Mod 125 Yiv ve Setleri

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Özellikle Mustafa Bey sizden rica ediyim.


    Mod 125 in ilk 5 cmlik bölümünde hata olduğunu düşünüyorum.


    Sanki tahtayı yontarsınızda çapaklar kalır onun gibi bir şey.


    Resimlemeye çalıştım. Yorumlarmısınız.


    [Resim Engellendi: http://img209.imageshack.us/img209/860/dsc00106es3.jpg]




    [Resim Engellendi: http://img218.imageshack.us/img218/2832/dsc00107ln6.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img209.imageshack.us/img209/3920/dsc00108yk2.jpg]




    [Resim Engellendi: http://img266.imageshack.us/img266/6859/dsc00109gc7.jpg]

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • acaba onun nedeni kullandığımız pelletlerin kalitesinden dolayı olmuş olabilir mi ben tüfeği ilk aldığımda namlu ışıl ışıldı yanındada 500 tanesi 8 milyona gelen bi pellet almışdım markasını hatırlamıyorum ama çok kaliteliydi o bitene kadar namlu hep öle kaldı daha sonra bulunduğumuz yerdeki silahcıdan 200 tanesi 1 ytl lik ince mehmet den almıştım ilk kutu bitmeden aynı resimdeki gibi bi görünüme kavuşmuştu daha sonra temizlediğimde ise aralarına girdi sanırım çok sert bi fırça ile temizlemek lazım gibi :(

  • O dediğin mermi büyük ihtimalle gamo hunter


    Bende sürekli ondan kullanırım.


    ve 1 kutu bittiğinde namluyu temizlerim.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • Haydar abi sorunlu gibi duruyor 8|Bence fabrikaya yollayıp doğru düzgün bir namlu takmalarını rica et.

  • slm arkadaşlar ilk 5 cm olduğu için hava haznesinden gelen yağ
    kalıntıları ve kurşun birikintisi bu şekilde bir tortu yapmış
    olabilir.iyice temizledikten sonra bir kürdan yardımıyla tortu olup
    olmadığına, yosa bir imalat hatası varmı diye bakın isterseniz.
    eğer imalat hatasıysa zaten yapacak bişe yok mecburen hatsanla görüşüp
    yollarsınız.bana kalırsa büyük ihtimal yağ ve kurşun birilkintisidir
    yivler çok dar olduğu iiçin temizleme yaparken bez kullanıyorsanız
    oralara girmesi çok zor o yüzden gözden kaçıp böyle bir tortulaşma
    sebebiyet vermiş olabilir.kolay gelsin iyi atışlar.

  • sert fırçalı bi harbi ile halledilir benimde tüfeğimde oluyordu en sert fırçayı takıp temizleyince ışıl ışıl :)

  • orjinaliğini bozma :D o namludan bi iş çıkmaz boşuna uğraşma derim .saygılarımla

  • Haydar abi mesajın üzerine benim namluya baktım, namlu pis olduğu halde böyle bir görüntü yok, gayet akıcı görünüyor ışığa doğru tutup baktım susturucuyu filan söküp, izler net.


    Bir de arkadaşlar gözden kaçan birşey var gibi, bakın o çapaklı görüntü yiv-set aralarında değil? yağ kurşun kalıntısı filan olsa aralarda olması gerekmezmi? izlerde var o çapaklar? ve benim namlu pis olduğu halde böyle bir şey yok(100 kadar yağlı örnek pellet attım ve hala temizlemedim).


    Haydar abi senden bir şey daha isteyeceğim, bazen gözden kaçıyor bende olduğu gibi sen de bir bak bakalım aynı durum olacak mı;


    Namluya pellet yüklerken etrafındaki conta namluyu kapattıktan sonra gövdeye temas sağlıyor mu sende hava kaçırmaması için? Işığa tuutp temas edip etmediğini görebilirsin, ben belki namluyu söktüğümden ve kendi namluyu tutan pimdeki dengesizliklerden de olabilir, baktığımda o conta temas etmiyordu, :D ve bu halde bile güç yüksekti, yani herhangi bir güçsüzlük hissetmiyordum ama ışığa tutup baktığımda pelletin eteğinin(örnek) gövdeye tam temas ettiğini görüyordum, yani conta orada değil gibiydi, arada boşluk vardı. Neyse o contayı söktüm ve onun altına telefon tellerindeki bakır telden 1 tur sardım yerine taktım contayı canvar gibi oldu şimdi. :D 1 atış yaptım güç fark ettimi farketmedimi bilmiyorum çünkü hava yağışlı olduğundan deneyemedim. Asıl düşündüğüm o conta oraya temas etmiyor, bendeki HN Baracuda'ları namluya yüklediğimde sıfır şekilde namluya oturuyor, örnek pellet gibi eteği biraz dışarda kalmıyor yani, contada değmediğine göre hava kaçırıyordu, yazık oldu HN Baracuda'lara. :D :D


    Yani belki böyle bir durum olabilir sende de veya diğer bu silaha sahip arkadaşlarda, bakmanızda yarar var.

  • Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sıkı bir temizlik yapıp bir daha bakmam lazım


    Bana pek tortu gibi gelmedi.


    Onur sendeki 135'lerin namluları bildiğim kadarıyla honlama denen işleme tabi tutuluyormuş. Onun için ışıl ışıl.


    Dediğin yere bakacağım.


    Birde aklıma gelen bir soru daha bu hatalar eğer ilk 5 cm'de ise ve devamında sorun yoksa yinede mermiyi etkilermi.


    Çünki ilk 5 cm de tamam stabilize yolda giden bir araç gibi gitsin. Ama sonrasında otobana çıkmış araç gibi düşünebilirmiyiz.


    Silahı Hatsana yollasam namluyu değiştirirlermi acaba bu da aklıma takıldı.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • Haydar abi benim namlunun ilk bir kaç cm'sinde küçük bir çizik var bu da benim hatam oldu idi, ilk geldiğinde tüfek namluda temizlik yapıyordum arada bez sıkıştı, bende zorladım ince tornavida ile şiş ile filan ama çıkmadı ama öyle yapmam gerekiyordu, Mustafa abiye sordum namlunun sonlarında değilse problem olmaz dedi, gerçekten de öyle herhangi bir atış bozukluğu gözlemlemiyorum o çizikten dolayı, namludan pellet geçirdim(HN Baracuda) ve izlerin derinliklerin eşit olduğunu gözlemledim yine, çizik yiv-set ile çakışmıyor devamında gidiyor yani, küçük bir çizik. Daha sonra pelleti yükledim ve atış yaptım tek seferde çıktı :D :D (pellet yüklemeden de sıktım ama olmadı pelletsiz)


    Yani bilmiyorum o namludaki tortu mu değil mi ama tortu değilse de o kadar çapaktan ne olur bilemiyorum, pellet geçirmeyi denedinmi namludan? (pelleti yine ince şişle geçiriyorum ben, :D çok dikkat ederek, aman dikkat benimki 6.35 mm olduğu için içi geniş 5.5 mm bilemiyorum)


    Ayrıca senin dediğin gibi ağırlığı çıkararak denedim, tepme ciddi derecede azaldı ve güç durumda eksilme yok gibi bir şey(tam kestiremedim :D :D), şimdi aklımdaki şey bir ara bugün veya başka bir gün sanayiiye gidip 3.85 mm veya 4.00 mm yay yaptırıp denemek(tabii bir de bunu uydurmak var tüfeğe lap diye olacak mı bakalım). :D :D :D :D

  • O zaman düşündüğüm gibi. Sonlarda yok bundan eminim. Pellet geçirmeyi denemedim. Çünki şişin uzunluğu buna yetmez seninki 6,35 olduğu için namlu kısa benim namlu biraz uzun. Ama aklımda dursun onuda yapacağım. Onur sen bu silaha çağ atlatacaksın. Sonuçları bekliyoruz.


    Selamlar...

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • Hehe sağolasın abi, işte namludan tam emin olamıyorum her şey olması gerektiği gibi duruyor ama uzun mesafelerde denemediğimden bir şey diyemiyorum, şöyle 30-50 metre bir alan olacak, anca Çukurova buluşmalarında yapabilirim sanırım, fırsat bulup bir yere gidemiyorum daha doğrusu tek gidesim gelmiyor sıkıyor.


    Yay konusunu ciddi düşünüyorum tabiki yayın kalitesi önemli olacak ama şöyle denem için yaptıracağım, 4.0 mm için 5 YTL dedilierdi.


    Şiş konusunda haklısın doğru, ben hep uzunluğu gözden kaçırıyorum, benim de bir harbi edinmem lazım çünkü namluyu temizlemek eziyet gibi oluyor bazen onun için sık sık temizlemiyorum ve pelletleri bol yağlı kullanıyorum. :D