Diana 24 bakımını nasıl yapabilirim

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba arkadaşlar. Ben siteye yeni katıldım. Şükrü ve Murat beylerle okçuluk çalışıyorum. Onların vasıtası ile bu siteden haberim oldu.


    Benim elimde de Diana mod24 var uzun zaman önce aldığım. Biraz hor kullanılmış durumda. Bugünlerde diğer arkadaşlarımın da heyecanına ortak olarak tekrar elime aldım tüfeğimi. Sıkıntım genel olarak tüfeğin bakımını nasıl yapacağımı ve ne tür malzeme kullanmam gerektiğini bilmemem. Şu anda namlunun dış yüzeyinde ve tüpün üst yüzeyinde korozyon var. Daha önce WD40 ile korozyonu temizleyip, motosiklet zincir yağı ile yağlamıştım dış yüzeyleri. Motosiklet yağı belki bilenler vardır sprey olarak satın alınıyor. İlk sıktığınızda oldukça akışkan fakat bir iki dakika içerisinde donup bir film tabakası gibi yüzeyi kaplıyor. İkinci sorun ise silahı kurarken eskiden olmayan çeşitli sesler gelmesi. Sanki tüp içerisindeki keçe deforme olmuşta gidip gelirken ses çıkarıyor. Herhangi bir mekanik sürtünme yok gibi örneğin kurma kolunda veya kundaktaki yuvasında.


    Ne yapmamı önerirsiniz. Kendim uğraşayım mı yoksa bir profesyonele mi havale edeyim? (Bu gibi işlerle uğraşan birilerini de tanımıyorum malesef) Mekanik işlere elim yatkındır gerçi, tüfeğin planlarını da buldum internetten ama, aman şurasını dağıtma bir daha bir araya getiremezsin diyeceğiniz yerleri var mıdır?


    Teşekkürler.

  • Kendiniz yapamıcaksanız yada mevcut şehirde bu işten anlayan profesyonel usta yoksa bence av-doğa istanbul baş diana bayiisine yollarsanız gereken her türlü değişim ve bakım yapılacaktır.Bu arada ahmet beye selamlarımı iletirim.


    Selam ederim HAKAN :D

    • Official Post


    Merhaba Yavuz bey,Öncelikle foruma hoşgeldiniz,


    Biraz eliniz tornavida tutuyorsa bu silah da söküp de toplayamağınız bir şey yok,sadece tetiği dağıtmayın,gerçi o da çok basit ama siz kundağı söküp kurma kolunun pozisyonlarını inceleyin gerekenleri yapabilirsiniz diye düşünüyorum,yeterki ben yapabilirim pozitif düşünce ile işe başlayın olmadı,Hosomoklunun dediği gibi,Ana Distribütöre gönderirsiniz gerekeni yaparlar.

    FX Revolution .22 - AirArms S410 .22 - Samyang Recluse .357 - Samyang Sumatra 2500 .25
    Weihrauch HW100 .22 - Weihrauch HW50 .177 - Weihrauch HW35 .177 - Diana Mod52 .22
    Diana Mod48 .22 - Diana Mod250 .177 - BSA Mercury .177 - Gamo Stutzen .177
    Gamo CF20 .177 - Webley Patriot .22 - Webley Longbow SE .177 - Benjamin Mod392 PA .22
    Daisy Powerline 917 .177 - Nightstalker NS1200 .177 - Smith Wesson Revolver .25


    Forum Kuralları
    Foruma Yeni üye oldum, öncelikle hangi bölümleri incelemeliyim ?

  • Ben de hoş buldum. Cevaplarınız için teşekkür ederim. O halde kendim bir deneyeyim. Şemalar da elimde olduğu için sanırım sorun çıkmaz.


    Tekrar teşekkürler.

  • yayı yetersiz ise problem bende diana27 var yay sıkıntısı çekiyorum zannedersem yay ölçülerimiz aynı yeni yay bulabilirsen benide bilgilendirirsen sevinirim

    Stoeger X20 177 cal
    Weihrauch HW-40 PCA 177 cal
    Crosman 2100 177 cal