Gladiatör arka tüp oynaması

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar pazartesi günü FX gladitörüm elime ulaştı bu güne kadar deneme fırsatım olmadı bu gün bi kaç atış yapma şansım oldu gerçeketen çok hoşuma gitti. Biraz inceledikten sonra arka tüpün hafif oynadığını hissettim tüfeği kapzesinden tutup hafifce salladım yine aynı şeyi hissettim sonra elimle zorlamadan arka tüpü kontrol ettim (dolu tüple oynanmıyacağının bilincindeyim ve emniyet konusunda çok hassasım) hafif yerinden oynar gibi bu normal midir. Bide şarjör çıkarma kolunun çekildiğinde dayandığı yerin tam arkasında bir vida yeri var (arka tüpün takıldığı yerin hemen üstünde ) o vida ne işe yarıyor? Alyen anahtarla hiçbirşey yapmadan şöyle bi baktım çok gevşek duruyor bi sakıncası varmı.Acil yardım bekliyorum.

  • Tüp gevşekse tüpü saat yönünde çevirerek iyice sıkılayın. Tüpün üzerinde gördüğünüz alyen vida yeri, çekiç yayının kurulduğu zaman çıkmaması içindir, kundağı sökmek için gerekli bir vidadır, dibine kadar sıkılmaması gerekiyor ki, çekiç yayı kurma kolunu çekince dışarı fırlamasın.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Tüp gevşekse tüpü saat yönünde çevirerek iyice sıkılayın. Tüpün üzerinde gördüğünüz alyen vida yeri, çekiç yayının kurulduğu zaman çıkmaması içindir, kundağı sökmek için gerekli bir vidadır, dibine kadar sıkılmaması gerekiyor ki, çekiç yayı kurma kolunu çekince dışarı fırlamasın.


    Arka tüpü saat yönünde çevirmeye çalıştım ancak yerinden hiç oynamadı. Fakat arka tüpü tüfeğin dipcik kısmından tutarak sağa sola hafif esnettiğimde çok az aynuyor normal midir. Burada yani Gaziantepte başka gladiatör kullanan yok yada bilmiyorum ondan kıyaslama da yapamıyorum. Arkadaki vida da çok gevşek neredeyse parmağım girse çok rahatlıkla dönecek kadar.Ne kadar sıkılması gerekiyor?.

    • Official Post

    Arkadaki vida :
    Bu vidanın ayarını kesinlikle oynamayın, biri büyüktür silahın paralelinde ve ön tarafında Biatlon kolun ileride kalmasını sağlamaya yöneliktir, bu büyük olan sarı içi delik vidayı çok sıkarsanız kurma kolu ileriye sert vurur, birde bu sarı vidanın geriye çözülmemesini sağlayan bu vidanın hemen arkasında siyah çelik allen vida var, ve bu vida hafif çıkık durmalı sarı vida gevşemesin diye.


    Arka Tüp gevşekliği :
    Arka tüpün gevşek olduğunu düşünüyorsanız saat yönünde hafifçe sıkın, yine oynuyorsa silahınızdaki basınç 40 bara kadar düştüğünde arka tüpü yavaşça gevşetin (saatin tersi istikamette) ve tıssssss sesi gelevek bu ses geldiğinde silahı uygun bir yere bırakın havası boşalsın (bu boşalma uzun sürebilir ama boşalan hava aslında ön tüpün havası) tısss sesi kesildiğinde arka tüp zorlanmadan saatin tersi stikamette sökeceksiniz,
    Daha sonda arka tüpün sıkıldığı silahın arkasında bir çelik blok göreceksiniz, bu bloğun ucundaki minik allen vidayı sakın sökmeyin yada sıkmayın, ama yukarı kısmında arka tarafa doğru bir allen vida var işte o allen vidaya uygun bir allen anahtarla o vidayı iyice sıkın, sonra tekrar tüpü takın, ama aşırı sıkmayın,


    Bunları yapamam derseniz, bu gevşeklik hiç bir tehlike arzetmez, 1 - 2 hafta silahımla hasret gidereyim derseniz, 1 - 2 hafta sonra gönderin yada hemen gönderin biz yapalım,


    Demekki dikkatsiz davranmışız, kusura bakmayın,

  • Benim belirttiğim yanlış olmuş, o alyen vida mustafa bey'in belirttiği gibi biatlon kolunun yayının yerinden çıkmasını önler (sarı parçanın) arka tüpü de dediğiniz gibi saat yönünde hafif sıkmayla geçmiyorsa tarif edildiği gibi yapmak lazımmış, ben de öğrenmiş oldum.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

    • Official Post

    Benim belirttiğim yanlış olmuş, o alyen vida mustafa bey'in belirttiği gibi biatlon kolunun yayının yerinden çıkmasını önler (sarı parçanın) arka tüpü de dediğiniz gibi saat yönünde hafif sıkmayla geçmiyorsa tarif edildiği gibi yapmak lazımmış, ben de öğrenmiş oldum.


