Atıcı - Avcı- Katil

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Bu sabah hava çok güzel ve güneşli idi, tatili de fırsat bilip saat 8:30 civarı ormana çıktım. Heryer çiğ di, kuşlar cıvıldıyor, yerden çıkan buharlar ince bir sis tabakası oluştuyor, güneşin parlak ışığı yeşili başka bir güzel gösteriyordu. Rüzgar atış için idealdi, hiç yaptak kımıldamıyordu. (Buraya kadar edebiyat)


    Yaklaşık 50m ve 90m ye 1.5lt lik pet şişe yerleştirdim. Önce 50m ye atış yapdım, sonra 90m ye atış yaptım. Birkaç atış sonrasında hedef noktamı buldum ve sonrasında 3 de 3 hedefi vurabildim. (Ne olduysa bundan sonra oldu).


    Yaklaşık 90m de çam ağacının tam tepesine bir saksağan kondu ve beklemeye başladı. "Lütfen beni vur" der gibiydi (yüksek tahrik). İçimden bir ses (melek olmadığı kesin) "Hadi bir atışyap, hadi" dedi. "Neden? niçin?" sorularını düşünmeden tüfeği doğrultup ateş ettim. Saksağan ağaçtan aşağı doğru yuvarlandı.


    O an içimde başka bir ses "Neden? niye yaptın?" sorularını soruyordu. Ağacın yanına gittiğimde yerde öyle yatıyordu. "Köpekler yer" düşüncesi ile onu orda bırakıp geri dödüm. Nerdeyse ormandaki bütün saksağanlar oraya toplanmış ötüşüyorlardı. Sanki bana beddua ediyorlardı. Bu sırada, kuşu vurduğum aynı nıktaya yeni bir saksağan kondu. O ses yine "Hadi birdaha" diyordu. Ama bu sefer olmaz demiştim kendi kendime.


    Şimdi soru şu: Ben bir atıcı mı? Avcı mı? yoksa katilmiyim?


    Atıcı: Belirli bir hedefe belirli kurallar içerisinde atış yapan kişidir


    Avcı: Yemek ihtiyacını giderebilmek için zaruret ölçüsü içerisinde bir avı vuran veya Malını gelebilecek zararlardan koruma adına zararlıyı vuran kişidir.

    Katil: Zevk için, veya öfke kin duyguları ile Yaratıcının bir şaheserini ortadan kaldıran vuran kişidir.


    Bu üç tanımı doğru kabul edersek ben katil oluyorum. Eti yenmeyen, bana veya ormana zararı olmayan bu varlığı vurmanın mantıklı bir açıklması yok. Bir insanı vurmak ile bir kuşu vurmak arasındaki fark nedir?


    Taksimde sokakta resim yapan bir ressamın eserini gidip yırtmak ile Picasso nun bir eserini yırtmak arasında fark varmıdır? Biri ucuz biri pahalı.


    Siz atıcı mı? avcı mı? yoksa katil misiniz?





    Not: Karga ve saksağanlar av hayvanı olmadığı ve tarım zararlısı gurubuna girdiği için vurulmasında kanunen bir sorun yok diye biliyorum.

    Diana 350 Magnum 5.5mm.
    A1Optic 1x42 Red Dot

  • Allah günahlarını bağışlasın. başın sağ olsun.

  • Saksağanları öldürmeyip yaralayacaksın ki arkadaşları da gelsin ;rofl.;


    Katli vaciptir arkadaşlar bu yaratıkların ;d;

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Saksağanları öldürmeyip yaralayacaksın ki arkadaşları da gelsin ;rofl.;


    Katli vaciptir arkadaşlar bu yaratıkların ;d;


    bunların katli vacip olmasının sebebi nedir?


    açıklayabilir misiniz?

  • Ötücü kuşların yumurtalarını çalar, yavrularını öldürür, bağ bahçeye zarar verir ve nüfus olarak tehlikede sayılamayacak kadar kalabalıktırlar. Leş yiyip hastalık yayarlar.


    http://tr.wikipedia.org/wiki/Avrupa_saksa%C4%9Fan%C4%B1

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • www.itiraf .com a yazın arkadaşlar bunları ;lol; ;rofl.;

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • Hocam bu dediğin olayın aynısısı benim başımada geldi. Hayvanı vurdum tam bir hafta içimde bi rahatsızlık bi üzüntü oldu.Neyseki Night Hawk abinin dediğiyle teselli ediyorum kendimi. Allah günahlarımızı affetsin...

  • Doğadaki her canlının bir varoluş nedeni vardır,bu kuşu vurmanın sakıncası yok şu mikrobu taşıyor,şunu vursanda farketmez tarlalara zarar veriyor demek egomuza kılıf uydurmaktan başka bir şey değildir.bu durum bizlere onları öldürme hakkını vermez madem yeryüzünün en akıllı canlısı bizleriz (kendini öyle görmeyen varsa başka)ona zarar vermeden pekala bir çözüm üretebiliriz.

