Havalı tüfek yeni başlayana tavsiye

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkese merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Hiçbir canlıya atılmayacak, sadece heves-hobi maksadıyla şişe ve cansız hedeflere atmak için bir havalı tüfek alasım var da. Kendim dürbünlü tüfeklere, bilhassa sniper silahlarına hastayım, bu yüzden bu hevesi bir havalı tüfekle geçireyim diyorum. Sizlerin görüş ve tavsiyesine açığım. Bir arkadaş Gammo royal demişti ona baktım, diğer yorumlara göre bakış açımı genişleteyim diyorum. Bir de PCP denilen olay var, ona mı yönelmeli?

  • Merhaba hoşgeldiniz. Pcp isabeti ve gücü yüksek tepmesi yok denecek kadar az bir tüfek lakin bunların yanında epey meşakkatli, pompası dolumu aparatı scubasi vs vs vs...

    İster direk böyle başlarsınız ister normal yayli namludan kurma tüfek alabilirsiniz. Gerek servis ağı gerek güç İsabet olarak hatsan marka tüfekleri öneririm. Üstün servis anlayışı ile benim için vazgeçilmez diyebilirim. Yayli kullanacaksanız yanına dampa ayak kesinlikle alın. Dürbünde 3x9x32 idealdir. Bu konu içinde forumu araştırırsanız arama yaparsanız detaylı bilgilere ulaşırsınız.

    vazgeçilmezlerim;

    BARNETT WİLDCAT CROSSBOW 160 lbs (USA) x2 ;keyfs;

    2x PiSTOL CROSSBOW 80 lbs (TAİWAN)agt

    Hatsan Mod 125 Sniper 5.5+Dm60+Optima 3-12x44 ;tufey#

    Hatsan Mod 99 5.5 kısa namlu + 1250lik yay+ Optima 3-12x44 ;tufey#


    ARANIYOR!! HATSAN MOD 95 ARANIYOR !!


    Hatsan Mod 25 Supertact 4.5 + Red Dot 1-22x33 s;,s

    Crosman Vigilante 4.5mm + Red Dot ;kovboys;

    Umarex Walter Cp88 Full Metal + Red Dot £tabanxalı$

  • Maddiyata bakar biraz. Eğer durumunuz var ise direkt pcp ile başlayın. Havalı tüfeğin zevkini alırsınız ki yaylıdan pcp ye geçince yaylılar atıl duruma düşüyor :) Zaten sniper tarzı tüfeklere ilginiz var ise yaylı bakmayın hiç ..

    Marka olarak birsürü çeşit var tabiki ama servisinden memnun olmayan görmediğim HATSAN markasını öneririm. Sonuçta satış sonrası hizmet dhaa da önemli. Forumda 15 20 senelik tüfeğe ücretsiz bakım yapmışlardı eski bir konu. Yani kısacası herhangi bir sorunda kafanız ağrımaması için hatsan :)

    ZORAKİ ultra hp-01 (5.5 mm)
    HATSAN- at44 wx-10 long LW + UTG Leapers 6-24X50+ EVRENSEL bipod + medaratör + 6lt 300bar scuba
    HATSAN-mod 125 sniper + optima 3-9x44E + sports match dm60 dampa
    HATSAN-mod70 + optima 3-9x32
    HUSAN - Yarıotomatik Şarjörlü av Tüfeği ( 12 cal )
    SAFİR T14 Yarıotomatik Şarjörlü Av Tüfeği ( 36 cal ) + 1x30 Reddot

  • Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Bütçe şu an için çok ayıramam sonuçta sadece hobi, ama sararsa sonrasını bilmiyorum tabi :) Bu PCP ne kadar bir maliyet çıkarır? Tüp dolumları kaça patlar, el pompasıyla kendim doldurabilir miyim? Her iki tüfek çeşidinde de model önerebilir misiniz? Teşekkürler.

  • Şahsi fikrim bütçeniz az ise yaylı modelleri öneririm. Tüfek mi tabanca mı derseniz de kırsala yakınsanız tüfek, şehir merkezinde iseniz tabanca alın çünki taşımak sorun oluyor. Örneğin ben ilk olarak Hatsan turcar airtact combo 5.5mm yaylı olan modeli aldım ancak bu tüfek uzun namlu olmasından dolayı toplum içinde bir yerden bir yere taşınması çok dikkat çekiyor. Yani ben bu tüfeği mayıs ayında aldım ama daha 1 kere kırsala götürüp kullanabildim. Bu yüzden kısa namlulu olan hatsan mod 25 tabanca da almak zorunda kaldım. Kısa boyundan dolayı sırt çantama atıp heryere götürüp kullanabiliyorum. Şehir merkezindeysen gidipte tüfek alma yoksa benim gibi evde dekor olarak kullanmak zorunda kalırsın :D

  • Tabanca bana çok hitap etmiyor. Yani asıl amacım dürbünlü tüfekle atış yapabilmek olduğundan tabanca benim için işlevsiz kalır. Dekor olarak bile dürbünlü tüfek bana çok hoş gelir eğer şekil olarak da güzel bir şey alırsam :) Dağ bayıra gitmek evet şehir merkezinde olanlar için zor onu nasıl hallederim şu an belirsiz. Mesela balık avcılığına da meraklıyım ama gidecek mera yok takım taklavat da öylece yatıyor onda da. :)

  • Aynen dürbünlü çok güzel duruyor ben tüfeği alırken üzerinde dürbünlü geldi dekor olarak kullanmak zorunda kalsamda evde duvarda güzel duruyor^^