Hatsan AT-44 WX10 ve standart AT-44 Crono sonuçları

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Nasıl bir mod yaptığınızı bizimle paylaşır mısınız ? Hani işin aslını adım adım anlatmaktan ziyade, şurasındakı şu vidayı sıktık/gevşettik seklınde söylersenız memnun olurum.


    Spancy bu modu silahın sadece kundağını sökerek yapıyorlar , kundağı söktüğünde emniyetin altında allen anahtarıyla çevirebileceğin setuskur vida var, yanlız allen anahtarın uzun olmalı ki vida biraz derinde , sola doğru gevşetince güç artıcak ve atış sayısı düşecektir..Anahtarın numarasını bilmiyorum öğrenince bilgi veririm bende ona göre gidip alıcam zaten:)

  • Yaklaşık 5/6 tur at diyebilirim. Ses zaten bariz şekilde değişiyor. Ben bu kadar çevirdim problem çıkmadı. Çıkmayacak anlamına da gelmiyor. Bence Orjinal hali gayet istikrarlı. Çok hız az pellet atışı demek unutmayın. Yahu arkadaşlar bu arada ben bu konularda uzman falan değilim onu da söyleyeyim. Sadece böyle bir ayar yaptık hızlandı. Ne kadar zarar verir ne olur onu bilmiyorum.


    Bir de garantiden çıkar bu durumda. Ben ne olursa olsun deyip yaptım ama siz bilirsiniz.


    Varsa büyük yağ tenekesi 50/60 metreye koy önce normal atışlarını yap iki taraflı deliyorsa biraz daha ileriye götür. Tek taraflı delmeye başlayınca ayarıyla oyna öyle dene. Dene çevir sonra tekrar dene. Ama bar olarak aynı seviyelerde tut. Allah razı olsun Erdem abimiz olmasaydı biz ölçüm falan yapamazdık krono ile.

  • Bilgiler için teşekkürler Özgür bey..
    Biraz hızlandırmak isteyişimin sebebi ilk sayfadaki crono ölçümleri , başlarda çıkış hızı baya düşük, 140 barda en yüksek değerler , benim tüfeğimde mesela 180-200 barda 140 bar civarlarında çıkan sesin yarısı ancak çıkıyor buda ilk sayfadaki verilerle benzerlik gösteriyor ..En azından vidayı biraz gevşetirsek hem hızda biraz artış hemde ilk atıştan başlayan atış eğrisine ulaşabilirim..900-950fps arası benim için yeterli böylece tüfek 35 etkili atış yapar diye düşünüyorum onun için vidayı 4 tur çevirmeyi düşünüyorum ..

  • Hız ölçümlerini yapmadan yapılacak bu tür değişikliklerin atış istikrarını nasıl etkileyeceği bilinemez. İlk atıştaki hızı yükseltmeye çalışmak faydalı atış sayısını azaltacağı gibi, atış istikrarını da bozacar.
    Ozgursula arkadaşımızın verdiği değerlere bakarsak, silah ilk atıştan itibaren hız kaybetmektedir. ilk on atıştaki kayıp 26 fps, 11-21 arası 48 fps ve 21-30 arası 72 fps hız kaybı var.
    İlk atış ve 30. atış arasında 150 fps den fazla fark var. Bu hız farkı 100 metrede en az 30 cm düşme demektir.


    Daha düşük bir hızla başlayıp yükselen ve tekrar düşen bir hız eğrisi yakalamak atışlar arası hız farkını azaltarak faydalı atış sayısını arttıracaktır.
    AT44 ler için verilen hız değerlerini incelersek, silahlar arası büyük farklılıklar gösterdiğini görürüz. Bunun için en az 30 ar atışla yapılacak ölçümler sonrası, o silah ve tüp için optimum hız ve basınç aralığı tesbit edilmeli ve ayarlar buna göre yapılmalı.
    Tabii ki bunun için kronograf şart. Pellet, hava ve zaman ve sabır da diğer gereksinimler.