    Zaten Ankara Team da bu kadar FX olduğuna göre bendeki test FX leri arabaya koyup birinizin evine misafir olup hepinize detaylı sökerek ve toplayarak anlatacağım.


  • Sanırım anlattığınız şekilde silahın basıncı 40 bar civarına düştüğünde uygulamayı yapabilirim.(Bazı şeyleri kendimiz halletmemiz gerekiğini düşünüyorum) Eğer yapamayacak gibi olursam cepten telefonla sizden yardım istememde bir sakınca olmaz sanırım. Bu arada gösterdiğiniz ilgide teşekkür ederim

    • Official Post

    Tabiki telefonla ulaşabilirsiniz, ancak saat 13.oo dan sonra olsun ;tacli#

  • Zaten Ankara Team da bu kadar FX olduğuna göre bendeki test FX leri arabaya koyup birinizin evine misafir olup hepinize detaylı sökerek ve toplayarak anlatacağım.

    Valla ne güzel olur Mustafa Abi, çok faydalı olacağından eminim.

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

  • Mustafa Abi benimde eskisi kadar olmasa da arka tüp oynaması problemi tekrar başladı. Bu kez anlattıklarınız doğrultusunda kendim tamir etmeyi deniycem. Bir sorum olacak. Basıncı 40 bara kadar düşürmek için atış yapmam mı gerekiyor yoksa başka bir yolu var mı. Bunu sormamın sebebi belli bir basıncın altında atış yapmanın valf mekanizmasının zarar görmesine yol açması. Teşekkürler.
    (bir de yeri burası değil belki ama gladio nun ne şekilde söküldüğüne dair resim yada video paylaşırsanız çok yararlı olur diye düşünüyorum)

    Air Arms S510 xtra Fac
    BUSHNELL ELITE 6500 4.5-30x 50
    Dan Wesson revolver 6'' 4,5 mm BB (Bozuk)

    • Official Post

    Caner bey, arka tüpün nasıl sürekli gevşediğini anlamakta güçlük çekiyorum, bu ancak silahın düşmesi yada darbe görmesi yada arka tüpü sürekli söküp takmaya çalışmakla olur.!!!


    40 barın altına inilmemesini salık veriyoruz, aslolan silahta hiç hava yok iken tetik düşürmemektir,


    Söküm: önce ön tüpü saatin tersi istikamette yavaş yavaş gevşetin, "tıs" hava sesi duyduğunuzda durun (ses gelmeye devam etsin) ve şimdide arka tüpü saatin tersi istikamette yavaş yavaş sökmeye devam edin, "tıs" sesi kesilecek, arka tüpü sökmek kolaylaşacak ve yine saatin tersi istikamette sökümü tamamlayın ve tüpü silahtan ayırın,
    Silahın arkasında tüpün vidalandığı parmak kalınlığında çelik ve üzeri dişli parçanın alnında (baktığınızda görürsünüz) ince bir delik var (çelik parçanın üst tarafında) buraya 2mm lik ÇOK KALİTELİ bir allen anahtarla (anahtar kalitesizse delik içindeki setiskur vidanın kafası bozulur ve başımıza iş alırız) bu deliğin içindeki setiskur vidayı saat yönünde sıkın,


    Sonra sırasıyla önce arka tüpü takın (dikkat !!! diş attırmadan tutturun, kolayca vidalanmalı) tamamen sıktıktan sonra ön tüpü saat yönünde sıkarak işlemi bitirin.


    Not: eliniz bu işlere yatkın değilse ve anahtarınız kalitesizse sakın bu işlemi yapmayın, bu oynamanın emniyet açısından hiçbir riski yoktur.

  • Bugün ilk kez cesaret edip gladyo nun bir kısmını söküp tamir ettim. Arka tüp oynaması nedeniyle Mustafa abinin önerdiği şekilde önce ön tüpü gevşeterek basıncın azalmasını sağladım. Ama baktımki içindeki havanın boşalması uzun sürecek arka tüpüde bir süre sonra tıss sesi geliceye kadar gevşettim ve basınç sıfıra düşünce tamamen söktüm. Ancak ilk söktüğümde arka tüpün içindeki sarı parça tüfeğin içinde kalmıştı haliyle sözkonusu iki vidayı göremedim. Ümitsizce tüpü geri taktım. Bir süre sonra tekrar tüpü söktüğümde sarı parça tüpün içinde kaldı ve Mustafa abinin bahsettiği iki vidayı gördüm. Üstteki vida gerçekten gevşemişti sıktım ve arka tüpü taktım. Sonuçta tüp sabitlendi ve çok mutlu oldum. İlgili vidaların bulunduğu görüntü aşağıda.


