PCP den YAYLIYA dönüş başlıyabilirmi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • PCP den yaylıya dönülmez ama her PCP nin bir kuması olması şart. #hims#hims#hims

  • ben kendimden örnek vereyim.
    eskiden webley patriot tüfeğim vardı birlikte mutlu mesut yaşıyorduk ta ki FX Revoyu alana kadar. Revo gelince patriotu kırmak ve pelleti yerleştirmek insana zor geliyor. Bundan dolayı patriotu sattım. insan rahata alışınca zora gelemiyor.

    • Official Post

    Tüptü pompaydı yorgunluktu derken zahmetsiz rahat eski dost emektar yaylılara tekrar dönüş olacak gibi g;$i


    Bu kanıya nasıl vardınız? :)


    Ben tam tersini düşünüyorum, henüz başlangıç, gün be gün pcp kullanıcısı katlanarak artacak, Havalı tüfeği eğlencenin ötesinde attığını vurmak, uzak mesafe etki olarak tecrübe etmiş kimse yaylıya dönüş yapmaz, yaylısı yine olabilir ama pcp den vazgeçmez, ben şahsım onca yıllar yaylılarla ciddi hammallık yapmışım.

  • Şahis kanaatim PCP çok rahat ve daha profesyonel. Lakin her PCP nin yanında bir yaylı tüfek şart. Araziye gidildiğinde PCP nin havası bitene kadar PCP keyfi yaşanmalı eğlenceye devam edilmek isteniyorsa emektar yaylılara geçilmeli. Şahsen şu saatten sonra yeni bir yaylı tüfeğe para bağlamam. Ama yaylılarımı da zorda kalmadıkça satmam :)

    Hatsan AT44WX10+Optima 3-12X44
    Hatsan Mod95 SAS+Optima 1X40 Reddot
    Crosman Phantom 1000X+ Square 3-9X40

    • Official Post

    Benim yaylılarım tamamı seçmece 23 yıllık gamomdan tutun gasram hw90, hw35,webley longbow, hw55, mod54, patriot, webley MKII, kıyılırmı bu silahlara, ama profesyonel pcp ler var iken bunlarla uzak mesafe kasmak çok mantıksız, bu sözlerimi hiç olmazsa 2 günlüğüne adam gibi bir pcp ye sahip olanlar ancak anlayabilir, pcp tüfekten vazgeçmek demek cep telefonundan vazgeçmek gibi birşey, haydi sabit çevirmeli telefonlara dönüş yapalım demek gibi.

  • bence araziye çıkarken silah ile birlikte bir adet fx pompayıda sırtına at (yaylıdan daha hafiftir pompalamakta o kadar zor değil) ikinci bir tüfeğe ihtiyaç olmaz (yaylıya)

    Ben pompa işine tövbe ettim büyük konuşmiyim ama bir daha elimi sürmem pompaya. Hele hele yarım milyar verip fx pompa almam var olan pompayı bile kullanmıyorum. Çoğu zaman arabayla gittiğim için scuba tüpünü bagaja koyuyorum. Birde genelde babamla veya yegenimle gittiğim için 2. hatta 3. tüfeğe ihtiyaç oluyor bazen. Atıcı çok tüfek az ;şrofls;.

    Hatsan AT44WX10+Optima 3-12X44
    Hatsan Mod95 SAS+Optima 1X40 Reddot
    Crosman Phantom 1000X+ Square 3-9X40

  • Bence sen hatsan pompa yüzünden böyle söylüyorsun.Geçtiğimiz hafta arkadaşımın hill pompasını kullandım. 8 kez tüp bitirdik ve bir okadarda pompa yaptım. Hiçde zor değildi.Ama forumda okuduklarıma göre hatsan için geçerli değil bu. Saygılar

  • insan hiç attan inip eşeğe biner mi?

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • aslında pompa alacağına direk scuba tüpü al daha iyi. tabi doldurtacak yer bulabilirseniz.
    ucuz bir scuba tüpü 300 lira neredeyse hill pompa fiyatı tüp doldurma ise 10-15 lira
    bence pompadan scubaya geçiş başlayacak

  • işin açıkcası tekrar yaylıya döneceksem bu hobiyi bırakırım.scuba tüpüne alıştıktan sonra pompada çok zor gelir.pcp= rahatlık.pcp den sonra yaylıda bir dürbün ayarlamak okadar zor geldiki bidaha elimi sürmem yaylıya en kralıda olsa bile

    AA s510 22 cal twintube(43fpe)



    Hayatta iki şeyden korkarım, bir AIIah’tan, bir de AIIah’tan korkmayandan.

  • co2 insanıyım pcp nın tupu pompası yaylının kurması bana angarya gıbı gelıyor 10 adet 12gr lık tup alır 500 atıs yaparım kabul edıyorum 100 metre atamam ama zaten suankı hallerı ıle benı tatmın edıyor co2ler ileride pcpler gelısır su ankı co2 sıstemlerı gıbı tek kullanımlık tuplerı olursa pcpye gecerım ama yaylı kullanmam hem kurma davası yuzunden hem serı atarları pek yok olanlarıda pek verımlı degıl gıbı hemde seslerı cok fazla ve bu sesı neredeyse 0 a ındırecek bır sıstemlerı yok

  • Pcp ye sahip birinin onu bırakıp yaylıya geçmesi hakikaten çok yanlış bir seçim olur,yaylıdanda tabiki asla vazgeçmem helede attığını vurduğun kaliteli bir yaylı ise ama ne varki pcp olayı halen etkisinden çıkamadığım bir sevinç diyelim.helede yüksek hacimli bir silahsa bir sefer doldur bombala gitsin ondan sonra :) işin özü pcp devrimdir ve bu işe gönül vermiş insanlar muhakkak alıp kullanmalıdırlar ;)

    FX Gladiator .22cal , BSA 8-32x44 SWF
    Weihrauch Hw 97K .22cal

  • FX ler ilk geldiğinde biraz kullandıktan sonra Rıfat Mataraci abim güzel bi laf etmişti, şimdi burda yazmak olmaz ;rofl.; ;şrofls;. o aklıma geldi.


