.22 (5,5) Kalibre Pistonlu tüfek tercihiniz? " ANKET "

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • diana mod48-52 pişman etmez!

    Steyr lg110

    HW100s .177

    Huglu Px5 pro .22

    Nikko 10-50-60

  • evilcom arkadaşla aynı düşüncedeyim anketi düzenleyen ya da konu yu açan arkadaşın hatalı olduğunu; ve artık yabancıysa bizim malımızdan daha üstündür düşüncesinden kurtulmalıyız ki birşeyler yapabilip biryerlere gelelim millet olarak. yoksa hep yabancı hayranlığı ve ezikliği ile hareket ederiz

  • Şu konu bir süredir kafama takılıyor hortlatmak istiyorum. sonuçta önemli kaynak olan bir sitede birçok kullanıcı yada kullanıcı olmak isteyen var, düşünülen silahlarda pahalı olunca insanlara yanlıs kararlar verdirmemek önemli zira al sat geri dönüş masraflı oluıyor.
    bir kere anketin başlıgındanda anlayacagımız gibi 5.5mm denmiş 1 ci sırada 97K var arkadaşlar alınmasın ne 97K ya karşı bir düşmanlıgım nede kullandıgımdan dolayı diana fanlıgım vardır.
    HW 97K 5.5 mm de bırakın 1 ci sırayı malesef ilk 5 e bile giremez. nedeni çok güçsüz olması, stok 97K 5.5mm ile 30 m bile düzgün atamazsınız düşer heleki biraz yayı yumuşamışsa havalı tabanca gibi atar, ayrıca bu silahın 5.5mm si pelet seçiyor.
    konu 4.5mm olsaydı HW97K kesin 1 ci TX200 kesin 2 ci olurdu bunlar field target tüfekleri çok hassaslar ama namluları kıldır pelet seçer, bilerek güçsüz yapılmışlardır biraz oynama yapmaya kalksanız stok dianaların gücüne yaklaşmadan hassasiyet azalır, iç aksam zarar görmeye başlar, kurma kolu kırılma ihtimali olur.
    anket 4.5mm olsaydı dianalar ilk 3 den sonra yer bulurlardı kendilerine
    ancak kim ne derse desin
    yay pistonlu 5.5 mm stok havalı silahlarda
    1-Tartışmasız Diana Mod 56/54 ( 56 airkingin aksesuarlı yakışıklı versiyonu)
    2- Diana mod 460 Magnum
    3- Diana Mod 52/48
    olur gerisi hikaye,fantezi,fanlık dır


    not: modifiye olayına girmiyorum, stok silahlardan bahsediyoruz ( halamın bıyıkları olsa amcam olurdu hikayesi)

    • Official Post

    abi senin yazını okumadan önce baktım listeye. kendi kendime dedim el taşı gibi atan bir silahı neden 1.liğe yükseltmişler ki???
    sonra yazını görünce aklımdaki sorulara bir bir cevap geldi. herkes 5.5 ibaresini atladı ve sadece attgını vuracaksına yoğunlastı
    diana nın mod56 sı varken magnumların şahı hw 97 0,22 call de ölü kalır.

  • mod 460 daha hassas isabetli ve sabit namlu avantajı ile daha sızdırmaz ve güçlü değilmidir. Neden 56 ve 54 ilk sırada olsun ki

  • Sayın Falcone "her yönü ile mükemmel diyebileceğiniz .22 (5,5) kalibre pistonlu tüfek hangisidir?" diye soruluyor. Hangisi daha hassas isabetli , sızdırmaz (ne demekse) veya hangisi daha güçlü diye de sorulmuyor. Bu yüzden aradığınızı bulamamanız çok normal. Ayrıca mod 56 ve 54 ün mod460 dan teknik olarak ne gibi bir sızdırmazlık ya da güç farkı var anlatabilir misiniz? Mod 460 alttan kurma diğerleri yandan kurmalıdır. Hepsine pellet el ile direk namluya sürülmektedir. Ayrıca mod 54 ve 56 da tepmeyi atıcıya yansıtmayan sofistike sistemler mevcuttur. Namluları da sabittir.



    Sayın CmzD "el taşı gibi atmak" tan kastınızı ben anlayamadım. Açabilir misiniz ?


    Sayın Borakara Diana Fanboy luğu yapmaya lüzüm yok çünkü sonuçlar ortada.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Piyasada,PCP ler yokken Hepimiz yaylı silahlar kullanıyorduk piyasadaki tüm silahlar elimizden geçti,bir buluşmada en az 500-1000 atış yapardık. Bizi yormayan,üzmeyen isabetli silah olarak HW97K da karar kıldık ve uzun süre Kullandık.. TheNightHawk (Murat) ve Bende HW97K larımızı hala Muhafaza ediyoruz.bu silahı yaylı silahlar içerisinde,tek tercih olarak saklıyoruz.





