Hatsan Namlu Çıkış Hızı Tespiti için Kullanılan Standart

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Hatsan firması resmi sitesinde tüfeklerin pellet çıkış hızı için değerler veriliyor. Bu ölçümleri yaparken hangi marka, hangi tipte/yapıda saçma ve de en önemlisi hangi ağırlıkta pelletler kullanılıyor bu belli mi? Ki atışın yapıldığı ortamın/mekanizma metalinin sıcaklığı bile çıkış hızlarını etkilen bir faktör. Yani bir standardı var mı? yoksa yeni bir tüfek modeli piyasaya sunarken : + kaç kalibre o? /- 6,35 /+ yaz 750 FPS biçiminde mi oluyor?

  • Belli bir standardı yok fabrika verilerinin genelde hafif peletlerin verileri yaklaşık olarak söyleniyor inceleme videosu ve forumdan öğrenebilirsiniz detaylı bilgileri

  • Sunulan resmi veriler yaklaşık bile olsa gramajı belirtmemek işin ucunu çokça açık bırakmıyor mu? Son kullanıcıya yönelik belli bir kalibrede en hafif pellet ile en ağır pellet arasında en az 50% çıkış hızı farkı çıkar.

    Aralık bu kadar büyük olduktan sonra herhangi bir değer atamanın ne anlamı var. Bir standart yoksa 1 HK (Hatsan Kuvveti) 2 HK, 3 HK diye kendi tüfekleri arasında kıyaslamaya yardım edecek bir birimle satsınlar. Neden diğer değişkenlere göre anlamlı uluslararası ölçüleri değer olarak belirtiyorlar.

    Eğer gerçekten standardı yoksa bu işin, bence iyi niyetli değiller, pazarlama konusunda.