Forum Kuralları

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Official Post

    FORUM KURALLARI TÜM ÜYELERİMİZİN SAĞLIKLI YAZIŞMALAR YAPABİLMESİ İÇİN UYULMASI MUTLAK KURALLARDIR.


    Her ne kadar AirGunTürk sitesi yönetici ve moderatörleri istenmeyen mesajların tümünü silmeye ya da düzenlemeye çalışsa da onlar için tüm mesajları kontrol edebilmek imkansızdır. Tüm mesajlar ve yazılar yazarların kendi fikirleridir, AirGunTürk sitesinin sahipleri bu mesajların ve yazıların içeriğinden dolayı herhangi bir sorumluluk kabul edemez ve sorumlu tutulamaz


    Kayıt olarak, kaba, argo, erotik, terbiyesiz, saygısız veya aşırı politik, ırkçı ve dinsel görüşler ifade eden veya yasal olarak suça neden olabilecek sözlü saldırılar içeren mesajlar ve yazılar göndermeyeceğinizi kabul etmiş olursunuz


    İlaveten bu forumun yönetici ve moderatörleri herhangi bir nedenle hesabınızı silebilir ya da düzenleme yapabilirler.


    AirGunTürk sitesinde iyi vakit geçirmenizi dileriz!


    Ayrıca tüm forum üyeleri üye olmakla aşağıdaki kuralları kabul etmiş sayılırlar.


    Bu forumları kullanabilmek için kullanıcılar birer kullanıcı adı, şifre ve geçerli bir e-posta adresi vermek zorundadır. Kullanıcıların kişisel bilgileri ile ilgili seçimlerinden ne Sistem Yöneticisi ne de Oturum Yöneticileri sorumlu degildir. Unutmayınız ki bu siteye yazılan her türlü bilgi kamuya açık bilgi haline gelecektir. Bu nedenle kişisel bilgileri paylaşma kararı verirken dikkatli olunmalıdır. Başka bir kullanıcı tarafından iletilenlerin herhangi bir şekilde saldırgan ya da rahatsız edici olduğunu düşünmeniz durumunda site yöneticileri ile bağlantıya geçmeniz gerekmektedir. Bu sözleşme ile bizi (burada ya da baska bir yerde belirtilmiş olsun ya da olmasın) tarafınızdan gönderilen verilerin herhangi bir nedenle tarafımızdan silinmesi ya da değistirilmesi konusunda, yetkili kılmaktasınız.


    Bu site, başka site ya da dosyalara bağlantılar içerebilir. Bunlar üzerinde www.AirGunTürk.com 'un hiçbir denetimi yoktur. Ayrıca içeriklerinin herhangi bir şekilde rahatsız edici olmaması garanti edilememektedir. Öte yandan, kurallara uygun olmayan içeriklere verilen linkler farkedilmesi halinde kaldırılacaktır.


    Size ya da bu forumun sahiplerine ait olanlar dışında TELİF'li malzeme veya dosya iletmemeyi de kabul etmektesiniz.


    BUNLARA İLAVETEN ;


    1- Forum'da siyasi içerikli yazı,siyasi propaganda , dini içerikli mesajlar, herhangi bir dini yada o dinin mensubunu ve bir mesleği yada o mesleğin mensubunu küçümseyici yada yüceltici yazı - fotoğraf - video yayımlamak, futbol taraftarlığı, genel ahlaka aykırı, erotik, küfürlü yazı, argo kabul edilen yazılar, hakaret ve benzeri yazılar yazılamaz. Aynı şekilde, başka bir forum katılımcısını yada üçüncü bir şahsı küçültücü veya hakaret edici yazı yazılamaz.


    2- Forum katılımcıları yeni bir konu başlıgı açmadan önce o konunun Forum'da mevcut olup olmadığını kontrol etmeliler, Bunun için Forumun arama motoru özelliği kullanılabilir, Aynı isimli veya aynı tartışmaları içeren konular açmamaya gayret etmelisiniz.


    3- Yöneticiler her yazılan mesaji yönetemeyebilirler, yöneticilerden önce uygunsuz bir mesajla karşılaştığınızda lütfen mesaj altında bulunan ''Raporla'' butonunu kullanarak yöneticileri bilgilendiriniz, bu sayede forumu daha denetlenir olmasına katkıda bulunabilirsiniz.


    4- Mesaj yazarken büyük harf kullanmak bağırmak anlamına geleceği için, lütfen mesajlarınızı küçük harf kullanarak yazınız.


    5- Konu başlıklarını konunun içeriğini ifade eden şekilde seçilmesi gerekmektedir, bir anlam teşkil etmesi gerekir, (yardım, lütfen, kişiye özel gibi anlamsız ve aşırı uzun başlıklar uyarı yapılmaksızın silinebilir)


    6- Forumda konular ilgili bölümlere açılmalıdır, bu sayede düzenli ve ulaşılabilinirlik sağlanır, bu düzene uymadan açılmış konular uyarılmadan silinebilir, yada ilgili kısma taşınabilir.


