Crosman 1077 optiksiz kullanım

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkese selamlar. Atış işine ödünç olarak elime geçen Hatsan Striker Edge ile başladım fakat birkaç kullanım sonrasında namludan kırma zahmeti aldığım zevki de götürmeye başladı. PCP 'lere yöneldim fakat nadiren kullandığım için onda da tüp ile doldurma işi zahmetli göründü. Ben de Co2 12gr kartuş ile kullanılanlara yöneldim. (Daha önce Co2 kartuşlu Walther p99 airsoft kullanmıştım). Sonuçta karşıma iki seçenek çıktı, birisi ASG Tac 4.5mm BBs atan ürün, diğeri de Crosman 1077. Sonuçta dün itibarıyla Crosman 1077 edinerek hobiye girmiş bulundum.

    Sormak istediğim 2 soru var;

    1) Optiksiz atış yapmaktan hoşlanıyorum fakat Crosman 1077 'deki ve Hatsan Striker Edge 'deki gez-arpacık setinden ziyade, askerlikte kullandığımız g3 'teki gibi 2 yuvarlağı iç içe hizalamak mantığı ile kullanılan gez-arpacık setleri ilgimi çekiyor. Bu şekilde bir değişiklik yapılabiliyor mu? Örnek olarak şundan bahsediyorum; hk-sight-picture.jpg

    2)Birkaç seferdir televizyonda biatlon sporuna denk geliyorum. Araştırdığımda bu sporda optik kullanılmadığını okudum fakat gördüğüm kadarıyla dürbüne benzettiğim gez gibi bir kısma gözlerini dayıyorlar. Acaba aşağıda linkini verdiğim bu sistem nedir?

    https://jga.anschuetz-sport.co…sprache=1&zubehoerID=4854


    Ayrıca Crosman 1077 sahiplerinden kullanım tavsiyeleri olanlar olursa memnuniyet duyarım.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen rhino ().

  • Hocam merhabalar özelden numaranızı atarsanız detaylı bir şekilde istediğiniz her konuda bilgi verebilirim 1077 hakkında ?

    vazgeçilmezlerim;

    BARNETT WİLDCAT CROSSBOW 160 lbs (USA) x2 ;keyfs;

    2x PiSTOL CROSSBOW 80 lbs (TAİWAN)agt

    Hatsan Mod 125 Sniper 5.5+Dm60+Optima 3-12x44 ;tufey#

    Hatsan Mod 99 5.5 kısa namlu + 1250lik yay+ Optima 3-12x44 ;tufey#


    ARANIYOR!! HATSAN MOD 95 ARANIYOR !!


    Hatsan Mod 25 Supertact 4.5 + Red Dot 1-22x33 s;,s

    Crosman Vigilante 4.5mm + Red Dot ;kovboys;

    Umarex Walter Cp88 Full Metal + Red Dot £tabanxalı$

  • Crosman 1077 ile optiksiz olarak biraz tecrübe edindim. Tahmini 10-15-20 metre gibi mesafelerden 14cm 'lik kare hedefleri bu hedefler için yapılmış metal kutuya takarak kullanıyorum. Yukarıdaki mesajımda bahsettiğim modifiyeyi yapamayacağımı farkettim. Çünkü yeşil fiber arpacğın olduğu plastik parça uca takılı bir kapak gibi ve arpacık olmak dışında aynı zamanda namluyu gövdenin ucunda ortalamaya yarıyor. Gez ise takıp çıkarılabilir ama sorun arpacık kısmında. Ben de bu yüzden ufaktan dürbünle atışlar denemek istiyorum. Başlangıç için işimi görecek hesaplı seçenekleri forumda araştırıyorum. Tavsiyesi olan olursa çok sevinirim.


    Genelde Gamo Pro Match kullanıyorum. Dürbün olmamasına rağmen sırf meraktan aldığım Gamo TS-10 bilmediğim bir nedenden takılma gibi sorunlar çıkarıyor. Şimdi de yabancı bir sitede 1077 için değişik pelletlerle yapılmış testte iyi bir sonuç çıkaran Crosman Premier Hollowpoint edindim.


    Bu arada tüfeğin beni tatmin eden derecede isabetli ve eğlenceli olduğunu düşünüyorum. Hafif olması ve kırma derdi olmaması da tüfeği daha eğlenceli kılıyor. Zaten aşırı bir atış yapmadığım için Co2 kapsül önemli bir maliyet getirmiyor.