KOVİD-19 SALGINI

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba arkadaşlar,


    Kovid-19 salgınında muhtemelen geometrik artış dönemine girmiş bulunuyoruz. Başka ülkelerdeki deneyimler 100 aktif vakadan sonra çok hızlı artışın olduğu ve ölümlerde birden yükselişin olduğu bir dönemin başladığını gösteriyor. Sorunun ciddiyetine uygun olarak:


    1- Ellerimizi sık sık yıkayalım,

    2- Temaslardan sonra dezenfektan, kolonya vb. ürünlerle elimizi dezenfekte edelim,

    3- İşverenlerimizden 1/10 çamaşır suyu çözeltisi isteyelim. Vermezler ise kendimiz götürelim. Bir fıs fıs içine koymanız işinizi kolaylaştıracaktır. Bununla çalışma masası, alanı, kapı kolları, koltuk/sandalye başlarını temizleyelim.

    4- Mecbur olmadıkça dışarı çıkmayalım.

    5- Yaşlılarımızın korunmasına ayrıca özen gösterelim. Onların bulunduğu ortamlara giriş ve çıkışlarımızı azaltalım. El öpme ve sarılma davranışlarımızdan bir süre için vaz geçelim.

    6- Dışarıda giydiğimiz kıyafetlerle asla evde oturmayalım. .girer girmez banyo vb. bir yede üzerimizi değiştirelim. Çıkarken de aynı alanda giyinip çıkalım, kıyafetlerimizi kısa programda bile olsa sık sık yıkayalım.

    7- Yakınlarımızı telefon ile arayarak moral destek verelim.

    8- Cami, cenaze merasimi, karşılama, uğurlama, toplantı, atış buluşması vb. toplu halde olmamızı gerektiren ortamlardan uzak duralım.

    9- Sağlık çalışanlarına destek olalım, unutmayalım muazzam bir iş yükü ve riski ile karşı karşıyalar.

    10- Bilime ve bilim insanlarına güvenelim.


    Herkese geçmiş olsun.