    Bu arada manometre esas olarak arka tüpün basıncını gösteriyor sanırım. Çünkü ön tüp hava gelinceye kadar gevşetildiğinde basınç hemen 40 barın altına düşerken, sıkınca tekrar 120 lere çıkıyor. (Benim tüfekte başlangıç basıncı 120 idi)
    [Resim Engellendi: http://i38.tinypic.com/nqpp1y.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i35.tinypic.com/iylab6.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i33.tinypic.com/312v95t.jpg]

    Air Arms S510 xtra Fac
    BUSHNELL ELITE 6500 4.5-30x 50
    Dan Wesson revolver 6'' 4,5 mm BB (Bozuk)

  • Bir ara benim tüfekte de ön tüpteki dolum yerinden hava kaçırması problemi ortaya çıkmıştı. Sağolsun Mustafa abi düzeltmişti bu sorunu. Bugün ön tüpü söküp içinde pislik var mı diye bakayım dedim. Dolum ucunun olduğu parçayı çevirince çıktı ve tüpün iç kısmını inceleyebildim Merak ettiğim acaba ön tüpü tüfeğe takılan ucundan mı sökmem gerekiyordu?
    [Resim Engellendi: http://i36.tinypic.com/33afm29.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i38.tinypic.com/21b3czo.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i33.tinypic.com/505n9d.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i35.tinypic.com/240znn6.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i38.tinypic.com/212ts0z.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i34.tinypic.com/2vbahx4.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i35.tinypic.com/255ubt4.jpg]

    Air Arms S510 xtra Fac
    BUSHNELL ELITE 6500 4.5-30x 50
    Dan Wesson revolver 6'' 4,5 mm BB (Bozuk)

    • Official Post

    Arka tüpün ağzındaki sarı valf kısmının söküm sırasında silahın üzerinde kalması, şayet tüpte hava var ise son derece tehlikeli, bu yüzden söküm kontrollü yapılmalı, ama sen havayı tamamen boşalttığın için sorun yaşamadın, zaten arka tüpte 100 ve üzeri basınç olsaydı o sarı valf parça tüpten ayrılmazdı, senin hatan, ön tüpü gevşetip tıs sesi geldikten sonra hava tamamen boşalana kadar beklemen olmuş, oysa ön tüpü gevşetip tıs sesini duyduktan sonra hemen arka tüpü sökseydin o sarı valf tüple beraber sökülmüş olurdu ve içindeki 120 bar havayıda muhafaza etmiş olurdun, yani ön tüpü gevşettiğinde hgelen tıs sesi arka tüpteki havanın boşalma sesiydi, sen zaten ön tüpü bir kaç tur gevşettiğinde ön tüp valfi kapanmıştı ve içindeki basıncı muhafaza etti.


    Bu arada fotoğraflar ve paylaşım için ayrıca teşekkürler, doktorluktan kolaymış değilmi? ;kihhik,

  • Arka tüpün ağzındaki sarı valf kısmının söküm sırasında silahın üzerinde kalması, şayet tüpte hava var ise son derece tehlikeli, bu yüzden söküm kontrollü yapılmalı, ama sen havayı tamamen boşalttığın için sorun yaşamadın, zaten arka tüpte 100 ve üzeri basınç olsaydı o sarı valf parça tüpten ayrılmazdı, senin hatan, ön tüpü gevşetip tıs sesi geldikten sonra hava tamamen boşalana kadar beklemen olmuş, oysa ön tüpü gevşetip tıs sesini duyduktan sonra hemen arka tüpü sökseydin o sarı valf tüple beraber sökülmüş olurdu ve içindeki 120 bar havayıda muhafaza etmiş olurdun, yani ön tüpü gevşettiğinde hgelen tıs sesi arka tüpteki havanın boşalma sesiydi, sen zaten ön tüpü bir kaç tur gevşettiğinde ön tüp valfi kapanmıştı ve içindeki basıncı muhafaza etti.


    Bu arada fotoğraflar ve paylaşım için ayrıca teşekkürler, doktorluktan kolaymış değilmi? ;kihhik,


    Bugün silaha hava basmaya başlayıncaya kadar bende doktorluktan kolay olduğunu düşünüyordum ama kazın ayağı öyle değilmiş. Arka tüpü yerine taktım ve pompayla doldurmaya başladım. Yaklaşık 120 pompalamadan sonra pompa ısınıyor ve basınç 30-40 bar civarında iken ara vermek zorunda kalıyorum. Bu arada hava kaçırma aralıksız devam ediyor. 5 dk sonra başına tekrar geçiyorum ve görüyorum ki basınç tekrar sıfıra düşmüş. Mustafa abi 40-60 bar hava kaçırma riskinin olduğu kritk basınçlar olduğunu ve basınç yükselince hava kaçırmasının duracağını söylemişti. Bakalım pompayla bu işi başarabilecekmiyim merak ediyorum. Önerileriniz olursa sevinirim...

    Air Arms S510 xtra Fac
    BUSHNELL ELITE 6500 4.5-30x 50
    Dan Wesson revolver 6'' 4,5 mm BB (Bozuk)

    • Official Post

    Sana kolay gelsin, ciddi anlamda kilo vereceğe benziyorsun g;$i


    Arka tüp tamamen takılı olsun, ön tüpü sökün ve 220 bar'a kadar goldurun, 10 - 15 dakika nefeslenin, sonra ön tüpü yerine takıp üzerinde pompalamaya devam edin.