iki parça ayaktam dampa yapımı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar
    yeni aldığım optima 550 üzerinde optima dürbün ve iki parça ayakla geldi. Dürbünü
    bu ayaklarla ve tüfekle kullanmak
    dürbünün üzerinde tepinmekle aynı olacağı için bu ayaklardan tekparça bir dampa
    ayak yapmak aklıma geldi. Nasıl olsa bu ayakları kullanamayacağım ve şuan için
    bir dampa ayak alamaycağım için
    ayakların heba olması önemli deil ya tutarsa deyip düşündüklerimi yaptım ve şu
    anda tüfek üzerinde kullanıyorum. Fazla atış yapma imkanım olmadığı için şuan
    50 atışlık denemede her şey normal. Yaptığım şeyleri burada paylaşıyorum ilgili
    arkadaşlar yeni yorum ve düşünceleriyle
    yardımcı olabilirler ve de yapmak isteyen arkadaşlar ilgilenebilirler.


     [Resim Engellendi: http://s8b.directupload.net/images/081019/temp/nj2ielz5.jpg]
     [Resim Engellendi: http://s3b.directupload.net/images/081019/temp/znuod7il.jpg]
     [Resim Engellendi: http://s8b.directupload.net/images/081019/temp/9n7qdrq7.jpg]



    kullandığım malzemeler ;aliminyum bara,6 adet 2.5 mm havşa başlı vida,2 adet 4mm havşa başlı vida,4 adet oring.


    resimler ölçülü değildir tek ayak içindir aynı işlemler diğeri içinde uygulanacaktır.


    öncelikle ayağı ilk resimde görünen kırmızı çizgili yerden kestim. elimizde üç parça oldu mavi parçayla işimiz olmayacak. alimünyum barayı (ikinci resim mor renk) ayağı kestikten sonra en altta kalan beyaz parçanın içindeki kanala otutturuyoruz.alimünyim parçayı kanalla aynı ölçüde kestirin daha sonra kayması için zımpara yaparsınız yumuşak parça zaten.barayı otutturduktan sonra yeşil renkli diğer parçayıda onun üstüne otutturuyoruz.bu yeşil parçayı baraya sabitlememiz gerekiyor bunun için resimde görüldüğü gibi yeşil parçaya 2.5mm vida geçeçek şekilde uca yakın kısımlardan, çünkü orta kısım bize lazım,3 tane delik deliyoruz.bu delikler alttaki baradanda geçecek.yeşil parçaya takılacak olan 3 adet vidanın başları dışarda kalıp dürbüne zarar vermemesi için vida başları içerde kalacak şekilde delik genişletilecek.bu 3 delikten aynı şekilde altta ki baradada olacak,baranın altkısmındaki deliklerde somun geçip içerde kalacak şekilde genişletilecek.montajdan sonra vidalar uzun gelirse kesilip eyelenecek.
    şimdi ise baraya oring yatağı acağız,en alttaki beyaz parçanın tam ortasından ayağı tutturmak için sabit bir saplama vida geçiyor,oaring yatağını ona göre ayarlamamız gerekiyor,çünkü oring yatağından geçen 4mm lik vida en alttaki beyaz parçadanda geçip tüfeğin dürbün kızağında bulunan stoper deliğine vidalanacak.böyle olacak şekilde barada 5 mm lik bir delik açılacak ve bu delik en alttaki parçadanda geçip çıkacak.(diğer ayakta bulunan en alttaki beyaz parçaya bu 5mm lik delik yerine 4mm lik diş açılacak)baraya deldiğimiz 5 mm lik deligi baranın yarısına kadar 10 mm lik matkapla gemişletilecek,bu 10 mm lik yer bizim oring yatağımız olacak.matkapla deldiğimiz için yatağın dibi hunik olacak,bu sıkıntı olursa yatağa bir pul atılarak bu sorun giderilebilir.üstteki yeşil parçadan yatağa atılacak vidaya ulaşabilmek için üstteki parçaya vidaya ulaşılabilecek şekilde bir oyuk açılacak.
    evet aynı işlemleridiğer ayağada uyguladıktan sonra önce üst yeşil parçayı baraya 3 tane 2.5mm vida ve somunla tutturacağız,daha sonra 2 adet oringi 4mm lik vidaya geçirip onuda oring yatağına sürecegiz, vidanın alttan çıkan ucu stoper deliğine vidalanacak.ayağın yan tarafınıda tutturacağız.
    ayağın birini stoper deliğine vidaladık ama diğer ayağı vidalayamayacağız,diğer ayağın en altta kalan beyaz parçaya 5mm lik delik açmayacağız,onun yerine 4 mm lik diş açacağız ve vidamızı oraya vidalayacağız.kızağada yanındaki orjinal vidası ile tutturacağız.
    böylelikle dampa ayağımız bitmiş oldu,eğer ihtiyaç olursa iki ayak 3mm lik alimünyim barayla birbirine sabitlenebilir.baranın kanala ourduğu yerlere biraz gresyağ sürerseniz tepme esnasında kayma daha rahat olur.burda dikkat etmemiz gereken konu delikleri delerken tezgahta delmektir.el matkabıyla çok düzgün olmuyor.ayağın bitmiş,boyanmış ve tüfeğe montelenmiş halinin fotoğraflarını istenirse bu hafta içi koyabilirim.


    anlatımdaki parça renkleri verdiğim çizimdekilere göredir,bir elektronikçi olarak elimden bukadarı geldi çizimleride proteusta yaptım:)umarım faydalı omuştur.

    optima 550

  • ayakların heba olması önemli değil dürbünde heba olur güzel çalışma bakalım 250 ye kar dürbünde oynama olacakmı sonuçları merakla bekliyoruz başarılı çalışmalar

    AA s510 22 cal twintube(43fpe)



    Hayatta iki şeyden korkarım, bir AIIah’tan, bir de AIIah’tan korkmayandan.

  • elinize sağlık resimleri görmek isteriz

    webley patriot 5.5