Hatsan AT44-10 .177 (4.5) İnceleme

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Hatsan sonunda bombayı patlattı, Tekli ve 10 lu Webley Raider'lerden sonra Hatsan AT44-10 modeli PCP silahı piyasaya sürdü.
    500.- YTL fiyatı ile, PCP ile tanışmak isteyenler için oldukça cazip bir seçenek. Gücünüz kuvvetiniz yerinde ve ağırlığınız da 80 kilonun üzerinde ise, sizi Scuba tüpü taşıma derdinden kurtaracak pompaya da 300.- YTL karşılığı sahip olabilirsiniz.
    Pompa markaları farklı olabiliyor. OAS arkadaşımıza FX pompa kısmet olmuş, bizdeki pompa ise İngiliz Hill marka. Nerede üretildiğine dair bir işaret göremedik fakat prospektüs Hill olduğunu söylüyor.



    airgunturk.com/attachment/2748/


    Fason üretimlerin dışındaki ilk yerli üretim PCP olduğu için AT44-10'u incelemeye karar verdik. Bir başka başlıkta belirttiğim gibi, tarafsız olmak için,fabrikadan numune istemek yerine vitrinden almayı tercih ettik.


    İnceleme programımız şöyle :
    - Silahın fiziksel ve işlevsel kontrolü
    - Namlu temizliği ve ilk test atışları
    - Namlu çıkış hızı kontrolü
    - Silahın sökülmesi ve iç parçaların incelenmesi
    - Toplanan silahla test atışlarının yapılması
    - 500 - 1000 atış sonrası hız ölçümleri
    - Tam dolu tüple, peşpeşe yapılacah atışlarda hız ölçümü ile tam dolumda atış adedi ve hız verilerinin çıkarılıp grafiklenmesi
    - 1000 atış sonrası silahın tekrar sökülerek kritik parçalardaki aşınmaların gözlenmesi
    - 1000 atışlık test gruplarının en az 5000 atışa kadar tekrarlanması
    - Tüm izlenimlerin paylaşılması.


    Bismillah deyip, bu maratonu başlattık. Gençler sağolsun, pompa ile silahı 200 bar seviyesine doldurdular. (pompa kullanımı ile ilgili fikirlerini alabilirsiniz)


    Gelelim gözlemlere : 200 bar basınçta, Gamo Pro Magnum pelletler ile ilk 10 atış 970 ile 830 fps arası. Bu değerlere göre, bu silahta regülatör yok. Silahın sökülmesi esnasında regülatör göremedik. Valf, hava tüpüne bağlı (Talon, Condor gibi) olduğu için valfi tüpten ayırmadan kesin konuşmak zor ama hızda bu kadar oynama olması gizli bir regülatör ihtimalini azaltıyor. Nasıl olsa orayı da sökeceğiz, o zaman kesinleşir.


    Silah çok yeni olduğu için, ciddi bir grup çalışması yapmadık fakat 4x32 bir dürbünle 10 metre civarında 10 pellet için 1 - 1.5 cm gibi gruplar oluştu.
    İlk atışlar biraz gürültülü idi, bir Weihrauch moderatör ile sakinleştirip atışlara devam ettik. İlk gün yaklaşık 150 kadar atış yapıldı.


    Ertesi gün gençler atışlara devam ederek testleri sürdürüyorlardı. Bir ara sesler kesildi ve az sonra silah ve kırık kurma kolu ile geldiler.
    Henüz 300 atışı doldurmamışlardı. Kırık yerini inceledim fakat eski bir çatlak izine rastlamadım. Zamak veya tutya benzeri bir malzemeden yapılan kol, kurma gücüne dayanamayıp kırılmıştı. Bu silahta güçlü çekiç yayı takarak hız arttırmak hayal gibi.
    Yeni kol gelmesi veya yapılmasından sonra oynamaya devam edeceğiz.


