Forum'lara Dönüş Çağrısı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Bu mesajım ne kadar kişiye ulaşabilir bilmiyorum ama şu andaki forum sahipleri ve yöneticileri tarafından okunmayacağından eminim. Aksi takdirde Forum'da şu anda görülen kaos oluşmazdı. Artık sadece alım satım sitesi haline dönüşen forumlar ile ilgili olarak sizin ile bazı düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.


    Maalesef What's App, Facebook ve benzeri sosyal siteler, forumların sonunu getiriyor. Bu sadece ülkemizde değil, yurt dışında üyesi olduğum diğer forumlar için de geçerli.


    Sosyal medyada yapılan paylaşımlar ve What's App gruplarında yazılanlar, su üzerine yazı yazmak gibi... Anlık etkisini yaratıp, daha sonra erişilemeyecek şekilde kaybolup gidebiliyorlar. Halbuki bakımı iyi yapılan bir forumda bu çok zor.


    Diğer bir husus, "küçük olsun, benim olsun" mantığı... Facebook gruplarında da bu böyle, What's App gruplarında da... ufak bir anlaşmazlık neticesinde hemen bölünülerek ya yeni bir Facebook veya What's App grubu kurularak oraya geçiliyor. Şahsen havalı silahlar ile ilgili olarak hobim tek, ancak üyesi olduğum havalı silah What's App grubu sayısı nerede ise 10'a yakın... Facebook'da da öyle... Bir grupta 2 arkadaşım yok, diğerinde 3'ü küsüp diğer bir gruba geçmiş, bir diğerinde biri "Grup Ağası" olmak istemiş kendi grubunu kurmuş ...vs gibi! Hiçbirini incitmek istemediğim için tüm gruplardaki üyeliklerimi koruyorum ancak bazen hem hepsini takip etmek, hem de aynı paylaşımı 5-10 grupta tekrar tekrar okumak (özellikle video paylaşımı ise bayağı yüklü bir kota azalması demek) bıkkınlık veriyor.


    80'lerin ünlü bir müzik parçası vardı, yaşı büyük olanlar hatırlar "Video killed the Radio Star" isimli... daha sonra VCD'ler çıktı videoyu öldürdü, CD, ler, DVD'ler VCD'leri götürdü, BlueRay falan derken artık yeni üretilen bilgisayarlarda CD sürücü bile yok... Flash USB belleklerden SSD'lere doğru kaydı kayıt işlemleri...


    Konuyu çok dağıtmadan biraz ben bunu tek kanallı TV zamanına benzetiyorum. Evet, çözünürlük düşüktü, görüntü siyah beyazdı, önümüze ne konulur ise onu seyretmek zorundaydık....falan ama ertesi gün bir haber, bir dizi, bir filim, bir maç olduğunda herkes ortak nokta olarak izlemiş olduğu için onun üzerinde konuşulur, herkes haberdar olmuş olurdu. Daha sonra çok kanal ve özel TV'ler de yayına girince, şimdi aynen Facebook ve What's App'da olduğu gibi yüzlerce kanal ortaya çıktı. Kanal sayısı arttıkça, maddi çıkarlar ön plana çıkarak rating uğruna kalite düştükçe düştü. Şu anda TV'nizde ilk kanaldan başlayarak ve sadece birer dakika izleyerek bir sonraki kanala geçseniz, gününüz bile yetmeyebilir...


    Bu kadar sözün kısası, herkese yapmak istediğim çağrı şu: Gelin, hep birlikte forumlara geri dönelim. Sadece satış ilanı olarak değil, tüm bilgilerimizi, atış paylaşımlarımızı burada paylaşalım. Yurtiçi veya yurt dışında yapılacak yarışmaları ve tarihlerini, hatta kimler katılacak bilgisini burada paylaşalım ve öğrenelim. Evet, Forumlarda fotoğraf ve video yüklemek, sosyal medyadaki gibi kolay değil, ancak bu zorluğu yaşıyorsanız, kolaylıkla linktte verebilirsiniz.


    Gelin, hapis olduğumuz küçük gruplarımızın kabuklarını ve zincirlerini kırarak hep birlikte forumlara geri dönelim. Birimizin yaptığı paylaşımını hepimiz görelim, hepimiz haberdar olalım. Bu ölümlü Dünya'da kafamızı dağıtmak için girdiğimiz bu hobide dahi mezhepler gibi bölünerek kendi kurallarımızı yaratıp kendimizi onlara teslim etmeyelim.

  • Sonuna kadar katılıyor ve destekliyorum izzet abi.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • Bu şöyle yapmış, bu böyle yapmış, bu bu işi ticarete dökmüş polümlerini bırakıp hobinin gerçek paylaşımlarını yapalım.

    *Birisinin ticaretin rahatsızlığı olan varsa onla ticaret yapmasınn.

    *Birinin paylaşımlarını sevmeyen, beğenmeyen varsa ona yorum yapmasın. Kısıp küsüp gitmekle bu iş ileri gitmez.

    *Aliexpress’i bilmeyen yok isteyen ordan isteyen burdan satandan alsın.

