AT44WX10 hakkında öğrenmek istediğim bir kaç husus..

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba arkadaşlar..
    Daha önceden optima550'im vardı.Ama 10 kere atmaya fırsat olmadan arkadaşımın ricası üzerine silahı arkadaşıma verdim.
    Bunun üzerine Kadir Abi Saolsun bana kendi at44 ' ünü sattı.. Gerçi buna sattı denilmez verdi denilir.. Bugunde alıp atış yapmaya başladım..
    Daha önceden hiç tecrübem yoktu.Airgun alemine gireli 10 pellet sıkmadım bile imkanlarımdan dolayı..
    Neyse arkadaşımı da aldım.optima 550 ve at44 ile atışa çıktık..Güzel bir mekan seçtik ankara'da in cin yoktu..Ve oraya gelenler miller fln içmişler ince şişeden.. Onları diktim.. Dürbünü Kadir abi ayarlı yollamış.. Yaklaşık 40 metre geriye gittim.. Yerler çamurdu vıcık vıcık ayakta atış yaptım...Tetiği eze eze çektim ve birinci ıska gitti.. Sonra bir tane pelleti daha namluya sürdüm. Bununla hayatımın ilk şişesini patlattım.. Daha sonra 3. pelleti sürdüm ve onlada tekrar bir şişe patlattım.. Sonraki pelletlerde nerdeyse hepsinde isabet ettirdim.. Açıkcası ilk defa havalı tüfek kullandığım için ve 40 metre desteksiz ayakta atışta 10 pelletten 7 sini isabet ettirdiğim için bir o kadar mutlu oldum.
    Neyse 2 arkadaş toplamda 150~ pellet attık.Orda 40 tane şişe kırdık tahminen..
    Bunca geçen zevkli zamanın ardında aklımda bazı sorular belirmeye başladı..
    En son atışta tüp 100 bar'ı görmüştü..Ve durma zamanıydı ama şarjörde pellet var mı yok mu bilmiyordum.Kurma kolunu kendime çektim ve şarjörü çıkarttım..1 tane pellet kalmış onu çıkarttım... Şarjörü boş olarak koymam gerekirdi ne olur ne olmaz.. Ama şarjörü yerine oturtunca koluda itince mecbur tüfek kuruldu.. Atışa hazırdı.Ama içerde boş bir şarjör vardı..
    -Asıl soruma gelicek olursak ; Tüfekle atışı bitirdikten sonra nasıl boş bir şekilde kurulu durumda olmadan tüfeği kılıfına koyup kaldırırız ??
    Normalde 10 tane saydıktan sonra şarjörü çıkartabilirim..Ama hep bunu aklımda tutamam açıkcası..Şarjör açıkta , pelletler zaten gözüküyor ama pellet azalınca ve pelletler alt sıraya düşünce göremiyorum..
    -Bir 2. sorum ise dürbün ayarı ile ilgili.. Kadir Abi yine bahsetti ama ok yönlerinin ne işe yaradığını bilmek isterim..
    Mesela tüfek işaretlediğim yerin sağ'ından vuruyor ok yönü nereye dönmeli?Keza tüfek işaretlediğim yerin altından vuruyor ok yönü ne tarafa dönmeli?

    -Ve pcp tüfeğe 200 bar bastım diyelim, bir yere gitmem gerekti gittim.. Tüpler 3 - 4 hafta 200 bar altında kalırsa herhangi bir sorun çıkar mı ?
    -Mesela , kolu çektim ve silahı atıcak konuma geçirdim.. Böyle saklamanın tüfeğe sakıncası var mı?Mesela şarjörü boşalttım ve kurma kolunu çekmiş oldum.Geri itip yuvasına oturdum.Emniyeti açtım.. Tüfeğin böyle durması tüfeğe zararlı mı?
    Ayrıca yaylıdaki gibi boş tetik çekmek bunda da mı sakıncalı ?
    Ve tetiği nasıl yumuşatabilirim onunu ayarı var mıdır ? Eze eze çekerken bile tetik sert olduğu için dürbün sapıtabiliyor..

