Örnek şahsiyetler...!

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • [Resim Engellendi: http://img125.imageshack.us/img125/7555/yusufsa3.th.jpg]


    Yusuf, Pekin'de tek tabanca mücadele edecek

    Havalı tabanca ve 50 m serbest tabancada yarışan milli sporcu, adeta bir rekortmen avcısı. Spora 2001 yılında başlayan Dikeç'in çeşitli dallarda 48 kez Türkiye şampiyonluğu var. 1973 yılında Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde doğan Yusuf Dikeç, ilk ve ortaokulu burada okuduktan sonra 1994 yılında Uzman Jandarma Okulu'nu kazanarak Ankara'ya gelir. Bu okuldan mezun olduktan sonra Mardin'de göreve başlar. 1999 yılında jandarma astsubaylık sınavını kazanarak 1 yıl okuduktan sonra mezun olur ve 2000 yılında İstanbul'a atanır. Burada 1 yıl görev yaptıktan sonra Ankara Jandarma Spor Gücü'ne atanır. 2001 yılından itibaren atıcılık sporuna başlar. 2001 yılından bu yana hem Ordu Milli hem de A Milli Takımı'nda yurtdışında ülkemizi başarıyla temsil eder. Birçok madalya kazanarak bayrağımızı göndere çektirir. Atıcılığa başladığı günden bu yana çeşitli dallarda 32 kez Türkiye şampiyonu, 8 kez Türkiye 2.'si, ve 4 kez Türkiye 3.'sü olur. Yine çeşitli dallarda finalli ve finalsiz 12 kez Türkiye rekorunu kırar. Rekortmen sporcunun uluslararası başarıları sırasıyla şu şekilde: 2003 Mayıs ayında Çek Cumhuriyeti Pilzan şehrinde yapılan Ordulararası Ateşli Silahlar Avrupa Şampiyonaları'nda Avrupa 2.'si. 2004 yılında Ankara'da yapılan


    Ordulararası Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si. 2005 yılı Haziran ayında İspanya'da yapılan Akdeniz Oyunları'nda havalı silahlarda (585) puan atarak Türkiye tarihinde ilk defa hem Türkiye rekorunu kırmış hem de Akdeniz Oyunları 2.si olmuştu. 2005 yılında ekim ayında İsviçre'de yapılan Ordulararası Dünya Şampiyonası'nda dünya beşinciliğini getiren atışlar yapar. 2006 yılında Almanya'da yapılan Havalı Silahlar Dünya Kupası'nda dünya 9.'su olur ve seri farkından finali kazanır. 2006 yılında Norveç'te yapılan Ateşli Silahlar Dünya Şampiyonası'nda Türkiye ve dünya tek atış (591) olan dünya rekorunu 2 kez kırarak dünya şampiyonu olur. Bu dereceyle (597) artık dünya rekorunun yeni sahibidir. Türk bayrağını göndere çektirmiş ve İstiklal Marşı'nı okutmuştur. 2006 yılında Hırvatistan'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda havalı silahlar dünya 12.si olur ve 2008 yılında Çin'de yapılacak olan olimpiyatlarda yarışabilme kotasını alır. Milli sporcu, halen Ankara Gazi Üniversitesi Spor Akademisi Antrenörlük bölümünde okuyor. Jandarma Gücü Kulübü'nde spor yaşantısına devam ediyor. Atışta başarılara ve rekorlara doymayan Dikeç'in, Türkiye'nin yetiştirdiği, dünyanın en nadir ve kabiliyetli sporcularından biri olduğu dile getiriliyor. (Kaynak; ZAMAN Spor)


    Nasıl olacak bilmiyorum ama bu spora gönül vermiş kişiler olarak bu nadide şahsiyeti desteklemeliyiz. Ona güvendiğimizi belirten e-postalarımızla, TR ye döndüğünde Havalimanında karşılayarak (hep futbol fanatikleri yapacak değilya) arkasında bu sporu seven kişilerinde olduğunu gösterebiliriz kanaatimce.


    Saygılar

    Diana 350 Magnum 5.5mm.
    A1Optic 1x42 Red Dot

  • güzel bilgiler, teşekkürler.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png