    *Birisinin tüfek tabanca vs üzerinde modifiye onarım yapmasından rahatsız olan varsa ona tüfeğini göndermesin.

    Vs vs.


    Birde forumlarda benim gördüğüm popilizm olayı oluyor ben bu camianın kahramana ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Bu bir hobidir herkesin kendine göre bilgi ve becerisi vardır isteyen istediği kadar paylaşır. Üstünlük kurmak isteyen gider ulusal olarak düzenlenen ft yarışmalarında gösterir marifetlerini.


    Gelin bu forumları eski günlerine döndürelim izzet abinin dediği gibi.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen karamurat: İmla ().

  • Sonuna kadar katılıyorum. İnşallah geri dönüşler başlar artık...

    Metehan TURKİSH AİRGUNNER


    Weihcrauch HW 97 K .177 Field Target & Hawke Tmx 10-50x60

    Hatsan At44 .177 Field Target & Vector 8-32x52

    Niksan Escalade TC .22

    Niksan Elf S .22.

    Niksan Tacto S .177

    Niksan Özark TC .22

    Niksan Escalade .25

    Niksan Özark T .25

    Diana Mod 52 .177


    Beretta F92 .177 Full auto

    Gamo Pr776 .177 Revolver

    Süperhawk Revolver Airsoft 6 mm


    ;director; YOUTUBE Kanalım: http://www.youtube.com/c/ShootingAndSports



    Dahiliğin mutlak bir sınırı vardır,aptallığın sınırı yoktur... A.Einstein

  • Olması gereken de budur.inşallah geç kalmamış oluruz.

    1-Zoraki HP 01 Ultra 4,5 -"Hawke 3-9x40 MAP Sport Hd''
    2-Kalibrgun Cricet 5,5 - "6-25x56 Vector Optics FFP"

    3-Steyr Hunting 5 (5,5) "Hawke 4017 SR PRO-8-32x56"

  • Sonuna kadar haklısınız. Özelikle gruplarda geriden gelenlere hiç fayda yok. Hepsi anlık. Ama forum öyle değil. Güzel bir konu açarsınız yararlı bilgiler olur yeni gelenler üzerinden yıllar gecsede okuyup bişeyler öğrenirler. Benim şahsen açtığım kendimce yararlı olduğunu düşündüğüm konularım vardı fakat yeni temaya ve galeri saçmalığına geçince hepsi silindi. Tam 1 yıl önce at44 için sıfırdan bullpup kundak yaptım. Tetik mekanizmasını bile ben yaptım. Her aşamasını fotoğrafladım ama kimseyle paylaşmadım. Yöneticiler bir tema değişikliğine gitti herşey o an bitti. Günde 10 kereden fazla girer bakardım foruma yeni bişeyler varmı diye. Özledim o günleri. ?(

  • Abicim ne desen haklısın. Burası sahipsiz kalmasa bu kadar dağılma olmazdı zaten. Forum için hayırlısı olsun inşallah o eski günlere döneriz...

    vazgeçilmezlerim;

    BARNETT WİLDCAT CROSSBOW 160 lbs (USA) x2 ;keyfs;

    2x PiSTOL CROSSBOW 80 lbs (TAİWAN)agt

    Hatsan Mod 125 Sniper 5.5+Dm60+Optima 3-12x44 ;tufey#

    Hatsan Mod 99 5.5 kısa namlu + 1250lik yay+ Optima 3-12x44 ;tufey#


    ARANIYOR!! HATSAN MOD 95 ARANIYOR !!


    Hatsan Mod 25 Supertact 4.5 + Red Dot 1-22x33 s;,s

    Crosman Vigilante 4.5mm + Red Dot ;kovboys;

    Umarex Walter Cp88 Full Metal + Red Dot £tabanxalı$

  • Evet bırakın bizler eski kafalı olalım -yanlış anlamayın eskisi gibi olalım- ama mutlu olalım eskiye ve foruma dönüşü bende destekliyorummm

  • 2008 yılından beri AirgunTürk'ü takip ediyorum. O kadar çok şey öğrendim ki forumdan. Hatta unutup da nasıldı diye dönüp baktığım çok konu olmuştur. Gönül verdiğim vakit, para, emek harcadığım hobimle ilgili devasa bir ansiklopedi. Sadece bilgi amaçlı da değil bir aile gibiydik bu forumda, bu aralar biraz öksüz kaldı gibi... Canlanır inşallah eski günlere dönülür belki... Face WhatsApp guruplarını hiçbir zaman kabullenemedim ve takip edemedim forumu takip ettiğim kadar. İzzet beye yazısından dolayı teşekkür ediyor, kendisini sonuna kadar destekliyorum...

    Daystate AirWolf MCT 0.22 & Hawke Sidewinder 30 Tactical SF 8.5-25 X 42 & Draeger 6L 300Bar

    Weihrauch HW98 0.177 & Hawke Varmint 6-24 X 44
    Weihrauch HW75 0.177 cal.