    Bunların haricinde tavsiyeleriniz varsa bekliyorum..
    Umarım sorularım saçma değildir.. Cevaplayan cevaplamayan herkese teşekkür ederim :)

  • Asıl soruma gelicek olursak ; Tüfekle atışı bitirdikten sonra nasıl boş bir şekilde kurulu durumda olmadan tüfeği kılıfına koyup kaldırırız





    tüfek otomatik emniyetli,ben tüfegi acip sökmedim.bilindik teknik uyguladin ama olmadi,sanirim buda kurma kolunu geri cekince otomatik emniyetin devreye girmesi yaptigin isleme izin vermiyor ve yeniden kuruluyor, yapilan islem (kurma kolu geri cekilip kurulu halde birakilip sarjörü cikardikdan sonra,tetik basili tutularak kurma kolunun kapatilmasi) ama emniyet bu islem sonucunda tüfegin tekrardan kuruldugunu gösteriyor :him:s sanirim otomatik emniyet den bu islem cevap vermiyor.


    hal böyle iken namluya pelleti kendimiz iletebildigimiz kadar iletecegiz,ben öyle düsünüyorum :him:s yada kurma kolunu yavas yavas birakip pellet itici sari parcanin ucuna t18 pellet takip yavasca kurma kolunu kapamak geliyor aklima :him:s tek atis yapip tüfegi rafa kalirmak istiyorsak,
    pcp tüfek de henüz cok yeniyim aklima bunlar geliyor u½%;

  • Saol abicim..Konuşmuştuk bunları, ama şarjörü çıkartıp şöyle bir baktım ve elle sürmenin imkanı yok.. Cunku çok dar orası ve tam ortada.. Ayrıca itme koluna pellet oturtrup da yapamayız.. Cunku onun üstüne de pellet koymak çok zor..
    Aklıma bir soru daha geldi..
    -Emniyet her kurmada aktif oluyor..Her seferinde itmek zorunda kalıyorum..Otomatiğe almak için bunun a bir ayarı var mıdır ? Bunu nasıl deaktif ederiz..

  • Tabikide olması gereken bu şekilde.. Ama ben silahın içi boşta olsa tüp yerinde olmasa dahi, ateş edilmemesi gereken yere tutmuyorum namlunun ucunu .. Emniyete şmdilik alışamadım , bütün nefesimi tutuyorum eze eze çekiyorum, aradan 20 sn geçiyor tetik dibi buluyor ve o da nesi emniyet kapalı değilmiş..Hayda baştan nefes tut, ve uzun süre nefessiz kaldığım için kalbim daha hızlı atıyor ve daha az nefes tutabiliyorum asıl atış yapılması gereken anda daha kötü bir performans sergiliyorum..
    Kitapçık ofiste kaldı, çok fazla elimde durmadı kullanma kılavuzu ama sanırım öyle birşeyler yazıyordu üstünde..

  • sayın spancy ufak bir ayrıntı atış yaparken nefesinizi alıp diyaframı kaldırarak değilde nefesinizi verip diyaframı indirip nefesinizi tutarsanız iç basıncınızı azaltır kalp atışlarının sarsıcı atışından daha az etkilenir daha isabetli atış yaparsınız

    HATSAN AT44 - 10 .22 cal & Remington 6-24x50
    HATSAN Mod125 .22 cal & Tasko 3-9x44
    HATSAN Mod95 SAS .177 cal & Optima 3-9x32
    HATSAN Modxyz .177 cal (Kadim dost) & Optima 1-40 Red Dot
    GAMO CFX Royal .177 cal & Tasco 2-8x32 Bugbuster


    uɐʞɹǝs™
    ll|l|lllll|l||ll||lll||lll|
    ²¹°¹³²³ °¹²¹³¹³²¹¹
    All Rights Reserved®

