Fiyat Performans Pellet seçimi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Hobidaşlar ben aranızda çok yeniyim ve kafamda o kadar çok soru var ki. Bir iki gündür konu açmaya başladım umarım fazla konu açmam dan dolayı ikaz yemem.Sonuçta tam istediğim konu daha önce açılmamış yakın konular olsa da yada ben bulamadım.

    Az çok herkes Pellette hangi markanın kaliteli olduğunu biliyor 3 gündür araştırmama ve elimde hayla bir tüfek olmamasına rağmen ben bile öğrendim. Ama benim istediğim şu değerli abilerim kardeşlerim en makul şekilde amaca hizmet edecek mermileri öğrenmek. Kullandığınız silah ile tecrubelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum örnek vermek gerekir ise.

    Kaliteli mermiler isabet açısından sapma bakımından daha iyiler bunu biliyorum ama her durumda kaliteli mermiyi kullanmak malum fiyatlardan pahalıya geleceğine inanıyorum. Kullanma amacına göre mermi seçiminin öğrenilmesi bütçeyi bir hayli düşürebilir. Gene örneklere devam edeyim.

    Komşum merak etti bende tüfeyi istedi 10 metreye 20 metreye amaçsız atışlar yapacak eline JSB nin tanesi 50 kuruşu geçen mermi vermek mi daha mantıklı yoksa 0,08-0,10 gibi fiyatlara gelen mermi mi.

    Yada 25 metreye soda şişesine atış yapılacak fiyatına göre en mantıklı pellet ne ?

    PC dünyasında çok konuşulur F/P terimi bilmeyen hobidaşlar için açıklamak gerekir ise. Fiyat performans amaç uygun fiyata en kaliteli performansı almak bilmek.

    Bu konuyu okuyana kadar herkes en kaliteli mermiyi her amaçta mı kullanıyordu. Ya da parası varken en pahalı kaliteli pelleti yokken en kötüsünü mü kullandı. Yada öğrenene kadar her markanın piyasaya sürdüğü tüm pelletleri alıp deneyip yanıldımı.

    Hobidaşlar yıllardır biriktirdiğiniz tecrubelerinizi. Ben bu hatayı yaptım Sinan siz yeni hevesliler yapma dediğiniz başınızdan geçen her şeyi isterse kitap olsun anlatabilir. Benim gibi yeni başlayan heveslilere örnek olabilirsiniz.

    Amaç hangi tür pelleti hangi amaçla kullanırsak en ekonomik şekilde yararımıza olur.

    Kullandığınız tüfekleri ve pelletleri o tüfekte daha önceden kullanıp beklentinizi karşılamayan pelletleri yazmanız yardımcı olacaktır.

    FX Maverick Sniper

    700 mm. Superior 0.22 Cal.

    700 mm. Superior 0.25 Cal.

    Element Optics Helix 6-24x50 FFP

    FXairguns Wireless Chronograph

    6.8 L Ekstra hafifletilmiş Limitsiz Karbon tüp.

    Yong Heng Air Kompresör

    Side Shot Scope Cam ( Gökhan abinin hediyesi )



    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Hayaksisheytan ().

  • Hayaksisheytan

    Konunun başlığı değiştirildi. Eksi Başlık: “PCP Tüfekleriniz de Pellet seçimi” Yeni Başlık: “Fiyat Performans Pellet seçimi”.
  • Merhaba Sinan bey aslında konu dediğiniz gibi kitap yazılacak kadar değil mühimmat kullanacağınız silaha bağlı değişiklikler gösterir ama genel olarak 5.5 kalibre de şu ana kadar takip ettiğim ve deneyimlediğim kadarıyla 18.13 en istikrarlısı pcp ve kırmalı birkaç silahta kullandım bende EFFECTO px5 var izlediğim videolardan sevdiği pellet i tesbit ettim jsb 18.13 çok iyi spoton 18.13 ün de zararı yok birde ağır pellet te jsb 25.39 önerdiler güzel ama 18.13 kadar değil bu işin sonu yok size tavsiyem alacağınız silahı tesbit edip videolarını izleyip karar vermeniz bundan sonrası sizin keyfinize kalmış istediğiniz solidi veya pelledi deneye bilir hangisinden memnun kalırsanız onunla devam edersiniz özetle şöyle bir durum var modlanmış veya özel olarak güçlü üretilmiş makineler hariç standart değerlerde olduğu için 18.13 en ideali diye düşünüyorum kırmalı dahil saygılar

  • Hasan usta benim aslında istediğim şu. Konuyu okuyan hobidaşlarım müsait ise çeşitli pelletlere kendi tüfeklerinin farklı hedeflerde verdiği tepkiler. Örnek vermek gerekir ise sizin silahtan gidelim.

    Effecto px 5 silahım var

    25 metre hedefte jsb 18.13 mermi ile mükemmel sonuç alıyorum. Ama spot on un şu ürününü kullandım jsb kadar olmasada iyi idi beni üzmedi.JSB 18.13 500 adet 150 tl 10 üzerinden 10 ise spot on 500 adet 75 tl 10 üzerinden 8 gibi

    50 metrede şunlarla iyi sonuç aldım şu pellet fiyatı ile beni şaşırttı 100 metrede herkes bu mermiyi kullanıyor ama bunlarda iş yapıyor silahım ile iyi performans verdi gibi.

    Hobidaşlarımdan kullandıkları silahın alternatif markaların pelletlerini sevip sevmediğini kendi tecrubelerini müsaitseler yazmalarını rica ediyorum.

    FX Maverick Sniper

    700 mm. Superior 0.22 Cal.

    700 mm. Superior 0.25 Cal.

    Element Optics Helix 6-24x50 FFP

    FXairguns Wireless Chronograph

    6.8 L Ekstra hafifletilmiş Limitsiz Karbon tüp.

    Yong Heng Air Kompresör

    Side Shot Scope Cam ( Gökhan abinin hediyesi )



  • Bende hobide yeni birisi olarak aynı sorulara cevap aradım. HasanUsta’nın dediği gibi tüfek belli olursa yorum yapmak daha kolay olur. Genel ortalama bir fikir istersen jsb 18.13 güzel bir pellet. Onu atan tüfekler spoton 18.13 üde iyi atıyor denebilir. 50-60 metrelere kadar tabiki. Ama şöyle de bir durum var. Mesela K600 spoton parsı güzel atarken, effecto px4 aynı güzellikte atmıyor. Bu sepeble tüfeğe göre pellet seçimi daha mantıklı. Duayen abilerinde neredeyse her tüfeğin tanıtımını yaptıkları güzel videolar mevcut. İzledikçe fikir edinebilirsin.

  • FX Maverick Sniper

    700 mm. Superior 0.22 Cal.

    700 mm. Superior 0.25 Cal.

    Element Optics Helix 6-24x50 FFP

    FXairguns Wireless Chronograph

    6.8 L Ekstra hafifletilmiş Limitsiz Karbon tüp.

    Yong Heng Air Kompresör

    Side Shot Scope Cam ( Gökhan abinin hediyesi )