    Pcp kullanan birisinin tekrar yaylıya dönmesi bana imkansız gibi geliyor, şahsen T12 aldıktan sonra ben diğer silahlarımla daha 1 kere bile atış yapmadım ;avci;

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

  • Pcp silahı sadece 2 kez kullandım oda ikişer saat. Ben tepen silah severim ki elimdeki silahlardan belli olur. Ancak bütçemde sıra geldiği anda alacağım tek şey bir pcp olacaktır. Bu yaylının beni yorması, tepmesi yada ses çıkarması yüzünden değil kesinlikle. Tek sebebi pcp nin çok ama çok hoşuma gitmiş olması ve bana atış yaparken hissettirdikleridir. Yerde yatarak atış yapmanın keyfine varıyorsunuz. Pozisyonunuzu fazla bozmadan namluya sürülmüş ikinci bir pelletiniz oluyor. İsteyen scuba alabilir isteyen pompa. benim tercihim kaliteli bir pompadan yana olacaktır. Scuba riskini almaktan , daha fazla maliyet üstlenmekten ve tamamen tembelliğe alışmaktan kaçınmak için böyle bir tercihim olur. Pcp düşünmeyip bütçesi müsait olan arkadaşlara nacizhane tavsiyem bir buluşmaya katılıp neyin ne olduğunu görmeleridir. Birde nasıl ki yaylıda bir mod 125 sizi bu hobiden soğutabilirse pcpde de kalitesiz bir pompa sizi bu hobiden soğutacaktır düşüncesindeyim. Saygılar.

  • bence araziye çıkarken silah ile birlikte bir adet fx pompayıda sırtına at (yaylıdan daha hafiftir pompalamakta o kadar zor değil) ikinci bir tüfeğe ihtiyaç olmaz (yaylıya)


    +1000 ;d;

  • bana göre bu hobi; şukadar bütçem var, bu kadar bütçem var diyerek yapılmaz. eğer bu hobiye baş koyduysan paran olacak ve kaliteli malzeme alacaksın, kaliteli pallet alacaksın, ondan sonra bu yaylı sorusunu o şahısa soracaksın. bana sorarsan ben şuan yalıdan tarafım neden dersen maddi konudan dolayı bir tüfek ve bir kutu saçma akşama kadar beni eğlendirir. ama desenki neden pcp kullanmıyon maddiyattan dolayı şimdi alıcan bir pcp ve birde tüp de alıcan 15 lira vericen tüpü doldurucan 30 lira vericen palleti alıcan sonra çıkıcan araziye eee araba yok nassıl taşıcan tüpü tüfeği hadi araba var arabadan 100 mt aşağı tüpü tüfeği taşırken ter sırtımdan akmaya başlıyo illa biri yardım edicek, yada 2 -3 sefer yapıcan hadi onuda geçdik, başladık atışa atıyoruz bide bakdın hava inmiş 180 bara hayda insan tüpünde hep 200 bar olsun istiyor bundan dolayıda canın sıkılıyor. neyse onuda geçdik birde bakdın 30 lira verip aldıgın pallet yarım kutudan az kalmış ne zaman harcadım bukadar palleti diyon. ben bu işlere gelemedim ve pcp mi sattım şimdi yaylımda yok ama leride 1 tane düşünüyom almışkende birkere alacam iyi bir yaylı alıcam ve onunla allah izin verirse yaşlanıcam inşallah. ha bu değilki bana göre pcp aykırı param olursa alırım adam gibi bir gladyatör en düşük güçde 400 atıyormuş galiba ben kullanırım orta güçde doldururum tüfeğimi sadece onu alır giderim saten şarjörüde 8 li şarjör oradan da kendimi biraz az atmaya stoplarım orta güçdede 200 atış yapsın yeterde artar bile ama işde nerde ben nerde glad o sebebden yaylıdan yanayım. bunlar sahsi düşüncemdir. saygılar.

  • Arkadaşımın dediklerine katılıyorum. PCP maddi imkan işidir. Parayı veren düdüğü çalar misali rahatlık, konfor ama yanında da işletme maliyeti getirir. Yaylının maliyeti arada sırada kullanımdan dolayı kırılacak yayıdır. Şöyle düşünelim. Çoğumuz askerliğimizi yapmışızdır, g3 ateşli bir silah bilmem kaç yüz metreye atış yapabiliyor. Neden üzerine süngü takıyoruz o zaman? Neden süngü kullanmayı öğretiyorlar? Çünkü mermi bitince mecbur kalacaksınız. Bence yaylı ile pcp nin farkı budur. PCP nin havasının bittiği yerde yaylı başlar. Bu da bence maddi imkanla ilgilidir. imkanı olup da hala yaylı kullananlar ise istisnadır bence, ya da pcp kullanmamışlardır.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776