  • sayın spancy ufak bir ayrıntı atış yaparken nefesinizi alıp diyaframı kaldırarak değilde nefesinizi verip diyaframı indirip nefesinizi tutarsanız iç basıncınızı azaltır kalp atışlarının sarsıcı atışından daha az etkilenir daha isabetli atış yaparsınız

    Zaten hocam öyle yapıyorum.. Sanırım yukarıda yanlış anlatımda bulundum..Nefesimi alıyorum ve yarısından fazlasını veriyorum.. Kalan nefesle de atışımı tamamlamaya çalışıyorum.. O geçen 20-30 sn de burda oluyor.. Ve tetik boş olduğunun görünce tekrar alıp bırakıyorum ama eskisi gibi verdiğim havayla o kadar dayanamıyorum.. :)
    Nefes teknikleri diye başlık vardı sanırım forumda ama bulamadım.. Bu öğrendiğim şeyi oyunda görmüştüm bayada etkisi var :)

  • ben at 44 ün emniyetini deaktif edenleri gördüm manuel hale geliyo sanırım arada bir parça var o parçayı kaldırıyolarmıydı neydi şuan tam olarak bilmiyorum ama madem nasıl rafa kaldırırız diyorsanı emniyetli bir yere tutun boş sıkın bunda bir zarar yok yay olmadıgından herhangi ir zararı yok en azından bunu yapabilirsiniz.

  • Valla kadircim 20 30 sn nefes tutarak atış yaparsan o atışdan hayır gelmez bence + ayakta atış yapıyorum diyosun kolların titremeye başlar.:D

    Hatsan optima 550 ;avci; agt

    Hatsan mod 135 QE vortex

    Swiss arms jericho 941

  • Meseduzu
    Sanırım bu silahlarda boşa sıkmak yaylıdaki boşa sıkmaktan daha zararlıymış..İç basınç dış basınc denge olayı.Çekic zarar görebilirmiş..Üstadlar sizcede bu doğrumu?
    Valla çağrı bu silah opti'ye benzemiyor..Gayette 20 sn konsantre olup şişeleri patlatıyorum.. Bakalım iyice öğrenelim birde grupman deneyelim..

  • Pcp de boşa sıkmak deyimi tüpte basınçlı hava yokken sıkmak anlamında. valfin arkasında basınç yokken çekiç tüm gücüyle karşıya vurur zarar veren bu şiddetli çarpma.

    AnkFilİst Team



    Daisy Powerline 856 ,177 + Gamo 4x20 TV
    Weihrauch Hw 97k ,177 + Walther 3-9x40
    AirArms S410 SL XTRA ,22 + 6-24x50




    Corvus Corax'tan başka kuş tanımam

  • Tüp dolu iken boş atış yapmanın zararı yoktur. Zararı olsa yaylı silahlardaki gibi match pelletin önüne temizleyici keçe pelleti koyardık.

  • tüp doluyken boş atış yapmanın zararı atış yaparken verdiğiniz zarardan farklı değildir. Her atışın bir götürüsü öutlaka vardır. Zararsı diye birşey yoktur ;kihhik,

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • 1- Şarjör yokken ya da boşken ve namlu da boşken tetik düşürmek silahının tüpünde yeterli basınç varsa zararlı değildir.
    2- Tüp basıncı düşmüşse tetik düşürmek her şekilde kaçınılması gereken bir harekettir.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • 100 bar üstünde boş atış o zaman sakıncasız Hatsan'da bile öyle mi?
    Atışımı 100 bar'da kesiyorum...Hiç bir şekilde 100 bar'ın altında atış yapmıyorm..Zaten sporcu olduğum için tekrar tüpü doldurmakta vakit almıyor..Sadece pompa ısınınca onu bekliyorum o da bu sıcak havada hemen kendini soğutuyor..
    Ayrıca ben tüfeğimden memnunum.. İleride iyi bir gelirim olsa tabiki bende fx le tanışmak isterim.. Ama şimdilik bunda tecrübe bana fazla bile..
    LW namlu da gerçekten kendini hissettiriyor..