    Benim Silahım

    A Takımı Üyesi

  • İngiltere, Almanya gibi ülkelerde bu hızla atan tüfekler ateşli silah sınıfına giriyor. Ben şahsen 100m den kola şişesi kırabildiğini ve vuruş noktasının halen dürbünün görüş alanında kalabildiğini biliyorum. Bence yaylı silahın isabetli atabileceğiniz menzili olan 50m de gayet iyi iş görüyor. Bir çok pcp sahibini bu mesafelerde isabetiyle geçecek bir silah çünkü regülatöre ihtiyacı ya da yok basıncım düştü, güneşte kaldı, çift sürdü prob sıkıştı derdi yok. Yayı yumuşuyor kırılıyor diyenler Maccari yayı taktı mı pcp nedir bilmez. Piston contasından başka üzerinde plastik parça bile yoktur. Tetik mekanizması dünyada sayılı mekanizmalardan biridir. Evet tüfeğimi seviyorum çünkü daha iyisi yok .

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Merhaba murat bey. hatırlarsanız ilk kez aranıza katıldığımda yaylı bir diana mod 35 silahım vardı ve bana onun bakımı ve onarımı ile ilgili gayet dostça bir yardım teklifiniz olmuştu. Şu anda elimde değil hala çok güzel bir silah olduğunu düşünüyorum ve onu özlüyorum.


    İşte o sıralarda sizlerden öğrendiğime göre silahın pelet yerleştirmek için haznesinin açıldığı yerde atış sırasında basıncın oradan geri çıkmaması için bir conta olduğunu ve bunun her zaman az da olsa kaçırdığını öğrendim. İşte sızdırmaktan kastım budur.


    Şu anda bir diana mod 25 bir tane gamo cf X royal 4.5 ve bir de sumatra 500 - 6.35 silahım var.


    Kısmet olursa bu günlerde ikinci el bir mod 460 almak üzereyim. Solist pelet dahil muhtelif tecrübeler tatbik edeceğim sizlerle de paylaşmak isterim




    yanılmıyorsam şu anda osman ağabeye ulaşmıştır bu gün iş ve cep telefonundan ulaşmayı denedim olmadı, yarın tekrar denemek istiyorum çok heyecanlıyım.

  • Tüm yaylı tüfeklerde, hatta pcp lerde de pelletin arka tarafında havanın transfer edildiği yerde bir conta mevcuttur ve kaliteli bir conta ve iyi bir tüfekte bu noktadan kaçak olmaz. Çoğu mod 350 magnum da bu contanın yeri hatalı olarak çok derin açılmıştır ve diana sorunu conta altına metal pul atarak geçici bir çözüm getirmiştir. Mod 460 8n dabenim hatırladığım kadarıyla barrel droop denilen fabrikasyon bir hatası vardır ve dürbün rayında açısal hata vardır bu da atışların çok düşük kalmasına neden olur. Bu hatayı gidermek için fabrikasyon bir riser mevcuttur. Umarım sizin silahta bu soruna rastlanmaz. Ayrıca kurma kolu kilidi biraz hassastır sertçe kapatmamaya ve tam oturmadan yanlışlıkla atış yapmamaya dikkat edin. Hava kaçağı konusunda yapabileceğiniz kolay bir kontrol vardır. Conta etrafına pudra sürüp atıştan sonra pudraya hava gelmiş mi kontrol etmek. Gelmiş ise contayı yenilemek. Ayrıca tüfek kuruluyken kurma kolunu kapatıp iki baş parmağınızla pellet konulan yerin üzerine kapanan piston dış gömleğinin ileri geri hareket edip etmediğini kontrol etmektir. Çoğu havalı silahtaki 40-50 fps güç kaybı bu noktadaki contaların zamanla ezilerek kaçırmaya başlamasıdır.


    Diana droop compansatörü

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen TheNightHawk ().

  • sizin ve bora beyin engin bilgi birikimi ile yardım etmek niyetiniz çok ince ve dostça bir davranış burada kendisinden malumat edindiğim bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, inşallah bir gün izmire gittiğimde onu da ziyaret etmek isterim. Silahımı teslim aldıktan sonra sizin bilginize müracaat edeceğime emin olabilirsiniz :) Yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim. yarını sabırsızlıkla bekliyorum

  • Hatsan'ın ankette yer almaması üzücü halbuki bir çok yurtdışı sitede Hatsan'ın ahşap modellerinde kundakta kullandığı ceviz ağacı'nın kalitesinden verdiği garantiye kadar ve atış hızlarından bahsediyorlar..Hatsan etkileyici atış hızlarında bir çok yabancı markadan üstün görünüyor..Üstelik fiyat-performans-isabet üçlüsünü göz önüne alırsak hem yerli olması hemde uygun fiyatından dolayı Hatsan'a sempati duyuyorum..Mod 125,Mod 135,Torpedo,Dominator gibi modelleri yaylılarda öne çıkıyor..Youtube veya Dailymotion 5.5 mm yada Hatsan yazdığınızda karşımıza çıkan yabancı video sayısı yabancı markaların tüfeklerinden fazla görünüyor..

