Dürbün TAVSİYESİ ALINIR ! ! !

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhabalar. Yeni bi dürbün almak istiyorum bütçem 1500-2000 tl. Mümkünse ffp özellikli dürbün arıyorum sıfır alacağım. Aklımdaki modeller

    -Vector Optics Tourex 4-16x44 FFP Tüfek Dürbünü


    -Vector Optics Counterpunch 6-25x56 FFP Tüfek Dürbünü (MP)


    -Vector Optics Capricorn 4.5-14x44 FFP Tüfek Dürbünü

    Bu fiyat bandında hawke dürbün de almak isterim ama modellerini bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok memnum olurum. Hayırlı günler diliyorum.

  • 2000 civarı hawke sidevinder serisi tavsiye edebilirim.

    6x24-50

    8x32-56

    6.5x25-42

    8-5x25-42

    Half mildot. Hepsi.

    İlk iki ürün mercek çapı daha büyük.

    Son iki ürün mercek biraz küçük olsada moa sayısı çok. Uzak mesafede kuleler daha çok işe yarıyor. Ama hepside netlik olarak çok güzeldir.


    Ffp çok kullanmadım. Model aklımda kalmadı ama zoom yaptıkça artıkıl kalınlaşanlar iyi olmuyor. Bir arkadaşımın vardı birkaç atış yaptım sadece. Ffp hakkında bilenler yazarlar umarım.

  • Ben şunu öğrenmek istiyorum diyelim 8x zoom da 50 metreye sıfırlama yaptım. Yine 8x veya 12x de 100 metreye atınca hedefte sapma oluyor ben bunu istemiyorum. Işte bu ffp dürbünler yanlış bilmiyorsam bunun böyle olmasını engelliyormuş. Dürbünler hakkında pek bilgim yok bana 150 200 arasıda atış imkanı veren sık sık sıfırlama yapmamam gereken dürbün lazım. Sizin dediklerinizi araştıracağım

  • Mesafe değişince vuruş noktasıda değişir. Ffp sadece hangi mesafeye sıfırlama yaptıysan zoom yapsanda hep aynı noktalardan vurur.daha basit anlatmak gerekirse 12 den 100 cm olan işarete sıfırladın en düşük zoom da. 1. dot 90 2.dot 80 dan vuruyor. En yüksek zoom yapsanda yine aynı noktadan vurur. Ffp sistemi budur. Zoom yaptıkça hedef ile artıkıl da büyür.


    Kullandığınız tüfeğin pellet in durumuna göre değişken mesafelerde sıfırlama noktası değişir. Ffp yada normal dürbün de aynıdır. Benim bilgim böyle. Umarım yanlış yönlendirme yapmadım. Elbet bilen ustalarda yazar.

    Söz meclisten dışarı. Acemisi olup şunu diyende gördüm. Çin işi dürbünle 30 m sıfırlama yapıp en son zoom 6x24-50 aoe olan bir dürbünle 100 m yine aynı noktadan vurdum diyeni gördüm. Şahsen ben kullandığım en iyi dürbünle bile en düşük zoom da 30 ile 100 m de aynı noktadan vurmadım.

    Yine üstüne basarak söylüyorum çok usta bir nişancı değilim ama Sehpa yaptığım için Sehpa ile birçok şekilde atış yaptım. Yanlışım olduysa affola

  • Bilgiler için çok teşekkür ederim. Galiba ffp dürbünlere olmazsa olmaz değil yine fakslı mesafelerde tekrar ayarlama yapmak gerekiyor. Şuan dürbünü 8x 30 metreye ayarlıyorum 12x 100 metreyi vuramıyorum o mesafe için tekrar ayarlama yapmam gerekiyor. Ffp durbunde bu özellikli olunca tekrar ayar yapmaya gerek yok sanmistim. Kullandigim pellet jsp exaty diablo 18.13grain. Dürbün konusu çok karışık:)

  • Hangi dürbünü alırsanız alın. Mesafe değiştikçe ayar değişecek. Aradığınız fiyata sıfır olarak vector optik sf alabilirsiniz sıfır olarak. 2. El olarak düşünürseniz hawke tavsiye ederim. Benim görüşüm artıkıl ne kadar uzun işaretli olursa o kadar iyi. Vectorun sf modelleri genelde yarıya kadar. Hawke Vectorun sf modellerine göre hem netliği güzel hemde artıkılı. Piyasada başka modeller var. Ben kullanmadım yorum yapamam. Vector optık sf yada vapricorn ile hawke in sidevinder Half mildot serisi arasında seçim yapmam gerekirse hawke seçerim.

  • niye bir dürbüne o kadar para veriyorsun ben onu anlamadım. bir taş atsan bile taş düz gitmiyor eğri gidip düşüyor onun gibi pelletlerde düz gitmiyor illaki değişecek mesafe ilerledikçe az yada çok. 3x9x32 dürbünle 4x16x44 arsında atış yaparken çok da bir fark hissetmedim illaki bir konfor farkı var ama aradaki fiyat farkını koyunca o bedele değmiyor, isabet açısından atıcının tecrübesi daha ön plana çıkıyor. zaten dürbünün var maceraya gerek yok derim.

  • dürbünler inanılmaz pahalı. Tüfekten daha pahalı dürbün. Gönlüm hawke diyor ama mantığım bir pcp tufek parasını dürbünü verme diyor. Dürbün yerine reximex pcp mi alsam? Karar vermesi zor. Bendeki dürbün 1 haftalık.

  • Belli bir zaman sonra iyi bir dürbün aranıyor. Herşey bütçe.