    Birkaç resim ve izlenimler :


    Dürbün kızağı 3/8 veya Weaver ayaklara uygun.


    airgunturk.com/attachment/2749/


    Namlu ucuna 1/2 UNF diş açılmış, standart moderatörler rahatlıkla takılabilir.


    airgunturk.com/attachment/2750/


    Şarjör zamak enjeksiyon gibi, pellet yuvaları temiz işlenmemiş, doldurma esnasında pelleti zedeleyebilir.


    airgunturk.com/attachment/2751/


    Kundaktan ayrılmış ve hava tüpü sökülmüş AT44-10:


    airgunturk.com/attachment/2752/


    Tüp üzerindeki uyarılar:

    airgunturk.com/attachment/2753/


    Tüp ucundaki basınç göstergesi, 200 bar sonrası kırmızı olsa, iyi olurmuş.


    airgunturk.com/attachment/2754/


    Tüp ile kombine valf ve tüp havasını boşaltma parçası :


    airgunturk.com/attachment/2755/


    Namlu ağzı, belirgin bir crown açılmamış (?)


    airgunturk.com/attachment/2756/


    Arpacık set uskur vidası için namluya açılan kanal çok derin. Zaten kalın set uskur vidası kullanıldığı için, bu kanala gerek kalmamış.
    Uzun moderatör ile kullanırken dikkatli olup bir yere çarpmamak lazım. Namlu bu noktadan kolaylıkla eğilebilir hatta kırılabilir.


    airgunturk.com/attachment/2757/


    Gördüğüm en kötü işlenmiş pellet itici. Üzerindeki torna izleri (namlu içindeki O ring'e sürtüyor) ayrıca yatağındaki boşluk nedeni ile pelleti yan itiyor. 4.5 mm için uç kısmı çok kalın.


    [Resim Engellendi: http://img157.imageshack.us/img157/4504/11lb8.jpg]


    Pellet itici - kurma kolu bağlantısı, kullanılan vida çıplak, üzerinde zıvana olmazsa vidanın dişleri ne kadar dayanır ?


    [Resim Engellendi: http://img157.imageshack.us/img157/5885/12mg8.jpg]


    Pellet itici üzerine vidalanan, çekiç itici parça, kullanılan sarı zıvana 200 -300 atışta aşınma izleri gösteriyor. Ayrıca çekiç kurma gücünün tamamını karşılayan bu vida, sarı malzemeye açılmış 3-4 dişi kısa zamanda bozmaz mı ?


    [Resim Engellendi: http://img228.imageshack.us/img228/919/13ku0.jpg]


    Kırılan kurma kolu, yanlış malzeme , yanlış tasarım. Kuvvetin en büyük olduğu noktada 90 derece ve keskin kenarlı dönüş var. Kırılmazsa şaşmak lazım. Belki kırmızıya boyadığım bölge dolu olarak yapılırsa, daha fazla dayanır.


    [Resim Engellendi: http://img156.imageshack.us/img156/7661/14ze8.jpg]


    Devamı var.....

  • korktuğum başıma geldi bu kadar kısa zamanda silah bozulurmu ne yaptın hatsan ürettiklerini çöpe atsan bizimde hayellerimizle oynamasan

    AA s510 22 cal twintube(43fpe)



    Hayatta iki şeyden korkarım, bir AIIah’tan, bir de AIIah’tan korkmayandan.

    • Official Post

    Ülkü abinin izni ile birde ben ilavede bulunayım, tabi yorum değil benimki,
    Altta görülen parça yukarıda belirtildiği gibi sarı (pirinç) malzemeden ve son derece kalitesiz işlenmiş ve bu parça benim bu güne kadar gördüğüm ve incelediğim, HW100 olsun AirArms olsun hepsindede dış yüzeyleri parlatılmış, ısıl işlem ile sertleştirilmiş çelikten imal, hangi akla hizmet sarı yapıldığını anlamak mümkün değil,


    Bu sarı parçanın üzerine vidalanan allen vida sert yaylı çekici kuruyor, ben bu vidayı söktüğümde tekrar sıkarken korkarak sıktım, neredeyse diş sıyıracaktı, bırakın siz sökmeyin, o allen vida çekicin tüm yükünü sarı parça ile paylaştığı için illaki bir kaç yüz atışda bu allen vida yerinden sarıyı kopararak yada yalama yaparak düşecek,


    Yine bu sarı parçanın dışının aşırı çizikli tornalanmış olması, bulunduğu yatağın alüminyum olduğu düşünüldüğünde aşındırma yapmayacakmı ? Exadordaki AT44 de kol mekanizması kilitlenmiş Termopl İlker de tamir için.