    Hayatta daima gerçekleri savun! Takdir eden olmasa bile, vicdanına hesap vermekten kurtulursun...Che Guevara

  • belki de bu anketin yayınlandığı günlerde hatsan o kadar gözde değildi, nihayetinde bir ankettir ve kullanıcıların görüşünü işaret eder. Bir ürünün beğenilmesi kullanılmasını ve o da tanıtılmasını gerektirir.

  • Çok güzel özetlemişsiniz. Ama ben şahsen TX200 ün olduğu yerde artık HW97k yı tercih etmem.

  • 5.5mm de HW97K alınmaz anket yanıltıcı olmuş, 5.5mm hw 97k alıp ft yapayım diyen adam yanılır.
    anket 4.5 mm olsaydı 1-2 sıralar HW97 ve tx200 ün olurdu.
    5.5mm alınacak kaliteli stok yaylı dianalardır. mod 54 dür
    bu ankete bakıp 5.5mm hw97k alan birisi bize kufretmesin sonra

  • 5.5mm de HW97K alınmaz anket yanıltıcı olmuş, 5.5mm hw 97k alıp ft yapayım diyen adam yanılır.
    anket 4.5 mm olsaydı 1-2 sıralar HW97 ve tx200 ün olurdu.
    5.5mm alınacak kaliteli stok yaylı dianalardır. mod 54 dür
    bu ankete bakıp 5.5mm hw97k alan birisi bize kufretmesin sonra


    Benim hw97k silahım 4.5 mm dir.Ancak bana göre 5.5 mm ilede sorunsuz ft yapılır. 5.5 mm ile 100 metre civarlarında çok şişe patlattık.

    A Takımı Üyesi

  • Hatsan'ın ankette yer almaması üzücü halbuki bir çok yurtdışı sitede Hatsan'ın ahşap modellerinde kundakta kullandığı ceviz ağacı'nın kalitesinden verdiği garantiye kadar ve atış hızlarından bahsediyorlar..Hatsan etkileyici atış hızlarında bir çok yabancı markadan üstün görünüyor..Üstelik fiyat-performans-isabet üçlüsünü göz önüne alırsak hem yerli olması hemde uygun fiyatından dolayı Hatsan'a sempati duyuyorum..Mod 125,Mod 135,Torpedo,Dominator gibi modelleri yaylılarda öne çıkıyor..Youtube veya Dailymotion 5.5 mm yada Hatsan yazdığınızda karşımıza çıkan yabancı video sayısı yabancı markaların tüfeklerinden fazla görünüyor..

    Doğru, ankette Hatsan ın da olması gerekirdi. Neden mi?


    Ankette ki markaların hepsi yabancı...Yabancı marka ne demek, önce yurt dışında görürüz, sonra ülkemizde bilmem kaç tl fazlasına alırız...


    Şimdi Hatsan a bakıyoruz, aynı durum onda da var. Bir model çıkarıyorlar, yurt dışında satışta, yurt içinde bekle ki alasın. Yerli malı diye ucuz alıcağını sanırsın ama ABD fiyatlarıyla alırsın. Demek ki Hatsan da listede yer almalıymış. :)

  • Benim hw97k silahım 4.5 mm dir.Ancak bana göre 5.5 mm ilede sorunsuz ft yapılır. 5.5 mm ile 100 metre civarlarında çok şişe patlattık.


    Osman bey Ft yapılacak olduktan sonra gidip hatsan mod 99 ilede yapılır. 100 m den şişede patlatılır. konumuz yapılırmı yapılmazmı değil; ama bu bariz ortada 5.5mm hw97 oldukça güçsüz kalıyor düşme çok yapiyor, ayrıca 5.5 namlularda 4.5 kadar iyi değil daha fazla pelet seçiyorlar. bunu yabancı forumlardada böyle yorumlamışlar.
    anket yanıltıcı diyorum 5.5mm stok yaylıda en iyisi diana mod 54 dür ardından 460 magnum gelir

  • Ankette çoğunluğun tercih oranı belli, kimsenin kimseyi yanıltması söz konusu değil.bunun için bir nedende yok,kişisel fikir beyan etmek yanıltmak değildir.tercihi beğenmeyen beğendiği silahı kullanır ,kimi güç ister,kimi isabet ister,kimide sadece estetik ister vs.

    A Takımı Üyesi