. Tamamen polisin yorumuna kalıyor yani taşımak dediği üzerinde taşımak nakletmek dediği kutuda nakletmek mi yoksa hiçbir şekilde taşınmaz mı diyecek bu polisin ruh haline bağlı yani.

    -hatsan mod 25 supercharger 5.5
    -zoraki ultra 4.5
    -beeman p17 4.5
    -ekol es 55 4.5
    -optima 3-9x44
    -gamo p800 4.5

  • Benim şahsi yorumum kanunun yasak dediği taşımak üzerinde belinde elinde vs taşımak yasak kutusunda sarjorsuz nakledilir diyor çünkü sonraki maddede. Ama dediğim gibi kanun açık olmadığı için taşımak ve nakletmek yorumu polisin ruh haline kaliyor

    -hatsan mod 25 supercharger 5.5
    -zoraki ultra 4.5
    -beeman p17 4.5
    -ekol es 55 4.5
    -optima 3-9x44
    -gamo p800 4.5

  • Yönetmeliğin Dördüncü Bölüm'de Nakil ile ilgili 12. Maddesi aşağıdaki gibi:


    Nakil

    MADDE 13 – (1) Ses ve gaz fişeği atabilen silâhlar; fişekleri boşaltılarak, her an kullanıma ve ulaşım kolaylığına imkân vermeyecek şekilde ve bir kutu içerisinde nakledilebilirler. Bu silâhların belirtilen şekil ve şartların dışında nakledilmesi taşıma olarak kabul edilir.


    Ancak aşağıda Ek-1 bölümünde ise:


    2. Bu silahın taşınması yasaktır.

    3. Bu silah her an kullanıma elverişli olmayacak ve kolay ulaşılamayacak şekilde, boş olarak kutu içerisinde nakledilebilir.


    denilmiş. Burada 2. maddede kasdedilen anlam silahın belde, omuz askısında veya araç içinde torpidoda, koltuk altında vs. gibi kolay ulaşılacak ve şarjör takılı veya takılı olmadan (göstererek tehdit amaçlı da olabilir) taşınmasıkasdediliyor ve yasaklanmış.


    3. madde ise açık olarak nasıl taşınacağını belirtmiş. Ancak yine de 2 ve 3. maddeler çelişkili ve yoruma açık görünüyor. Nihai karar, tabancayı aramada ele geçiren polisin algılaması ve değerlendirmesine de bağlı. Sizi bırakıp yolunuza devam etmenize de izin verebilir, değerlendirme ve yargılama makamı kendisi olmadığı için tutanak tutup silahı alıkoyarak karar verici makam olarak Cumhuriyet Savcılığına da yönlendirebilir.


    Başınıza gelirse dua edin, anlayışlı ve o sabah evden çıkarken eşi ile tartışmamış veya maddi sorunlar yüzünden zaten morali bozuk bir kardeşimize denk gelmeyin, yoksa acısı sizden çıkabilir.


    En kötüsünü düşünürsek sonuçta ne olur: Kurusıkı silahınıza ve mermilerine el konulur, idari para cezasına çarptırılırsınız (6136'ya girerek bir daha ömür boyu ruhsat alamamanıza neden olur mu bilmiyorum - ki eğer dolu olarak belinizde taşıyor ve tehdit amaçlı kullanıyorsanız, bence kesinlikle 6136'ya tabi olmalı)

  • kurus sıkı bulundurmanın bir cezası var mı? üzerinde taşımanın.

  • Uzerinde taşımanın cezası var kardeşim kutusunda sarjorsuz şekilde taşımanın da yakalayan kişiye göre cezası olabilirde olmayabilir de? saçma sapan işler yani Türkiye'de ama üzerinde belde vs kesinlikle cezası var kutusunda sarjorsuz taşırsan iyi niyetli polise denk gelmen lazım

    -hatsan mod 25 supercharger 5.5
    -zoraki ultra 4.5
    -beeman p17 4.5
    -ekol es 55 4.5
    -optima 3-9x44
    -gamo p800 4.5

  • kurus sıkı bulundurmanın bir cezası var mı? üzerinde taşımanın.

    Satın aldıktan sonra 30 gün içerisinde bulunduğunuz yerin Emniyet Amirliğine müracaat ederek kayıt ettirmeniz yasal gereklilik. Bu süre içerisinde kayıt ettirmezseniz, taşıma veya nakliye değil, evinizde yapılan bir aramada dahi bulunsa kanuna aykırıdır. Ancak yaptırımı nedir bilmiyorum. Büyük ihtimal ile silaha el konulur ve hakkınızda kabahatler kanununa göre işlem yapılır, idari para cezasına çarptırılırsınız.


    Üzerinizde taşırken yakalanırsanız daha vahim. Hele hele birini tehdit veya korkutma amacı ile çıkardığınızda, karşıdaki tarafından vurulma garanti olabilir. Bu durumda karşınızdaki kişi nefsi müdafadan dolayı hiçbir ceza dahi almayabilir, olan size ve ailenize olur.

  • Kuru sıkı taşımadaki amaç nedir ?

    Saçmalık! Başka bir şey değil. Kutlama amaçlı olarak atmak da yasak... Benim çocukluğumda fındık bahçelerinde, fındık toplanması bittikten sonra kutlama amaçlı olarak silahlar atılırdı. Aynı gelenek hala devam ediyor mu bilmiyorum ama kurusıkı burada hem daha güvenli ve insana zarar vermeyen, hem de yakılan mermi bakımından daha ekonomik olabilir.


    Taşımanın ise hiçbir anlamı yok. Ben sadece gerçek silahların replika ve benzeri olan kurusıkı tabancaları satın alıp, emniyette kaydını yaptırıyor ve evimde tutuyorum, benimki atmaktan çok koleksiyon amaçlı... Diğer taraftan Türk Halkı olarak silahı seviyoruz. Evde TV seyrederken ben tesbih yerine sevdiğim tabancalarımdan birini alıp, tetik korkuluğundan parmağımı geçirerek çeviriyorum, seviyorum, bir canlı gibi okşuyorum. Bu bana yeterli geliyor.

  • Kutusunda ve boş olarak taşınabilir. Faturasıda yanınızda olması kaydı ile

  • Canımm ülkem ve akıl almaz kanunları :))

    Tamam da kuru sıkı taşımadaki amaç nedir ? Silah savunma veya saldırı amaçlı kullanılan araçlardır. Peki ya kuru sıkıdaki amaç nedir ? Adam kuru sıkı tabancasıyla artistlik yapsa kolluk kuvveti de adamı vursa kim suçlu ? Ayrıca kuru sıkı tabancayı üstünde taşımak yasaktır.