    [Resim Engellendi: http://img157.imageshack.us/img157/5885/12mg8.jpg]

  • akıl var fikir var abi adam bir kere kandırılır ben hayatta daha almam mesala aldım bir mod 125 kullandıkları malzemeyi demiri yapılan işçiliği gördüm ve birdaha asla hatsan almam ben o at 44 de 100 lira bile vermem 300 atış sonra kullanılmaz olucaksa ne yapayım niye paramı çöpe atayım adam bir kere kandırılır almayın heyetin raporunun devamını merakla bekliyorum ve bunları duyunca hem üzülüyorum hemde haklı çıkdığım için seviniyorum ama keşke iyisini yapsalardı kaçmasalardı cimrilik yapmayıp iyi malzeme kullansalardı alman malı gibi mal yapsalardı da beni utandırsalardı bende 1000 ytl ise 1000 2000 se 2000 ytl parasını verip alıp gururla kullansaydım bu hatsanın av tüfekleride nasıl acaba allahdan merağım yok inceleme içinde sonsuuz teşekkürler açılsın yatagun alalım avrupa malları beklliyoruz

  • elinize sağlık ülkü bey merak ettiğim bir konu var mağzeme kalitesi raiderle nasıl??

  • hatsan türk kullanıcıya ''ucuz mal alacak kadar zengin değilim'' düsturunu öğretecek sonunda.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • onu öğreneli çok oldu:) da bir türlü yapamadık:) ;keyf;

  • hatsan durmadan model çıkarıyor çıkarıyor derken aklıma değişik şeyler geliyor mesela en basiti vebley çıkardı çıkardıda aslında fason üretim yapıyor yurt dışı için sonra raider çıkardı buda yurtdışı için, şimdi at44 çıktı buda yurtdışında satılan mallardan neyse bakalım sırada ne var hangi markaya fason iş yapacak ve ret görülen malları iç piyasaya sürecekler evanix-fx-aa-hangisiii?? iç piyasaya sürdüklerini deneyerek sürsede adını lekelemese olmazmı? yani sonuçta yerli öalı yurdun malı herkes bunu kullanmalı diye bir laf var ne güzel bir laf ama yerli malıda kendini geliştirmeli.. :thumbup:

  • neden HALTSAN sözcügünü kullandıklarını simdi daha iyi anliyorum.bir ürünün ucuz olmasi demek malzeme kalitesinin düsüklügü anlamina gelirdi.ama hatsan artik ucuzu hem malzeme hemde isciligin kötülügü sinifina soktu.helal olsun valla.eger boyle silahlar üretip bize yani türk milletine satacaksa bi zahmet o silahtaki TR kisaltmasini cikarsinlar lütfen.ögrencilerimiz yerli mali haftasinda iste bu yuzden cola icip rufles yiyolar.saygilarimla

  • allahdan başımızda bu işe gönül vermiş abilerimiz ustalarımız üstadlarımız varda hemen acele etmeyelim bizler bi deneyelim inceyelim not verelim diyerek bize yol gösteriyolar yoksa hatsan çokdan malın ikinci baskısını satmaya başlayacakdı vede bu işe yemeyip içmeyip havalı tüfek aşkına (cocugunun haşlıgını bile veren belki vardır) para biriktirip bu tüfeği alan herhalde cok kişinin canıyanacakdı.

  • herkez fikrini açıklamakta biraz aceleci davranıyor gibime geldi . ihtiyar abim daha konuya dair sonuç yazısını yazmadan ben bir karara varmayacağım sabırlı olalım .saygılarımla

  • Üstadların izni ile ;


    Ama HATSAN ın servis kalitesini unutmamak gerekir değil mi ? "Tüfeğimin kurma kolu elimde kaldı, HATSAN 1 haftada yenisini takıp yolladı. Yaşasın HATSAN oley HATSAN" yazılarını forum başlıklarında görür gibiyim... Yeri malı yurdun malı tabikide ama bende 500 YTL (ki az para değil bir asgari ücret) bende bu fiyata bu kaliteyi hak etmeyen bir T.C. vatandaşıyım ! Webley Raider dan sonra ne yalan söyliyeyim ümidim vardı.