    Weihrauch HW45 0.177 cal.
    Bushnell Sport 850 Laser Rangefinder

    hasag.png

  • Yazınızı okudum çok beğendim sonuna kadar katılıyor ve destekliyorum

    Hatsan Mod99 LE 5.5 mm + Optima 3-12x44AOE

    Hatsan Mod 135 QE 5.5.mm + ?

    Hatsan Galatian 5.5 mm + ?

    Zoraki HP 01 Ultra 5.5mm + Stoeger 4x32
    Webley Patriot 1. nesil 5.5 mm + Tasko 3-9x40E

  • eski dostları görmek çok heyecanlandırdı.

    Herkese selamlar

    Metehan TURKİSH AİRGUNNER


    Weihcrauch HW 97 K .177 Field Target & Hawke Tmx 10-50x60

    Hatsan At44 .177 Field Target & Vector 8-32x52

    Niksan Escalade TC .22

    Niksan Elf S .22.

    Niksan Tacto S .177

    Niksan Özark TC .22

    Niksan Escalade .25

    Niksan Özark T .25

    Diana Mod 52 .177


    Beretta F92 .177 Full auto

    Gamo Pr776 .177 Revolver

    Süperhawk Revolver Airsoft 6 mm


    ;director; YOUTUBE Kanalım: http://www.youtube.com/c/ShootingAndSports



    Dahiliğin mutlak bir sınırı vardır,aptallığın sınırı yoktur... A.Einstein

  • Silah reklamlarının tuhaf bir yönetmelik ile yasaklandığı bugünlerde izleyerek oyalandığımız tanıtım videoları da artık gelemeyecek.

    Bu konudaki ticari destek büyük ihitmal ile bitecek. Forumlara dönmek için bence de çok iyi zaman. Türkçe bilgiye ulaşmak tekrar zorlaşacak ticari destek olmayınca. Forumlardaki doğru bilgiye dayanan düzgün paylaşımlar silah ile alakalı her hobi için artık bence daha da altın değerinde.

    Ankara TR

  • Katıldığım ve son durumu itibariyle üzüldüğüm bir husus. Bir forum yöneticisi ile de konuşmuştuk, artık facebook gibi gruplarla bilgi hızlı tüketiliyor. Bilgi birikimine önem veren yok. Aynı soru 50 kez sorulsa umursayan yok, zamanı değersiz biri nasılsa çıkar bir de benim 50. kez sorduğum soruya cevap yazar diye düşünüyor. Fotoğraf yüklemek kolay, bildirimler daha hızlı, telefondan takibi ve etkileşimi kolay grupların.


    Adminler de konuya birşeyler yazarsa sevinirim. El birliği ile forumu canlandıralım, galeri kısmı çalışmıyor. Çok çok kıymetli bilgi birikimleri tozlanmasın, üstüne koyalım. Daha önce yoğunluk sebebiyle moderatörlük tekliflerini üzülerek geri çevirmiştim. Eğer isterlerse moderatörlük yapmak isterim, en azından 2 aydır bekleyen spam botları tarafından atılmış ingilizce mesajları temizlerim raporlandıkça.


    Elimden geldiğince konulara katılımımı da artıracağım arkadaşlar.

    Hatsan Mod 87 QE Vortex 5.5mm + SportsMatch DM60 + Hawke Vantage 3-9x40 MD AO IR

    Bora Barak BR20 20ga Tekno Doğa Balık Av Malzemeleri

  • Bu hobiye başladığımda iyi ki bu forumu tanıdım ve onlarca güzel arkadaş edindim. Hobi de öğrendiğim herşeyi buradan ve burdaki güzel insanlardan öğrendim. İşyerimde ki ve evimdeki bilgisayarımda tarayıcımı açtığımda ilk açılan sayfa bu forum sayfasıydı. Her gün işlerden arta kalan zamanda ilk fırsatta foruma girip yeni şeyler öğrenmeye çalışıyordum. Ne olduysa şu yeni temaya geçildikten sonra oldu ve o an hissettim ters bişeyler olduğunu. Ama yine de takibe devam ettim. İnşallah yöneticiler artık şu işe bi el atar da, forum eski günlerine tekrar döner.

    Cometa Fenix 400 Compact Star 5,5 mm

    Hatsan Mod 135 qe Wortex 5,5 mm + Yatagun Dampa + Hawke Vantage 3*9*40 AO

    Hatsan Nova Compact LW 5,5 mm (M.Ekiz Reg) (SATILIK)

    Kral Bigmax X 6.35 + Hawke Sidewinder 8*32*56 20x Half Mildot (SATILIK)

    Effecto Px 5 Pro 5.5 Lamine Kundak

  • Güzel girişimi sonuna kadar destekliyorum, Alparslan hoca testleri airgunturk forumu bırakacak olursa bu hobi kör sağır kalır

    "Kendini bil"


    Hatsan mod. 45 (1993 model)
    Hatsan mod 87 QE
    Hatsan Escort MPA- TS


    Kral Puncher Maxi
    Kral NP01

    Kral Puncher Nemesis


    Huğlu Effecto PX5 Pro


    Zoraki HP 01-02 light (4.5)
    Zoraki HP01-02 ultra (4.5)


    Crosman Vigilante
    KWC Mauser M712

    Gamo PT85