    :love:(Ahh.Bir karar verebilsem !)
    egeteam.png

  • iyi bir atıcı aynı zamanda iyi bir katil yada iyi bir avcı olabilir kanuni müyyediler olsada insanlar kanunu önce kendi nefsine belirler.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

    • Official Post

    Burada sizi o hayvanı vurmaya iten dürtü sizin yaradılış DNA larınızda var, Allah insanı yarattığında yaşayabilmesi için öncelikle avcı dürtüsü verdiki gıdasını temin edebilsin, ama günümüzde açlık için (dünyanın farklı coğrafyalarında) avlanılabilirken, ihtiyaç olmamasına rağmen avlanmak ancak kişinin kontrolsüzlüğüdür,
    Diğer tarafdan Karga konusuna gelirsek; öncelikle havalı silahlarla canlılara zarar vermek kesinlkle yasaktır, ve bu konuda teşvik edici yazılar yazmamamız gerekir dedikten sonra, kargalar gerçektende artan insan nüfusuna ve aşırı yapılaşmaya paralel dehşet verici bir nüfusa ulaşmışlar ve diğer canlıların nesillerini bile tehdit eder noktaya gelmişlerdir, Bu konuda Osmanlı İmparatorluğunda çeşitli dönemlerde devlet tarafından avlanmaları teşvik edilmiştir, ama siz gelin bunu gerçek doğa severler dışında çevreci geçinenlere anlatın.

  • bu hayvanın akrabalarından birisi bozulmasın diye balkonda tuttuğumuz(buzdolabımız yoktu o zaman) ve ziyafet için sakladığımız tavuk etini yemişti. X(

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • işte bu noktada avlanmak egoyu tatminden öteye gitmiyor ,ihtiyacın varsa ete, gider kasaptan alırsın.

    :love:(Ahh.Bir karar verebilsem !)
    egeteam.png

  • kasaptan et almak ile doğadan avlamak aynı şey dir biz et yediğimiz için tavuk vesaire hayvan kesimi yapılıyor kasaptan et almakla hayvanın canını almamız arasında bir fark yoktur ama keyfi olarak giderde size zararı olmayan canlıyı öldürürseniz o zaman iş insanlıktan çıkar hem avcılık çok sağlıklı bir spordur elinizde tüfek ormanda temiz hava alarak dolaşmak insan vücuduna son derce faydalıdır.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • ormanda dolaşmak için elinizde tüfeğe ihtiyacınız yokturki,oda bence sizin deyiminizle işin kılıfı. birkere birbirine tezat şeyler.ormanda yapılan dingin bir doğa yürüyüşünden bahsediceksiniz,aynı zamandada o ortamın bir parçası olan canlıyı öldürecek bir diğerlerinide korkutacaksınız.böyle bir şeyi yapmak yanlış anlamayın ama bence özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor,yani tamamen başka canlıları öldürerek kendini güçlü hissetme güdüsü. şöyle bir düşünün bakalım bu doğa yürüyüşü size huzur veriyormu.cevabınız evet ise sözün bittiği yerdir.sevgi ve saygılarımla.

    :love:(Ahh.Bir karar verebilsem !)
    egeteam.png

  • ormanda dolaşamakta bir spordur ama ben tüfekle dolaşmaktan zevk alıyorum özgüvenimde tamdır avcılıkta bir spordur ayrıca devlet kanunen izin vermiştir yaradan ALLAH CC de izin vermiştir gerisi kişisel görüştür sizce avcılık vahşetse yada özgüven eksikliği ise o zaman sizin hiç et ve et ürünleri yememeniz lazım yerseniz özgüveniniz eksilir sonra.Ayrıca sizin dediğiniz insan modeli bütün canlılar için tehdit oluşturur kediye köpeğede sıkar ama ben kargaya bile sıkmam çünkü bana faydası yada zararı yok.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • Karga ve Saksağan'ın doğaya bu popülasyonlarıyla faydadan çok daha fazla zararı olduğuna inanıyorum. Youtube'da aratırsanız karga ve soyundan saksağanların diğer kuş türlerine (ki bunlar kendini savunmaktan aciz ve karga nesli gibi akıllı olmayan kuş türleri) verdikleri zararları görebilirsiniz. 35 yıl önce ben saksağanı sadece Konya ovasında görürdüm, yoldaki leşlere gelir ve yerlerdi, İstanbul ve Ankara'da yoktu, hiç görmezdim. Şu anda Ankara'yı istila etmiş durumdalar, ve güvercin serçe gibi bol gördüğüm diğer kuşları daha az görmeye başladım. Saksağanları gördüğüm zaman "atıcı" kimliğim "katil"e dönüşmüyor, sadece diğer kuş türlerinin yokolmasını yavaşlattığımı düşünüyorum.


    kimse bozulmasın kimse alınmasın, bu zararlı mücadelesidir benim gözümde.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

    • Official Post

    Arkadaşlar düşüncelerimizi yazarken, cümle içine gizlenmiş hakaret vari kelimeleri kullanarak karşımızdakini küçümsemeyelim, sonuçta bu forumda avcısıda, atıcısıda vs.. var, lütfen kendi düşüncemizde olmayanları eleştirmeyelim.

  • Bende bu yüzden vurdum zaten hayvanı. 4 tane alçak bi kumru yuvasına saldırıyodu, muhtemelen yuvada yumurta var, zavallı bi kumruda yuvayı korumaya çalışıyodu dayanamadım indirdim bi tanesini ama sonra çok pişman oldum. İnşallah Allah affeder.