    Tüfek olarak huğlu büyük indirime gitti değerlendirilebilir. Hatsanın yeni çıkacak olan modelleride güzel ve reğli olanı var. Nova star kullanıyordum. Eksikleri olsada isabet ve hafiflik olarak çok güzel. Şöyle bir tavsiye yapabilirim 3000 TL ye yerli pcp almaktansa 1500 daha ayarlayın 2. El air arms alın. Temiz bir tane. Tam bir isabet tüfeği. Maddi imkandan dolayı yeni nova star modifiye edilmiş. Hawke 8x32-56 ve drager karbon tüpü sattım. Kalite kullandıktan sonra yerli bir çok pcp ve düşük seviye ekipman inanın sarmıyor. AA ile 45 50 m atışlarım vardı. Atarım resmi birazdan.

  • hatsan yeni model çıkaracak mi acaba. Bu sezonda. Yanı orası öyle ama yerli tüfeklerin yedek parça ve servis hizmeti gerçekten çok güzel. Birde 100 metre mesafede yerli markalarmiz inanılmaz performans sergiliyor. bi ithal tüfek ve dürbün ile galiba 10bin gibi bir bütçe ayırmak gerekiyor. Sizin fotolarda çok güzel. Reximex markası nasıl acaba

  • dürbünler inanılmaz pahalı. Tüfekten daha pahalı dürbün. Gönlüm hawke diyor ama mantığım bir pcp tufek parasını dürbünü verme diyor. Dürbün yerine reximex pcp mi alsam? Karar vermesi zor. Bendeki dürbün 1 haftalık.

    Eğer bu hobiye gerçekten gönül verecekseniz, gelip geçici bir heves değilse, bu hobiye başlarken yapmanız gerekenlerin ilk başında kaliteli bir dürbüne sahip olmanız gerekir. Gerekirse tüfeğin iki katı para verirsiniz ama dürbünü bi defa alırsınız. Dürbün ve tüp bu hobide demirbaştır. sürekli alınıp satılmaz. size tavsiyem tüfekten önce bütçenizi güzel bir dürbün için ayırın, gerekirse tüfeği 3 ay sonra alın ama dürbününüz kaliteli olsun ki bu hobiden zevk alabilesiniz.

    Cometa Fenix 400 Compact Star 5,5 mm

    Hatsan Mod 135 qe Wortex 5,5 mm + Yatagun Dampa + Hawke Vantage 3*9*40 AO

    Hatsan Nova Compact LW 5,5 mm (M.Ekiz Reg) (SATILIK)

    Kral Bigmax X 6.35 + Hawke Sidewinder 8*32*56 20x Half Mildot (SATILIK)

    Effecto Px 5 Pro 5.5 Lamine Kundak

  • 1 yıldır ffp dürbün kullanıcısı olarak sıfırlama olayına açıklık getirmek istedim. Öncelikle hocam hangi dürbünü alırsan al sıfırlamadan sonra 25 metreye attığın pelletle 100 metreye attığın pellet hedeflediğin noktaya aynı şekilde isabet etmez.. uzaklık arttıkça sürtünmeyle pelletin hızı azalacağı için düşme yapar ve hedefin aşağısına isabet eder.. şimdi gelelim ffp dürbünler ne işe yarar bu dürbünlerde sıfırlama yaptıktan sonra attığın pellet rüzgar olmadıkça 25 metreyede atsan 100 metreyede atsanda sağa sola sapmaz sadece uzaklık arttıkça hız kaybından dolayı aşağı düşer. Ve kullandıkça zamanla her mesefade kaç dot aşağı düşeceğini artık hesaplarsın hocam. Bu nedenle ffp öneririm.

  • Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Vector tourex 6x24-50 FFP dürbünle yaptığım atışlar 25 metreye sıfırlama yapmıştım sadece başka sıfırlama yqpmadım. uzaklık arttıkça sadece hedefin daha üstüne nişan almak gerekir buda kullandığın pellete tüfeğin gücüne göre değişir kullandıkça alışılır.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Hikmet88 ().

  • Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Vector tourex 6x24-50 FFP dürbünle yaptığım atışlar 25 metreye sıfırlama yapmıştım sadece başka sıfırlama yqpmadım. uzaklık arttıkça sadece hedefin daha üstüne nişan almak gerekir buda kullandığın pellete tüfeğin gücüne göre değişir kullandıkça alışılır.

    Hocam bu 18.13 grain nasıl 930 FPS stabil gidiyor bende BT 65 var ölçüm yapmadım ama bar göstergesi 110-120 bara düşene kadar pelletler uçuyor gücü azalınca atış yapabiliyorum 35 metrede dolu tüple 15cm ancak grupman yapiyo 120 bar altına düşünce birkaç santim grupman oluyor 26 grain pellet sipariş verdim gelsin birde onunla deniyecem inşallah tüfek güçlü olduğu için sapıtıyordur

  • Hocam bu 18.13 grain nasıl 930 FPS stabil gidiyor bende BT 65 var ölçüm yapmadım ama bar göstergesi 110-120 bara düşene kadar pelletler uçuyor gücü azalınca atış yapabiliyorum 35 metrede dolu tüple 15cm ancak grupman yapiyo 120 bar altına düşünce birkaç santim grupman oluyor 26 grain pellet sipariş verdim gelsin birde onunla deniyecem inşallah tüfek güçlü olduğu için sapıtıyordur

    Cronyle ölçüm yaparak atış yapmayı deneyin kullandığınız tüfek regülatörlü olmadığı için çok stabil atış yapmaz fakat sizin söylediğiniz gibi grupmanı çok dağınıksa yakın mesafede hava sarfiyatı çok fazla olabilir. Servisine gönderip test etsinler imkanınız yoksa