    Mekaniğinden anlamadığım için atış perforansına nazaran bir ka kelime yazmak istedim. Gerçi İlker Abi ye katılıyorum. Arazide ki performansını denemek lazım ama yine de rakamlar gösteriyor ki, tüpe bağlı olmadan yapılan 10 Atışta 140 FPS fark ! Tüfeği bağlayarak, rüzgarsız bir havada kabaca 100 metrelik bir mesafe de 10 atış = en iyi hal ile 40 cm grupman ! (gerçi 4,5 mm ile 100 metre zaten zordur) 50 metrede ise en iyi ihtimal ile 5 cm grupman...


    .22 leri nasıl çıakcak acaba

  • +1
    beşyüz ytl de olsa üçyüz ytl de olsa ciddi bir rakkam .bu paralar kolay kazanılmıyor .her hangi bir alış veriş yapmadan önce sabırlı ve titiz davranmak şart .saygılarımla

  • herkez fikrini açıklamakta biraz aceleci davranıyor gibime geldi . ihtiyar abim daha konuya dair sonuç yazısını yazmadan ben bir karara varmayacağım sabırlı olalım .saygılarımla


    +1 Bu tüfek için o kadar bekledim böyle olacağını biliyordum.Olmazsa lw namlu webley raider 10 alırım...





    BEN BUNUN AYNISINI RÜYAMDA GÖRDÜM ;rofl.;

  • +1
    beşyüz ytl de olsa üçyüz ytl de olsa ciddi bir rakkam .bu paralar kolay kazanılmıyor .her hangi bir alış veriş yapmadan önce sabırlı ve titiz davranmak şart .saygılarımla


    +1 ben daha iyi bir tüfek alabilmek için arkadaşlarım sahilde tatil yaparken ben kafede bulaşık yıkıyorum 2 haftadır.Bu bir hafta daha sürecek ve cebime giren para toplam 400 ytl...İlk günler o kadar yorulmuştum ki duraktan eve sekerek yürüdüm(20 mt)..

  • peki bu hatalar düzeltilebilirmi ve ne kadar masraf çıkar ve pompa nasıl kullanışlımı yada katresu bu parçaların daha iyisini imal edip satabilirmi daha önceki yazılarda hatsanın bu siteye özel at 44 yapacağı yazıyordu yanlış anlamadıysam gerçi sırada 5.5 at 44 var ama bence değişen bir şey olmaz belkide en kötü ürün denk gelldi diycem ama seri üretim olduğundan hepsi aynıdır kanaatindeyim (olurmu olur)

    AA s510 22 cal twintube(43fpe)



    Hayatta iki şeyden korkarım, bir AIIah’tan, bir de AIIah’tan korkmayandan.

  • anladığım kadarıyla bu haltsansan firmasında işine saygı göstermeyen emeğine saygı göstermeyen müşteriye hiç saygı göstermeyen işciler,mühendisler, veyöneticiler var.
    çok basit bir kural olan malzeme uyumsuzluğuna bile dikkat etmeyen bir firmadan onun mühendisinden Allah cc. bizi ve diğer müşterilerini korusun.ben zaten yemin etmiştim şimdi iki kere haklı çıktım.
    kullanamadığım mala servisi iyi diye para vermek akıl karı değil. bu arkadaşlar yalnızca para kazanmayı düşünen bizim piyasada şark kurnazı yada tatlı su kurnazı dediğimiz cinsten tüccarlar .
    bu firmanın adam olması için iyi bir kalite yönetim eğitimi alması ve insana saygı göstermesi lazım fiyatı 500 lira olsa ne olur 100 lira olsa ne olur işe yaramayan bir mala para verilmez. hatsanın papucunun dama atılması lazım ama bunu yapacak bir denetci bu ülkede yok. :cursing: SAYGILARIMLA.

    hamdım piştim yandım oldum.

  • Eline sağlık Ülkü abi. Hatsan firması şimdide yedek parça testine girdi. Bakalım ne kadar zamanda ve ne kadar fiyata yollayacaklar kırık kolu.


    Testinizi keyifle okudum. Hepinize kolay gelsin.