    7- Üye olurken genel ahlaka aykırı kullanıcı adı belirlemek, sırf üye olmuş olmak için saçmasapan kullanıcı adları seçmek, imzalara Siyasi Amaçlı yazılar yazmak,futbol takımı isimleri kullanmak, reklam içerikli mesajlar yazmak, başka forum yada ticari web sitesi linkleri eklemek yasaktır, bu kurallara uymayan girdiler uyarılmadan silinir, üyeler forumdan uzaklaştırılır.


    8- Avatar resmi olarak erotik, dinsel, ırksal, siyasal, örgüt, futbol takımı simgesi olan resimler kesinlikle kullanılamaz !!! Eğer üye bu kurallara uyum sağlayamıyorsa, uyarı yapılmaksızın FORUMDAN UZAKLAŞTIRILIR.


    9- Forum Yönetimi , aynı kişinin birden fazla rumuz veya isimle, farklı kişilermiş gibi aynı konuda görüş belirttiğini tespit etmesi durumunda, kişinin tüm mesajlarını silebilir ve bu üyeyi forumdan süresiz uzaklaştırır. Yine buna bağlı olarak aynı kişinin birden fazla e-posta adresi ile başvurarak farklı isimler ile yazdığının tespit edilmesi durumunda da aynı yaptırım uygulanır.


    10- Bu forum gönüllü ve amatör katılım anlayışıyla Profesyonel Kişiler tarafından fikir alişverişinde bulunulması için kurulmuştur. Amaç dışı kullanılmaması gerekmektedir.


    11- Forumun işleyiş ve gelişen-değişen kuralları hakkında katılımcıları sürekli bilgilendirmek, forumun veya moderatörlerin görevi değildir, üyeler bu kuralları okuyup uymak zorundadırlar.


    12- Forumun resmi dili Türkçedir, küresel olarak kabul edilen İngilizce de kullanılabilir.


    13- Forumun ilanlar bölümünde, üyelerimiz ikinciel eşyalarını satabilirler, bu satış ilanlarında ürünle ilgili bilgiler objektif, abartısız, eksiksiz bir şekilde yazılmalıdır, ürün fiyatının belirtilmesi zorunludur, fiyatı belirtilmeyen ürün ilanı forum yöneticileri tarafından silinir, Herhangi bir firmanın yada çalışanının reklam veya satış amacı ile ilan vermesi yasaktır. Diğer üyeler İlanda belirtilen ürün ve fiyatı hakkında eleştiri ve yorum yapmaları yasaktır!!! Ticari amaçla ilan veren üye uyarılmadan forumdan uzaklaştırılır.


    14- Firmalar veya markalar ile ilgili fikirlerinizi nezaket kuralları çerçevesinde yazmalısınız, Hakaret veya kin dolu mesajlar yöneticiler tarafından silinir, kuralsız üye uyarılır, ısrar halinde üye forumdan süreli uzaklaştırılır, tekrarı halinde süresiz uzaklaştırılır.


    a- Başka firmalarla bağlantılı olan bayi konumundaki üyelerde bu kapsamda reklam amaçlı mesajlar giremeyecekleri gibi, ilgisinin olmadıgı başka firmalar veya markalar ile ilgili kötüleyici mesajlarda yazamazlar.


    15- Kişisel tartışma şekline dönüşen Konular yöneticiler tarafından derhal kapatılır! bu hususta zaman kaybetmeden müdahale ederler, Kapatılan konularla ilgili gönderilen özel mesaj yada E-Postalar okunmadan silinir.


    16- Başka Forumlara kullanıcı toplamak için, reklam mahiyetinde forumlarda ve üye imzalarında mesaj ve forum linkleri yayınlamak YASAKTIR! bu tür girdiler uyarılmadan silinecektir, bu kuralları ısrarla ihlal eden üyeler forumdan süresiz uzaklaştırılır.


    17- Üyelerin verdiği adreslerde bulunan dosyalar, resimler ve linklerde kullanıcıları sıkıntıya sokacak şekilde script barındıran, erotik, dinsel, ırksal, siyasi site linkleri, yöneticiler tarafından uyarılmadan silinir.


    18- Forum üzerindeki Özel Mesaj sistemini kullanarak ASLA Ülke güvenliğini tehlikeye sokacak ve T.C. Anayasasının suç olarak nitelendirdiği bilgi-belge-video-resim vs... hakkında konu açmak, mesaj yazmak kesinlikle yasaktır, aksi durumunda konular-mesajlar yöneticiler tarafından silinir, bu hatayı yapan üye yöneticiler tarafından uyarılır, gerekli görülmesi halinde forumdan süresiz olarak uzaklaştırılır.


