Pistonlu tüfeklerde farklı bir mekanizma hakkında görüş isteği.

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • bence bunu denerseniz biz de merkala beklemekten kurtuluruz

  • kusura bakmayın paintte acelece çizdim. :)
    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/epBAon.jpg]
    resimdeki gibi, piston hemen en sonda bulunan tansfer portu ile aynı çapta deliği olan ve sıkı geçirilmiş takoz ile arasında sıkıştıracak havayı..
    böylece atıyorum ölçmedim 2cm lik havayı düzenleyen yol, 4-5 cm. e çıkacak..
    ve elimizdeki sıkıştırılmış hava daha uzun süre aynı hızda yada güçte akıcılığını koruyacak

    denedim :)


    piston contasının önünde- yada tüfeğin hava transfer portunun hemen önünde olacak şekilde düşündüğümüz, parçayı yapıp, monte ettim..
    parçayı tatlı sıkı bir şekilde pistondan önce tüfeğe yerleştirdim.
    tüfek 4.5 mm idi, bu parçanın deiliğini, çok fazla hava sıkışması olmasın diye biraz büyük yapayım dedim, 6,5 mm lik bir delik açtım..
    Sonuç olarak pistonun bastığı hava; ilk önce bu 2 cmkalınlığındaki 6,5 mmlik delikten geçerek basıncı, hızı ve akış süresinin arttığını düşünerek geçmiş ve oradan orjinal çıkış deliğine ulaşmış ve pelete basınç uygulayarak atış gerçekleşmiştir..


    İlk önce orjinal hali ile 5 metreden bir kitaba 3 atış yaptım, 50 sayfalık delikler oluştu..
    sonrasında bu ara parçayı takarak 3 atış yaptım, aynı kitaba, aynı mesafeden;


    sonuç; 3-5 sayfalık hiç önemsenmeyecek bir fark oluştu..


    galiba deliği 4,5 mm olarak işlesem biraz daha artış olurdu, ama hız ve güç anlamında olumlu etkisi olmamıştır dersek, yanlış olmaz..


    sonuç: başarısız
    bir sonraki denemelerde ve yeni fikirlerde görüşmek üzere.. :)

  • araya konan parça ne kadar kalın olursa havanın sıkştırıldığı alan o kadar küçültülmüş oluyor.silahı güçlendirmek için sıkıştırılan havanın artırlması veya yayı güçlendirip ısısınındahada artırılması lazım.yay kalılığı 3mm ise 3.2mm çıkarmak gibi yalnız yay sardırması sorunlu iş C sınıfı yayçeliğinden yaptırıp sağlam bir ısıl işlem görmesi gerekiyor.ama malesef pekçok yaycı fiyatından dolayı Csınıfı yay çeliği bulundurmuyor.

    bursateam.png

  • aklıma bi fikir geldi tüfeği kurarken yayı sıkıstırıyoruz ve tetiğe takılıyor ya işte tetiğe takılmasa havayı pellete aktaran kısıma bişey ayarlasak namluyu kurduğumuzda yay kısalacak namluyu kapattığımızda yay havay iterek tüfeğin içnde sıkıştıracak ve biz tetiğe bastığımızda yay değil sıkışan hava birden basınçlı şekilde boşalacak icrata geçirmek imkansız ama bence mantıklı ama pcp deki sistemi nasıl ypılır oraya bilmen hem yaylı hem pcp gibi bişey olacak tepmenin % 80 ini önleyecek tahminim.

    HATSAN MOD 125 SNİPER 6.35
    HATSAN MOD 95 SAS 5.5
    ZORAKİ HP 01 ULTRA 4.5


    ;tufey#