PCP SEÇİM

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba değerli hobidaşlar .

    Havalı tüfek almayı düşünüyorum.

    Gamo coyote .22 S modeli mi ???

    Yoksa At 44 long lw qe modelimi ???

    Özellikle gamo kullanıcısı veya kullanmış olan arkadaşlardan. Bilgi alabilirmiyim.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

  • şuan at 44 long lw kullanıyorum. 200 bardan 90 bara 70 civarı atış yapıyor. tüfek 50 metreye kadar çok çok isabetli tek deliğe yakın diyebilirim en azından kesme şeker vurabilirsiniz. uzun mesafe çok grupman yapmadım. tek eksiği regülatörsüz olması. bence hatsan bugüne kadar kalite olarak at 44 ün üzerine pek bir şey katabilmiş değil. zaten nova serisi başta olmak üzere çoğu tüfek at 44 ün daha büyük tüplü kopyasıdır. pompa ile dolum yapacaksanız 200 barın üzerinde basınca sahip tüfek tavsiye etmiyorum.

    gamo kalite olarak biraz daha iyidir. fakat yedek parça konusunda sıkıntılar yaşadım. aradaki fiyat farkını düşünürsek at 44 derim.

    diana mod 48/52- 177

  • Merhaba, ben daha once at44 long lw kullandim. Suan Gamo gx-40 kullaniyorum. Tabi ikiside 4,5 mm.


    At44 agir ve uzun albenisi az tabiri uygun duserse tipsiz bir tufek.

    Artilari, tup hacmi biraz daha buyuk, LW namlu Alman pelletleriyle(HN, RWS gibi) daha iyi anlasiyor. Biraz kurcalayarak kolayca yuksek hizlara cikabiliyor, guclu bir tufektir.

    Ancak guc ve isabet ters orantili, dikkat etmisseniz; Kaliteli markalar hizi 300m/s uzerine cok cikarmazlar.


    Gamo GX-40 icin coyote nin yeni versiyonu diyebiliriz. (Gamoyu BSA satin almisti biliyorsunuz)

    Daha hafif, kisa ve yakisikli bir gorunumu var kalite olarak cok iyi. BSA Buccaneer in aynisi diyebiliriz parcaler birebir uyumlu.

    Ingilterede BSA tarafindan uretiliyor, uzerinde "made in UK" yaziyor. namlu BSA nin Cold Hammer Forged.

    biraz pellet secme huyu var, jsb pelletlerle iyi anlasiyor... Ben silaha Huma regulator taktim(105 bara ayarladim), JSB exact hevy 10,34 gr pelletle 850 fps 40 sitabil atis yapiyor. 60 metre gurupman yapmaya calisiyorum. 900 fps ve uzerinde uzun mesafede grupman kotulesiyor.


    Umarim azda olsa yardimci olmusumdur.


    Ben bir suredir pcp sahibi olmama ragmen yeni basladim diyebilirm, zaman bulamamistim. Forumada yeni uye oldum. Uzak mesafe gurupman ve Bsa namlulari icin pellet tavsiyesi alabilirim...

    Saygilar.

    At44 long LW.

    Gamo GX-40.

    RTI Priest 2.

  • Şu an kullanmakta olduğum at44 long lw 4.5mm tufegimle 50metre 2cm grupman yapabiliyorum. Regülatör taktım. Tüfek biraz tipsiz ve ağır, ama bunada çare buldum. Bullpup kundak yaptim şimdi ayakta desteksiz atış yapabiliyorum. Guzel bi dürbün alabilirsem uzun mesafe atışları daha güzel olacagindan eminim.

  • baştan söyleyeyim ben PCP den anlamam. Çok yaylı ve havalı tabancam var ki çok da mutluyum. Buraya yazmamın sebebi Gamo markası her ne kadar kaliteli ( ki bence abartılmış ) olsa da Türkiye de sçze sıkıntılı güğnler yaşatması. Distributoru Ideal av bunda da sorun yok. Ama adamlar ispanyadan yedek parcayı bir türli temin edemiyorlar. 10 aydır Gamo Whisper X ürünüm için yay bekliyorum. Yani üründe bir sıkıntı olduğunda cidden yandınız. Bende başka tüfek olmazsa bu hobby yi bıraktıran bir durum. Lütfen bunu da göz önüne alın. Hatsana gelince.. Ben bu kadar güzel ve her ihtiyacınızı çözem bir teknik servis görmedim. Adamlar bırakın tüfeğimi yapmayı kargo ücretini bile kendileri karşıladı. Bir de güzel bir bakımdan geçirdiler. Müşteriyi memnun etmek için masraftan kaçmıyor Hatsan . Net. Kaldı ki ürünleri de oldukça başarılı...

    Diana
    Weihrauch
    Crosman

    Hatsan
    Reximex

    Evanix

    KalibrGun
    Air Arms

    AirForce

    FX

    Zoraki

    Walther

    Daisy

    Beeman


    • Official Post

    Gamo hakkonda cok guzel bilgiler vermişsiniz. Gamo pcp tufekleri ingiliz bsa firmasinda yaptırıyor burda onemli konu bsa namlular sizinde belirttiğiniz gibi soğuk dovme çelik bu kotu fegil tam tersi uygun muimmat ve hiz aralığını yakaladiginizda size güzel heri dönüş yapacaktır benim size naçizane tavsiyem hız ile orantili olarak pellet ağırlığını artırın ve bunun disinda sertlik farkıolan iki marka da denemeler yapın sert olsn hn yumusak olan jsb diyebilirim. Guzel bilgi ve deneyimlerinizi buradan paylasirsaniz teorik olarak bilgi sahibi olur secim açısından karar vermekte nircok arkadaş icin yol göstermiş olursunuz. Hatsan konusunda ne yazikki fikrim cok fazla model yapan ama ince işçilik konusunds ve stabilite konusunda zayif kalıyor ne yazikki