  • Sayın İhtiyar çok doğru bir tespit yapmış. Ama ben biraz hızlı olsun 20 atış yapayım diye düşünüyorum. Bu haldeyken düşme çok fazla, hızını biraz düşürüp 20 atışta daha stabil olarak ayarlarsam benim işim tamam derim. Sizin yukarıda verdiğiniz değerleri yakalamam daha iyi olacak 930-950 fps 200 bar başlangıcı olursa daha mantıklı. Bu bana göre olanı yani ilk 20 atış.

  • Sayın İhtiyar çok doğru bir tespit yapmış. Ama ben biraz hızlı olsun 20 atış yapayım diye düşünüyorum. Bu haldeyken düşme çok fazla, hızını biraz düşürüp 20 atışta daha stabil olarak ayarlarsam benim işim tamam derim. Sizin yukarıda verdiğiniz değerleri yakalamam daha iyi olacak 930-950 fps 200 bar başlangıcı olursa daha mantıklı. Bu bana göre olanı yani ilk 20 atış.


    Evet ,bizim tüfekler için en uygunu bu olur .

  • Özgür ün ayarını benim AT44WX-10 da da uyguladık, 16 grain FX pelletlerle 980 fps hıza ulaştık, tabiki tüfeğin tüpteki havayı harcama oranı arttı, eskiden tam güçte 3 şarjor atabilirken 2 şarjör atıyoruz şu anda ama mühim değil scuba tüpü olduğu için 2 şarjörde bir tekrar dolum yapıyoruz, malum namlu çıkış hızı da önemli, havadan tasarruf etmek yerine hızı tercih ettim ben şahsen çünkü uzak mesafede daha az düşüş işime geliyor. Teşekkürler Özgür

    Hatsan AT44WX-10 .22 + Nikko Stirling Targetmaster 10-50x60 MD


    Pek yakında : Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD :love:


    Hatsan Mod 95 Sas 4.5 Cal + Gamo 3-9x40


    Diana Mod 26 4.5 Cal + Optima 1x40 RedDot


    FX Revolution .22 + Nikon Buckmaster 4.5-14x40 Mil Dot




    ankarateam.png

  • Spancy bu modu silahın sadece kundağını sökerek yapıyorlar , kundağı söktüğünde emniyetin altında allen anahtarıyla çevirebileceğin setuskur vida var, yanlız allen anahtarın uzun olmalı ki vida biraz derinde , sola doğru gevşetince güç artıcak ve atış sayısı düşecektir..Anahtarın numarasını bilmiyorum öğrenince bilgi veririm bende ona göre gidip alıcam zaten:)

    Açıklama için teşekkür ederim..İmkan olsa bende 200barlarda 900-950 fps hız tercih ederim.Ama bundan ziyade, benim içinde stabil ve fazla atış sayısı önemli.Çünkü pompa işime geliyor.Pompalamakta hiç bir sorun yok sporcuyum zaten.Ama pompa 'nın ısınması, yavaş hareketlerde pompalamak, nem'i boşaltmak için sarı vidayı çevirip pompayı boşaltmak sıkıyor.

  • lazarow, sen Rize merkeze gelmiyorsun bak en sonunda ben Fındıklı'ya geleceğim :Bal:taC: X( ;tufey# ;hirr;

    hocam ınan ne desen haklısın su sıralar esnaf oldugumuz ıcın krız mırız derken hobımızıde ıcra edemez olduk. tabı aklımın bı kosesınde herzaman rıze merkez var :love:

    STRIKKER WORTEX

  • 4 numara allen anahtar oluyor. Bu işlemi yapmak için tüfeği komple sökmeye gerek yok sadece vidaları hafif gevşetince allen aradan giriyor.


    bu alyanın boyu nedır acaaba ben bulamadım boyle uzun bır alyan

  • en az 15 -20 cm uzunluğunda olmalı allen in boyu. ayrıca nalburlarda 5 tl civarında tek olarak satılanları da var. tek olarak bulamazsanız büyük marketlerin raflarında takım olarak satılabiliyor.

    6-24*50 tasko