Bıçak Sapı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Elimde fiberglass hammaddelernin kesiminde kullanılan maket bıçağı benzeri ancak daha sağlam , keskin ve pahalı ( en az 100 adet alımda tanesi 25$ ) olan resimdeki bıçaklardan fazlaca vardı. Bende değerlendirerek bir çakı yapmak istedim ve sadece taş motoru kullanarak bu şekle getirdim. Daha önceden de sapı kırık bir satırı vietnam palasına çevirmiştim. Ancak sap yapımında hangi malzemeyi kullanacağımı bilemediğim içinoda öylece yatıyor. Ağaçtan veya başka bir malzemeden yapabilirim. Malzeme ve makina konusunda sıkıntım yok.. Ancak forumda bıçak ve çakı konusunda çok iyi bilgiye sahip arkadaşlar var olduğundan sizlerin fikrini almak istedim. Belki çok kullanışlı yada çok keskin bir çakı olmayacaktır ancak böyle şeylerle uğraşmak bana zevk veriyor ve beni anlayacak birsürü kişi olduğuna eminim. Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.
    [Resim Engellendi: http://s5b.directupload.net/images/090124/temp/mhukuftk.jpg]

  • bunların uzunlukları ne malzeme iyi gibi duruyor ve çift yönlü kama yapılabilit bildiğin bıçakçı varsa onlarda sap oluyo bi araştır istersen..

    Hatsan mod 95 SAS + hillman 3-12x42 mm mildot +Optima 1*40 Red Dot +Hatsan Bipod+kılıf
    Huğlu süper poze
    çakı,kama,pala vs....


    korfezteam.png

  • www.knifeart.com
    amerikada bıçağı sanat olarak gören ve bıçak sanatını yaptıkları bıçaklara yansıtan bıçak ustalarının kurmuş olduğu site
    size bir ufuk açacağına inanıyorum selam ve sevgiler.
    kemal elitemiz

  • Çok teşekkür ederim hemen bakıyorum.

  • Akşam 7 de geldikten sonra her akşam olduğu gibi geçtim aletlerin başına. Beğendiğim bir modeli uygulamak istedim. Sanırım sap bıçaktan daha güzel oldu. Bıçak biraz ince geldi. Sapı inceltsem elde küçücük kalacağı için böyle olmasına karar verdim. İnşallah ileride daha iyileri çıkacak. Ahşap üzerinde çok çalışmam lazım daha.


    [Resim Engellendi: http://s6b.directupload.net/images/090211/temp/zwvtito3.jpg]

  • Elinize sağlık. Kullandığınız ahşap nedir acaba? Daha önce benzer bir çalışma da ben yapmıştım. Kullandığım ağaç meşe idi üzerine de teak yağı sürdüm yalnızca. Vernik türü malzemeler zamanla çatlama yapabiliyor, teak yağı, tung yağı gibi malzemeler ise ahşabın hava almasını da engellemediğinden daha uzun ömürlü oluyor.
    Ahşapla uğraşan insanlara bayılıyorum ;d;;d;

  • Elimde ev içi merdivenlerde kullanılan damarsız bir meşe vardı. Çatlama yapmayacağı için damarsız olanı tercih ettim. Bu aralar ahşaptan çok keyif almaya başladım. Teak yağını kullanıyorum bu konuda görebilirsiniz. Bıçakta henüz uygulama fırsatım olmadı malum çalışma saatleri. Birde ahşaba badem yağı öneriyorlar. Denediniz mi hiç ?

  • Badem yağı, limon yağı, tik yağı hep ahşap yağlamada kullanılan yağlar. Fakat ben badem ve limon yağının müzik aletlerinden başka kullanım alanını görmedim henüz. Normalde gitar ve keman gibi estrumanların gül ağacı aksamında limon, abanoz aksamında badem yağı kullanırız.


    Tik yağının özelliği ahşaba su geçirmezlik kazandırması ve vernik gibi koruyucu olması.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • Badem yağını denemedim. Ben ahşaba teak yağını uygulamadan önce, ahşap liflerindeki ezilmelerin de düzelmesi için, işim bitince önce ahşabı iyice nemlendiriyorum. Böylece ezilen lifler ahşap kurudukça tekrar eski haline geliyor. Kuruduktan sonra ince zımpara ile tekrar zımparalayıp teak yağını bir kaç kez uyguluyorum. Ceviz ağacında muhteşem sonuçlar veriyor.
    Aşağıdaki linklerde daha önce yaptığım bazı çalışmalar var. Cevize teak yağı uygulaması güzel sonuç veriyor...


    Astra Mod 4000 için ceviz kabze


    HW 45 için ceviz kabze

  • Bende bu çalışmalardan görüp özendim teak yağına. Haberim bile yoktu teak yağından aslında. Elimdeki Naganta kabze yapacaktım ama orjinali perçinli ve bende bozmak istemedim. Çok kopyacılık olacak ama dremel fikrini bile siz soktunuz aklıma :)Saygılar

  • elktrikçilerin yalıtımda kullandikları fiber plakalar var. 8-10mm kalınlıkta olanlarından av bıçağıma sap yapmıştım. çok sağlam,su geçirmez ve oldukça estetik duruyor.ayrıca işlemesi kolay.

    marmarateam.png

  • Bu bıçak konusu çok zevkliymiş. Elimde olan sapsız bir bıçak daha vardı. Bunu yaparken daha çok özendim. Yeni aldığım dremel set çok işime yaradı. Umarım sizlerde beğenirsiniz. Her seferinde yapım aşamalarını çekeceğim diyorum. İşe başlayınca resmen dünyayla bağlantım kesildiğinden yine sonuçları çekebildim. Ama sonraki işimde tüm aşamaları çekeceğim. Kullandığım ahşap çam.Keçe ile parlattıktan sonra teak yağı süreceğim.


    [Resim Engellendi: http://s11b.directupload.net/images/090215/temp/yfatlins.jpg]


    [Resim Engellendi: http://s1b.directupload.net/images/090215/temp/h2k8swkv.jpg]


    [Resim Engellendi: http://s1b.directupload.net/images/090215/temp/fa2fqphr.jpg]