    19- 5237 sayılı Türk Ceza Yasasına göre tehdit, hakaret, kişilerin huzur ve sükunetini bozma, bilişim sistemleri ile alakalı aşağıdaki bazı illegal fiiller suç olarak belirlenmiştir, bahsi geçen suçlar, forumumuza yazı yazmak gibi, Internet üzerinden de işlenebilir, hatta bu kabil suçların işlenmesi halinde, suçun ağırlaştırılmış hali ile müeyyidelendirilmesi de söz konusu olabilir, bahsi geçen suçların işlenmesi halinde, suçun sorumlusu bu suçu, eylemleri veya yazdıkları ile işleyen kişilerdir, Bu suçların işlenmesi halinde forumumuz bu eylemlerden sorumlu değildir, Genel olarak Türk Ceza Yasasının ve sair Özel Kanunların Cezai Hükümlerinin tüm suç saydığı fiillerin forumda işlenmesi yasaktır.


    20- Forumda reklam içerikli link vermek yada mesaj yazmak her ne şart altın da olursa olsun yasaktır.


    21- Foruma üye olan herkes çalışmalarından doğacak, HER TÜRLÜ HAKLARININ BAŞKALARI TARAFINDAN DA KULLANILABİLECEĞİNİ BİLEREK BU FORUMDA YAZMAKTADIR VE HAKLARININ İHLAL EDİLMESİ HALİNDE, AirGunTürk.com sitesi ve yöneticileri hiç bir şekilde sorumlu tutulamaz.


    22- Forumun içerigini izinsiz kopayalayarak, ticari anlamda gelir elde etmek suçtur, bu fiili işleyenler aleyhine İstanbul mahkemelerinde dava açma ve savcılıklara suç duyurularında bulunma hakkımız saklıdır.


    23- Forumda Ruhsatsız silah ve kurusıkı silah satışı ile Türkiye Cumhuriyeti yasaları ile satışı yasak olan eşya satılamaz.


    24- Bu forumun içeriğinin gereği havalı silahlarla ilgili çok çeşitli, geliştirme, fikir, öneri ve bu türden düşünceler, her üye tarafından yazılabilmektedir, bu tür fikir ve düşünceleri, birilerinin zarar görmesi adına yazan üyeler, (Dizel etkisi - patlayıcı madde - çatapat) yöneticiler tarafından uyarılmaksızın siteden uzaklaştırılacaklardır.


    Ve yine bu tür yazılan hatalı yönlendirmeler sonucu birilerinin zarar görmesi halinde, www.AirGunTürk.com sitesi ve yöneticileri sorumlu tutulamazlar.


    25- Bu Forumun içeriği gereği havalı silahlarla ilgili, modifiye, güçlendirme çalışmaları, bu forumda konu başlıkları altında üyeler tarafından da ele alınmaktadır,


    a) Bu yazılan içeriklerin, tavsiyelerin, güçlendirme modifiyelerinin, kişiler tarafından tatbik edilmesinden oluşabilecek kazalardan, ürünün garanti dışı kalmasından, ürünün kullanılamaz halde zarar görmesinden yada şahısların yaralanma yada ölümleriyle sonuçlanabilecek durumlardan, AirGunTürk.com sitesi ve yöneticileri sorumlu tutulamazlar.


    b) Bu konularda kendi bilgi ve beceri seviyesine güvenmeyen üyeler, profesyonel yardım ile işlemleri yürütmesi veya bu işlemleri yapmaması,Yeterli bilgisi olmadığı halde bu forumdaki bilgileri kullanarak eylemlerde bulunan kişilerin kendilerine veya üçüncü şahıslara veya eşyalara verecekleri zararlardan, AirGunTürk.com sitesi ve yöneticileri sorumlu tutulamazlar.


    c) Yine bu modifiyeler yada tamiratlar sırasında ticari ürünlere zarar verilmesi halinde ilgili firmaların garanti kapsamları dışına çıkılacağı ve bu ürünlerin zarar görmesi halinde forumun sorumlu olmayacağı peşinen kabul edilmiş sayılır, Forum tarafından bu silahlara müdahalelerin ehil kişiler veya firma servisleri eli ile yaptırılması tavsiye edilir.


    26- Foruma üye olan herkes, FORUM KURALLARINI KOŞULSUZ KABUL ETMİŞ SAYILIR.


    Forum kuralları her zaman değiştirilebilir ve değiştikten hemen sonra geçerlidir, üyeler ben görmedim, okumadım diyemezler!

    FX Revolution .22 - AirArms S410 .22 - Samyang Recluse .357 - Samyang Sumatra 2500 .25
    Weihrauch HW100 .22 - Weihrauch HW50 .177 - Weihrauch HW35 .177 - Diana Mod52 .22
    Diana Mod48 .22 - Diana Mod250 .177 - BSA Mercury .177 - Gamo Stutzen .177
    Gamo CF20 .177 - Webley Patriot .22 - Webley Longbow SE .177 - Benjamin Mod392 PA .22
    Daisy Powerline 917 .177 - Nightstalker NS1200 .177 - Smith Wesson Revolver .25


    Forum Kuralları
    Foruma Yeni üye oldum, öncelikle hangi bölümleri incelemeliyim ?