İnsan Beyni Nasıl Gelişir ?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Official Post

    Sudokuyu, zekâ bulmacalarını, bilgisayar oyunlarını unutun! Gerçekten zekânızı geliştirmek istiyorsanız ihtiyacınız olanlar siyah çikolata, seks ve İskandinavlar gibi kahvaltıda soğuk et yemek... Zihinsel becerilerini geliştirmek isteyenlerin uzak durması gerekenler arasındaysa marihuana ve dizi filmler geliyor.

    [Resim Engellendi: http://img.mynet.com/ha3/b/beyin1.jpg]


    'Fit' bir beyne nasıl sahip olunacağını anlatan 'Beyninizi Eğitmeyi Kendinize Öğretin' adlı kitap, dünyanın önde gelen uzmanlarının beslenme, çevre, stres ve modern hayatın diğer unsurlarının zihinsel kapasitemizi nasıl etkilediğiyle ilgili son bilimsel araştırmalarını içeriyor, öneri ve egzersizlere yer veriyor.


    Yazarlardan Terry Horne "Yıllarca beynimizin bilişsel kapasitesinin genetik olarak belirlendiğini düşündük, şimdi biliyoruz ki bu yaşam tarzıyla alakalı. Yediğimiz, içtiğimiz, okulda nasıl öğrendiğimiz, ruh hallerimiz önemli" diyor.


    [Resim Engellendi: http://img.mynet.com/ha3/b/beyin2.jpg]


    Kitaba göre, ilişkiye girmeyi düşünmekten orgazma ulaşmaya kadar cinsel sürecin tüm aşamalarında, beyinde oluşan yedi farklı kimyasal reaksiyondan dördü düşünme sürecine olumlu etki yapıyor.


    Örneğin 'güven' hormonu olarak bilinen oksitosindeki artış, riskli çözümleri düşünmeye hazırlıyor; seratonin artışı yaratıcı düşünme becerisini destekliyor. Mutluluk ve iyimser bir doğa da beyne iyi geliyor.


    [Resim Engellendi: http://img.mynet.com/ha3/b/beyin5.jpg]


    Horne "Sizi güldüren, sizinle benzer zevklerdeki insanlara yakın olun, sürekli sızlananlardan uzak durun" diyor. Kitaba göre çocuklar tek başlarına değil anne babaları ya da arkadaşlarıyla ders çalışmalı, kahvaltıda yumurta, balık, soğuk et yenmeli. Ekmek, pasta, pizza ve kahveden uzak durulmalı, bitki çayları içilmeli.


    [Resim Engellendi: http://img.mynet.com/ha3/b/beyin6.jpg]

  • Soğuk et den kasıt PASTIRMA 'mı abi canım çekti :D

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

    • Official Post

    Bence Jambon :D

  • o zaman biz yavaş yavaş embesil bir toplum oluyoruz desenize. malum 10 larca dizi her gün, her saat nereye böyle.

    :love:(Ahh.Bir karar verebilsem !)
    egeteam.png